Настаняват в 21 държавни бази украинските бежанци в Бургаско

Те ще бъдат извозени с автобуси
16 май 2022 14:11, Анисия Иванова
67
Настаняват в 21 държавни бази украинските бежанци в Бургаско
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци в Бургаска област, които трябва да освободят хотелите в края на месеца, ще бъдат преместени в 21 държавни бази по Южното Черноморие. Това каза областният управител на Бургас Стойко Танков. Той уточни, че настанените украински граждани, предимно майки с деца, в хотелите по Южното Черноморие са 30 000.

Бежанците ще бъдат извозени в държавните бази с автобуси, наети от МВР, Министерството на отбраната и с помощ от частни превозвачи.

"Тези автобуси ще бъдат наемани, както от министерството на отбраната и от МВР, така предполагам и частни превозвачи, защото трудно бихме се справили само с институциите, които имат държавни автобуси", обясни той пред БНР

Местата в държавните бази са недостатъчно, каза още Танков. "Аз участвам в Комисията по транспорт на Националния кризисен щаб, има готовност специални влакове да бъдат насочени към други държавни бази във вътрешността на страната. Тази седмица предстои да има по-голяма яснота по този въпрос", допълни той.

Забавя се организацията по преместването на украинските граждани, призна областният управител на Бургас:

"Макар и със закъснение, търсим възможности този въпрос да бъде решен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
57
 
! Отговори
гост преди 1 година
ПРАТЕТЕ ГИ В ГЕРМАНИЯ . ТАМ ГИ СЪБИРАТ В ФУРГОНИ И КАТО ВЕЧЕ СА ПЪЛНИ КРАЙ НА БЕЖАНЦИТЕ . ТЕЗИ СЪС ДЖИПОВЕТЕ В ГЕРМАНИЯ НЕ ПОЛУЧАВАТ ХОТЕЛИ И ХРАНА КАТО БЪЛГАРИЯ , А СИ ПЛАЩАТ ВСИЧКО . ВСЕКИ , КОЙТО ИМА КОЛА ПО СКЪПА ОТ 7500 ЕВРО , ПРОДАВА И СИ ПЛАЩА ХРАНА И КВАРТИРИ . САМО В БЪЛГАРИЯ СМЕ НЕНОРМАЛНИ . ЗАЩО ГЕРМАНЦИ , АВСТРИЙЦИ , ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ НЕ ПУСКАТ БЕЖАНЦИ , УКРАИНСКИТЕ ФАШАГИ .
35
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А що не в лагерите при авганистанците. Краварски нацисти и расисти сте всичките до един
34
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че е Русия, та уркопитеците да изкарат цяло лято на море без да плащат
33
0
 
21
 
! Отговори
СТРАШНИЯТ СЪД преди 1 година
До кв.Хумата гр.Ломда и комарите са по големи
32
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ДО 11 - Това не е злоба,това е справедливост, равенство
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега само руснаците могат да ги разкарат. Те поне идват със свой транспорт, храна и мобилни лагери.
30
3
 
32
 
! Отговори
Вън преди 1 година
окраинците!
29
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо да си подава оставката! С един елементарен проблем не може да се оправи! Има си бежански лагери за такива случаи!!!
28
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото украинките навсякъде реваха да ги оставят по морето.По телевизии и къде ли не.Бягат от войната и трябва да са доволни на покрив над главата и храна,а не да имат претенции.Почват се плачове като чуят че може да ги местят във вътрешността на страната.Искат на морето идва лято и искат там да си останат.
27
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ги пратим на екскурзия в Германия и да ги оставим там.
26
1
 
52
 
! Отговори
Abe преди 1 година
вие не разбрахте ли? За бежанците има бежански лагери. Там държавата плаща и да се оправя. Стига с тези бази, хотели и прочие. Базите са за почивка на българи които са работили цяла година за тази държава.
25
1
 
54
 
! Отговори
кв.Хумата гр.Лом преди 1 година
Защо само по Черноморието, по Дунава също е доста живописно?!
24
1
 
62
 
! Отговори
Основателни въпроси преди 1 година
Откъде накъде бежанци се настаняват само и единствено по Южното Черноморие? Центрове за бежанци няма ли? Кой плаща за това удоволствие? Нямат ли България и българите свои проблеми, че са тръгнали да оправят чуждите?
23
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе, тези държавни бази не се ли ползват за почивка от нормални хора? Ако стоят празни, тогава да настаняват бежанци. Ама ако хората разчитат да отидат на почивка в тези бази и сега няма места, какво се очаква да правят? Всеки да се спасява поединично по хотелите ли?
22
17
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
А къде ще работят тези майки, непълнолетни им деца и бебетата кой ще им гледа? То за нашите невръстни няма детски градини и майките не могат да работят, а украинките вече са в центрове, т.е. лагери. Обаче всички плюем в хор, като забравяме, че техните домове не съществуват, градовете са съсъпани и работни места вече нямат. И половината са с висше образование, и то не от кр*вар*кия Харвард. И имат по 3 деца, а не като нас!
21
1
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До АнонименДа майки с деца, но не са от там където падат минохвъргачки. Дошли на добра воля в Бг само и само да се възползват от войната за да излязат от страната. Говоря от лично наблюдение на две такива майки, които се хвалят че без войната нямало как да излязат от Украйна , камо ли да се настанят по хотелите. Не им завиждам на те се възползват от българското гостоприемство
20
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак на морето... нямаме ли бежански лагери по другите градове - ей там в Харманли например по Видин и т.н.
19
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Западна Украйна няма разрушения и война,махайте се.
18
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ограбихте държавата първо с ковид лъжата, сега с тази лъжа. Кой ви нареди и на кого служите предатели българоу.бийци?????
17
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига с тези украинци бе.пишете колко ще стане битовият ток за българите,че ще ви изметем,цената на водата искате да е 6 лв.тока за 1 апарт.1000 лв.ще ви изметем бе.