Сигнали от HelpBook.info: Кучета в столични квартали плашат живеещите

Животните се движат често без повод и намордник
12 юли 2022 21:03, Петя Славова
18
Сигнали от HelpBook.info: Кучета в столични квартали плашат живеещите
Снимка: HelpBook.info!

Отговорност и задължение на собствениците на кучета е да предотвратяват всяка проява на необоснована агресия на кучето - домашен любимец, проявена на обществени места и да не допускат ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни. От изпратените сигнали в платформата на HelpBook.info! е видно, че това масово не се спазва.

В район „Овча Купел“ ротвайлер и питбул редовно се разхождат от собственика им без повод и намордник, като той далеч не е единственият. „Защо няма контролен орган, като полицията, който да бъде сигнализиран и да идва на място? Защо собствениците си позволяват да извършват нарушения? Аз ще ви кажа- защото няма кой да приложи закона, да ги глоби, да им конфискува животните при неспазване. Аз не плащам данъци, за да ме изяде куче в квартала, мен или моите близки. Моля да се задействате и да си свършите работата, като приложите закона и глобите всички собственици, които пускат кучетата си без намордник и естествено, включително и собственика на питбула и ротвайлера. Докато вие спите нашите деца ще бъдат изяждани по улиците от такива кучета, в следствие на наглостта и безнаказаността на техните собственици“.

От район „Люлин“ също постъпи такова оплакване. Куче порода немска овчарка ежедневно е разхождана без необходимите атрибути за това. „Докато собственикът му си пие пред блока, кучето се разкарва свободно без намордник и повод. От там минават деца и други малки породи кучета. Многократно му е правена забележка, но той се държи арогантно. Кучето неведнъж е нападало други животни, скоро може и хора“.

В квартал „Дружба“ положението не е по-различно. Оплака ни се майка, чиято дъщеря получила наранявания и изживяла огромен стрес при нападение от свободно пуснати кучета докато разхождала собственото. В последствие става ясно, че все пак са били вързани на повод, но е било невъзможно собственикът им да ги удържи.

В чл.11 подробно са описани основните задължения на собствениците на кучета и би било добре да се спазват с оглед живота и здравето на всички.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: кучетакварталиHelpbookinfo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога да разбера едно : Като за всичко гледате само Америка , Германия и Запада - Защо НЕ гледате и за това - И там гледат кучета , ама нямат такъв проблем , което автоматично води до вашата криворазбрана и просташка "демокрация" , нещо което никога няма да разберете какво е , защото се иска интелект , а не само татуировки и назобени със стероиди мускули ! Три кучета имам и нямам никакъв проблем , но имам КЪСМЕТА че се махнах от тази бардак преди много години , и няма как да ги отровите !!!
15
1
 
4
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До ПроСоТоХоди обясни на тези селинджъри защо не е ок да се правят тези неща... те нямат умственият капацитет и личната вътрешна съвест затова да помислят малко извън черупката на орехчето дето имат между ушите си, че да нарушаваш спокойствието и комфорт на хората, които спят, които имат деца, които ще ходят на работа сутринта и т.н.... ходи му обяснявай на изпържения наркомански мозък за тези неща.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лошо куче няма, Остава да кажеш, че и лоши хора няма, и че всички сме абсолютно еднакво добри, вечно ухилени и пърхащи от нетърпение да правим добрини. Думичката ГЕН чувал ли си я? И спартанското възпитание не може да се пребори с него. А твоя дежурен пост го чета под всяка подобна статия. За куче ли си женен/омъжена?
13
10
 
6
 
! Отговори
Лошо куче няма, преди 1 година
има лош стопанин. Имаше един стар лаф - жена и кола на късмет, мъж и куче- както си ги научиш.
12
2
 
1
 
! Отговори
отговор преди 1 година
До Въпрос Черната отрова отдавна я няма!Забранена е!
11
0
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен..май искаш да те осъдят ефективно кучелюбците ?..Проблема НЕ е в кучето,а във ВЛАДЕЛЕЦА му !!..Гледам,минават разни кучелюбци по улицата..Водят КРОТКИ и СПОКОЙНИ кучета,като Лабрадори,Немски овчарки и такива..Е, НЯМАМ НИЩО против тях !..Проблема е в КУЧЕДЪРЖАТЕЛИТЕ!!!!..АГРЕСИВНИТЕ ПЕРСОНИ ИЗБИРАТ АГРЕСИВНИ "домашни лубимци" !..Това е проблема!...Също и като селянията,която яха ГЪРМЯЩИ СЪСТЕЗАТЕЛНИ мотори до 02 часа всяка нощ...Нещо повече:-ФОРСИРА без никаква нужда гърмящото гърне
10
6
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Черната отрова за плъхове не ги ли лови? Съмнява ме да е нерешим проблем.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И Не е в цяла София така, а в цяла България. Пропаданаето на държавата води до кучкизъм. Явно българина го удря на това..
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук като чета какви шизофрении са писали сигналите се сещам за приказката - Нероден Петко.
7
1
 
9
 
! Отговори
на зло куче преди 1 година
Тури си едно прасе на терасата за да им го върнеш, да им *** и мирише ше им *** майката
6
3
 
13
 
! Отговори
Шокови пиратки преди 1 година
и ако не помогне вкл антифриз и всичко е наред, държавата е просто много зле където и погледнеш само тъпотии
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Епа в България живете, какво искате.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо - Ми пусшка нямаш ли, пистолет? Ако искаш, да се разберем, да се срещем и ще ти помогна с проблемите! Най-мразми у наше селу кукчари!
3
2
 
13
 
! Отговори
И преди 1 година
В цяла София е така и няма кой да ги санкционира.
2
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата не се ли бият със змийте?
1
1
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
вие сте късметлии!...Тук,където съм,от двете страни на дома ми има ...КУЧКАРИ...Единия просто държи некаква "китайска играчка",която не знам дали е на батерии,или на пружина,но така *** ЦЯЛА НОЩ в опита си да "лае",че е непоносимо..От другата страна,явно некаква "ВИП персона" пък държи на балкона си ужасен звяр,чийто РЕВ кънти в целия ми дом,защото спя на отворен прозорец..Ситуацията е непоносима!...Но към кого да се обърна?..-Към Арменския поп?.АГРЕСИВНАТА СЪЩНОСТ на "съгражданите" е..УЖАСНА