Българският турист избра гръцкото и турското море

Чужденците у нас са в пъти по-малко от очакваното
1 авг 2022 16:03, Анисия Иванова
284
Българският турист избра гръцкото и турското море
Снимка: БГНЕС

Българският турист избра гръцкото и турското море пред родното след като две години ковид ограничаваше пътуванията му извън пределите на страната. В същото време чужденците, които са пристигнали у нас във вътрешността на страната, са в пъти по-малко от очакваното, каза Любомир Попйорданов, който е председател на организацията на планинските водачи и беше съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на туризма.

„За морето, както знаем, украинските и руските туристи ги няма. Има обаче други – от Полша, има завръщане на германските туристи. Важно е да отбележим, че не само българският туризъм е пострадал от войната.

В планините и в селата е доста горещо като възможности за настаняване и те са добре посетени от българите. Има доста български граждани, които избират и специализирани турове, пътувания в чужбина, които са свързани с вино, с приключения, планини, в Алпите“, коментира Попйорданов пред БНР.

По думите му инфлацията, която изяжда доходите на българина, не е успяла да го лиши от почивка.

Като успех на правителството на Кирил Петков той посочи преосмислянето на концесиите на плажовете. Попйорданов подчерта, че предстои взимане на политическо решение дали трябва да се концесионират плажовете и каква част от тях трябва да се отдават под наем, както и каква част да си останат неохраняеми.

"В много държави няма спасители на плажа“, уточни експертът.

Той добави още, че кабинетът Петков не е успял да промени закона за туризма, който е с изключително остаряла концепция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
3
 
18
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Българското Черноморие е труднодостъпно за Туристи . Ще ви кажа защо се страхуваме да ходим там . Хотели се намират лесно - лоши , добри има ги . Тук идва Борбата - паркинга за колата е по-скъп от Нощувката , Сянката на Плажа е по-скъпа от Нощувката - Паркинга и Шезлонгите са като Газта в България - има я , но е скъпа .
213
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 221. За каква смрат на Запад говориш. Като стандарта на запад по чистота на водите се контролира сериозно . И най малкия притук и река са под контрол на Мастната Власт- тя е независима финансово Тук не е така. Басейнова Дирекция за половин България е от двама трима добре платени чиновника се крият и не вършат никаква работа . А сега без правителство им е една добре платена отпуска и то официално.
212
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По черноморието ни няма свободни места. Хората и за кратък престой трудно си намират места. .
211
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много важно. Във Варна има 10 000 украинки уж временно ама май за постоянно ще са тук.
210
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата седмица се върнах от морето. Нашето. Имаше достатъчно много туристи - българи, румънци, поляци и ... руснаци. Немски чух да плямпат само веднъж. Хич ги нямаше дойчовците. Като цяло останах с положителни впечатления и не мисля, че туризмът е в криза. Ако това е криза, не знам колко трябва да са туристите, за да не е криза. Сигурно някои смятат, че туристите трябва да са по трима на квадратен метър.
209
3
 
2
 
! Отговори
ДО 221 преди 1 година
Пишеш като жена без Мъж . Къде Европа си излива смрадта ?Пази си я в Къщи ?Планетата има способност да се само пречиства . Сигурно си мислиш че хората не трябва да режат Дървета за да се отопляват ? Да , има Топлофикация .
208
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 219Черно море е септичната яма на Европа. Цялата и смрад се излива в него.))))))Отдавна в реките в Европа е забранено изливането на всякаква смрад.Освен това морските течения на Черно море се вливат в Мраморно и Егейско море, право на плажовете където отмарат българите в Гърция.
207
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кво значение има къде ходи българина на море, където си поиска. Нали хотелите са пълни с хора по нащо пак правят кинти дори и да са муджихидини. Нормално е да не ходим на нащо черноморие като си ходил 20 пъти от Дуранкулак до Резово ти писва. Много ясно че ще пробваш Гърция, Турция, Италия, Испания, Египет, Мароко, Португалия. Защо трябва българина да ходи само на българското черноморие, от национална гордост ли?
206
8
 
15
 
! Отговори
А и преди 1 година
Черно море е септичната яма на Европа. Цялата и смрад се излива в него. Какво стана с мидите, рапаните, рибата? Какво беше преди 30-40 години, какво е сега.
205
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пътувам с """" Нидерландия - март на "канарите" 1400 евро за двама/закуска-вечеря/ за 8 дена, юни кабо верде 1150 евро/закуска/ 8 дена за двама. требе да имаш адрес и телефон в холандия, на отиване за зелени нос пътувах 12 часа с две храненета на самолета на тур-оператора - връщането бе 7 часа. пролетта за канарите полета бе седем часа/тогава се пътуваше с маски/. на гърция съм ходил 10-тина пъти, на турция не ходя!!! на черно море 2020 за последно шот ковид-кризата ...
204
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
209, не подозираш колко си прав. Нам колко си години подред една позната ходеше в Гърция в къща при една баба + каменист плаж със щипалки.Тъпчеше багажника с консерви. Тая година за "разнообразие" пак натъпка багажника и вчера отпраши към Ахтопол при друга баба. А кинти има за хотел и то предостатъчно. Въпрос на манталитет.
203
1
 
8
 
! Отговори
Някой може ли преди 1 година
Да внесе яснота. Кои са собствениците на хотели по българските курорти. Кои са ресторантьорите? Няма партия във и извън парламента, която да не лобира за туризма. Какви са реалните печалби за сезон в бранша. И ще спреме с простотията в сайта. Има шанс и нивото на услугата да започне да отговаря на цената. Как бабичка с две стаи в къщата си издържа внуче студент?
202
2
 
5
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 1 година
Приватизираме всичко от времето на соца....особенно хотелите по морето. И нови пистроихме
201
2
 
14
 
! Отговори
Айти преди 1 година
Всички гръцки служители минават т.нар. софт скилс обучение за "меки" умения, тоест работа с клиенти.. някой мутрохотериер/мутроресторантьор да сте чул да го прави?!
200
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си хас да избере нашето при тая мръсотия и презастроеност. Сами си унищожихме черноморието на никой не му трябва почивка в бетонна джунгла която и без това е част от ежедневието му.
199
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патриоте, морето ни е хубаво, но матриалът е лош!
198
9
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нормално.. все пак 95% от хотелиерите са гербаджии..
197
23
 
7
 
! Отговори
патриот преди 1 година
Егейско и Средиземно море са мръсни блата пълни с комари и мръсотии, Черно море е много по-чисто и красиво!
196
9
 
3
 
! Отговори
С ЛЮТЕНИЦА преди 1 година
И кренвирши в Гърция......
195
12
 
5
 
! Отговори
СЛЪНЧАКА преди 1 година
Нашите курорти не са за мизерници