Куче нахапа четири деца в Южния парк, каква ще е съдбата му?

Собственикът на четириногото е бил задържан
14 фев 2022 10:20, Петя Славова
79
Куче нахапа четири деца в Южния парк, каква ще е съдбата му?
Снимка: БГНЕС

Куче нахапа четири деца в Южния парк в София. По първоначална информация животното е било на повод, но е реагирало на хвърлена топка и така е изпуснато.

Веднага след инцидента собственикът беше задържан. Децата са с леки наранявания.

Какви са задълженията на стопаните на градските кучета коментира пред БНТ треньорът на четириногите любимци Иван Пасков.

Той изтъкна, че основно задължение на собствениците е да не оставят кучето си без контрол. "Много често говорим за пропуските в наредбите, но ако ги спазваме, ще се лишим от половината ни проблеми", обясни Пасков.

Според него много хора нарушават правилата като държат кучето си без повод, защото изхождат от позицията, че любимецът им е с добър характер и не е агресивен. Всяко едно куче, обаче, колкото и да не е агресивно, може в определена ситуация да нападне човек, предупреди Пасков. И за това поведение отговорност носят стопаните му.

Той посъветва хората да научат децата си да не посягат към непознати четириноги, защото може да ги подразнят и да предизвикат реакция.

Според Пасков е необходимо да се създадат повече обособени пространства за свободни игри за кучетата. "Не са достатъчни местата, където може собствениците на кучета да се пускат без повод", допълни той и допълни, че всички трябва да живеем в едно общество и да има разбирателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея до градинката срещу читалището в Младост, там има маркировка както и табели "Забранено за кучета". Познайте дали някой го спазва. Пълно е с кучета и с лай*ата им навсякъде, а после децата ритат топка и играят в пясъчниците.
48
17
 
9
 
! Отговори
Кучелюб Теньовски преди 2 години
Горката животинка! Сигурно децата са я дразнили с топката
47
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много са ми интересни тези които предлагат да се забранят кучетата в парковете. Не знам вие в коя държава живеете. Тук е по-вероятно да забранят децата в парковете, за да може кучетата да си акат свободно там. Идете в Борисовата сутрин или привечер да видите какво чудо е.
46
10
 
9
 
! Отговори
до Кучкар преди 2 години
на такива като теб, ще им ги любимците тровим, без никви скрупули
45
10
 
30
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Кучкарите са болни хора по принцип..... :))) Разбирам да имаш къща и голям двор за да гледаш куче, ама като ги гледат в панелките тормозят кучето, Всичко е минирано от кучета в София, тении и гадости очакват децата на всеки метър. Една голяма тоалетна
44
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо, когато кучетата лаят и ни тормозят в блоковете нищо не се прави? Защо някой може да гледа куче, а аз да не мога да си гледам едно прасенце за Коледа. За кокошките е същото. На терасата искам да си имам 5 кокошки с петел, ама ми забранява общината. А кучета може.
43
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете намира животинката бе ***. Възпитавайте си децата, ама то вас кой да възпита. Дразнят, а после те невинни.
42
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След толкова случаи на нахапани деца, защо още има хора да извеждат хищниците без намордник?
41
9
 
9
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
Всъщност няма "кучета" - това са вълци затворени в изродени тела, за да могат да слугуват на хората.И така хиляди години.
40
14
 
6
 
! Отговори
Кучкар преди 2 години
Аз пък ще продълажавам да си пускам кучето да хапе и с*ре навсякъде. хахаха Вие си плюйте по форумите.
39
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,Забрана за отглеждане на кучета в София. Това е най-доброто.
38
4
 
24
 
! Отговори
Bond преди 2 години
само не хвърляйте бомбички че се плашат милите душички
37
5
 
24
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 2 години
Много кучелюбители лицемерно се възмущават, като гледат животните в клетки по зоопарковете. Животните, горките, затворени, лишени от свобода. В същото време, те държат кучетата си затворени в апартамент и ги извеждат с каишка за час на ден. Разберете- за кучетата няма разлика между клетка и апартамент. Това са ограничени, затворени пространства. Кучето, като всяко друго животно, се чувства най-добре в среда със себеподобни животни. Кучето забравя за стопанина си, когато забележи разгонена ***!
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТГЛЕЖДАНЕТО НА КУЧЕ - ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
35
4
 
25
 
! Отговори
до 1914 преди 2 години
Ама разбира се. Всеки знае че паркът е място за разходка на кучета, както и тоалетна за тях. Какво си мислят тия хора с деца, да си карат дечурлигата в парка. Уави хора, нали.
34
8
 
23
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
В София трябва да се забранят домашните кучета, само служебни.На село да гледат ловни , домашни и квито си искат.Така ще е най добре за всички.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДДРОнегЕдиния от братовчедите ми беше луд на тема кучета, ама ги гледаше в двор :)) Да гледаш животно в панелка си е мъчение :)) Също зависи какво е настроението на собственика, щото кучетата усещат това :)
32
4
 
16
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
Кучето е порода белгийска овчарка - една от най-умните породи, основно полицейско куче в Европа. Да нахапе четири деца, нещо е станало което не се споменава. Може наблизо да имало разгонена женска и други мъжки кучета, да е ударено и оскубано. Собственика просто го е зарязал да се разхожда и си е ровил в телефона. И сега му започват проблемите..
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами и без това децата са малко, но на кучетата пак им пречат.Да забранят на деца да играят в парка и ще могат кучетата на воля да си *** и да си тичат. Сигурен съм, че ще се намерят общински съветници да гласуват за това.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО КУЧЕТАТА СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА ИЗПОЛЗВАШ ПРЕЗЕРВАТВИ