Масово упояват бездомни кучета в Благоевград

Действията са дело на служители на общинския приют
7 фев 2022 11:04, Ния Христова
56
Масово упояват бездомни кучета в Благоевград
Снимка: Pixabay
Сигнали за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от служители на общинския приют, съобщи bTV. Това е станало в навечерието на тържествата за Гоце Делчев.
 
Хора сигнализират, че са се натъкнали на тази гледка в центъра на града. Жена, станала свидетел, пита защо по този начин се ловят безстопанствените кучета.
 
"Бях свидетел на акцията на служителите на общинския приют и бях подложена на психически тормоз от цялата случка. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше абсолютно нехуманен. Можеха да използват нас доброволците и хората, които обгрижват безстопанствените животни, да помогнем със залавянето на кучетата. Кучетата се упояваха, без да бъдат агресивни. Преди това бях свидетел и на това как спейки на слънце кучетата бяха обстрелвани, но не успях да снимам", разказа Цветомира Съботинова.
 
Според нея екипът трябва да поеме отговорност за действията си.
 
"Бях свидетел на същия случай, който се разигра пред Съдебната палата. Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас", коментира и доброволецът Мария Георгиева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
34
 
! Отговори
Ceci_ преди 2 години
Децата не могат да играят и да тичат, всички ние нито можем да ползваме тревни площи нито тротуарите от *** на песовете. Да си ги гледат в къщи
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стрелят по нищо неподозиращи кучета! Безобразие! Всъщност, когато се стреля по хора, тях предупреждават ли ги?
25
13
 
7
 
! Отговори
БисерГъскатаБелене преди 2 години
Нехуманните и бездушните, при св.Петър!
24
7
 
37
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ало , госпожите , вземете си ги вкъщи !!!!!
23
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удобрявам! Ако ги упояват с оловни куршуми, още по добре
22
14
 
34
 
! Отговори
СС преди 2 години
То хората измират като кучета пред болниците и вътре вие сте ревнали за някакакви мъстииии
21
2
 
13
 
! Отговори
Руслан преди 2 години
Пази боже, сляпо да прогледне. Тотална олигофрения!!!
20
6
 
7
 
! Отговори
СС преди 2 години
Тц бъркате се нещо не умират от упояване а от ковид...
19
10
 
39
 
! Отговори
истината преди 2 години
тази натрапваща любов към кучета и котки е диагноза,щом искаш куче гледай го в къщи не храни такива по улиците
18
11
 
7
 
! Отговори
перко преди 2 години
Това е нправено заради Радеф и Харварда
17
8
 
34
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
Не виждам нищо нередно в случая!Това отдавна трябваше да се предприеме - и не само в Благоевград, но и във всички градове и села в България!Проблемът с безстопанствените кучета (и въобше с всички други скитащи се безстопанствени животни) става нетърпим!
16
7
 
36
 
! Отговори
асд преди 2 години
госпожата вместо да мрънка да покаже нагледно на общинските служители как се залавя едно АГРЕСИВНО куче с голи ръце .
15
8
 
12
 
! Отговори
Информиран преди 2 години
Бизнесът с кучета и котки е за МИЛИОНИ ЕВРО.Червата се продават на много висока цена на френски фармацевтични Корпорации, от тях правят хирургически конци за шиене саморазграждащи се и много други неща
14
11
 
32
 
! Отговори
user преди 2 години
Да бяха помолили ловците ... колко по-хуманно щеше да е :)Родителите ни мизерстват, а тези седнали да реват за едни кучета. Що пари се дадоха за нещо, което можеше да се реши за две седмици. Изчакват се 2 седмици и ако не се осиновят се приключва. Ако трябва ще ги изнасяме за Виетнам.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Коткар След като имаш претенции да си коткар, сигурно знаеш, че котките са едни от най-адаптивните и егоистични създания. НЯМА котка хранена редовно, която да е тръгнала да лови мишки и плъхове, освен за моментен кеф за игра.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коткаря - вярваш ли че ловят мишки и плъхове при толкова много храна по контейнерите. Ти ли извърши операцията по кастрирането? Вервайте си.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо им няма, ако спрат да ги хранят по улицте, а почнат да се грижат за тях, няма да има бездомни и нахапани. Отвратилна безотговрност на жителите. Да не говорим, че никъде не събират акита, нито ги регистрират в общината, за да платят данък.
10
7
 
32
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Госпожо Съботинова, кога ще проумеете, че не може да съществува такова понятие, като "безстопанствени кучета"! Безумно е животните само да се кастрират и пускат отново по улиците. Те са предпоставка за ПТП, нападения над хора и други животни и разпространение на болести за което никой не поема отговорност. Посочете ми в коя нормална държава по улиците на градовете се разхождат глутници кучета?
9
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради "обгрижващи" и доброволци с психични проблеми се множат и бездомните кучета. Общинската фирма трябваше тях да упоява. Защо аз мога да прибера бездомно куче, а те не могат? Големи любители на животните, ама на улицата. Да не вземе да изцапа подредената къщичка.
8
27
 
11
 
! Отговори
Коткар преди 2 години
Всичките ми животинки които храня са кастрирани и обезпаразитени за моя сметка. Ако ги няма ще ревете срещу мишките и плъховете.