Куче нахапа четири деца в Южния парк, каква ще е съдбата му?

Собственикът на четириногото е бил задържан
14 фев 2022 10:20, Петя Славова
79
Куче нахапа четири деца в Южния парк, каква ще е съдбата му?
Снимка: БГНЕС

Куче нахапа четири деца в Южния парк в София. По първоначална информация животното е било на повод, но е реагирало на хвърлена топка и така е изпуснато.

Веднага след инцидента собственикът беше задържан. Децата са с леки наранявания.

Какви са задълженията на стопаните на градските кучета коментира пред БНТ треньорът на четириногите любимци Иван Пасков.

Той изтъкна, че основно задължение на собствениците е да не оставят кучето си без контрол. "Много често говорим за пропуските в наредбите, но ако ги спазваме, ще се лишим от половината ни проблеми", обясни Пасков.

Според него много хора нарушават правилата като държат кучето си без повод, защото изхождат от позицията, че любимецът им е с добър характер и не е агресивен. Всяко едно куче, обаче, колкото и да не е агресивно, може в определена ситуация да нападне човек, предупреди Пасков. И за това поведение отговорност носят стопаните му.

Той посъветва хората да научат децата си да не посягат към непознати четириноги, защото може да ги подразнят и да предизвикат реакция.

Според Пасков е необходимо да се създадат повече обособени пространства за свободни игри за кучетата. "Не са достатъчни местата, където може собствениците на кучета да се пускат без повод", допълни той и допълни, че всички трябва да живеем в едно общество и да има разбирателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не мислиш че нещо ще се промени при новите. България е страната на кучетата и на кучкарите. Един прегазен агресивен пес беше водеща новина за цялата държава около Нова година, а впоследствие забраниха зарята, за да не се стресират пом*рите. Откачена работа.
8
8
 
16
 
! Отговори
аман от кучкари преди 2 години
Кучето ще приключи в китайския ресторант, собственика му в затвора
7
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучето - за салам.
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му извадят зъбите!
5
4
 
42
 
! Отговори
М преди 2 години
Какво да го правите? Ами от четирите лапи да се погрижат за правата му. Да се омаловажи случая и да се порицаят родителите на нахапаните деца че не са ги възпитали да не играят в парковете. Собственикът на кучето да заведе дело срещу децата че са стресирали кучето и че след случката то не може да спи. Буди се и лае нощем. Общината да забрани в парковете да играят деца за да може почтените хора да разхождат кучетата си и да акат спокойно.
4
11
 
27
 
! Отговори
Мишо Шнадото преди 2 години
добричкият куч с оловце в кратунката стопанинът с пет цифрена глобичка и затвор и такаследващият!
3
8
 
38
 
! Отговори
не е първи случай преди 2 години
В цял свят в парковете има обособени места за разходки на кучета, за да може децата да играят из целия парк. В България има огради на детските площадки за да може кучетата спокойно да си се разхождат из целия парк.
2
7
 
42
 
! Отговори
Да тий и държавата преди 2 години
дето кучетата са по-важни от децата..
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В парка на Хиподрума е пълно със свободно пуснати кучета.Да ти .......кмета, да ти ,.......и управията.....