Правят ДНК анализ на Омар, за да установят неговата възраст

Реално той няма документ
27 авг 2022 19:15, Росен Стойчев
223

Прокуратурата обмисля да поиска ДНК анализ, за да бъде установена реалната възраст на Омар, задържан за смъртта на двама полицаи в Бургас.
Още по темата
Има разминаване в предоставената декларация от Държавната агенция за бежанците и неговите твърдения, съобщи Bulgaria ON AIR.

В залата прокурорът изрази съмнение за реалната възраст на сочения за 15-годишен извършител на тежкото престъпление.

"Съгласно предоставената на съда справка, която получих малко по-рано, има известно противоречие от данните, които са предоставени от Държавната агенция за бежанците и една дата, която е посочена в цялата характеристична справка. Лично за мен на този етап не знам дали се касае за техническа грешка или несъответствие, но това предстои да бъде щателно проверено", уточни прокурор Димитър Узунов.

"Няма друг документ, от който да се установи неговата възраст, вероятно, ако има такава ситуация, че той е на повече години отколкото е заявил, те умишлено го знаят това и заявяват по-ниска възраст", коментира служебният защитник на Омар, Камен Кънев.

Обвинението ще задейства процедура за ДНК анализ, за да се установи реалната възраст на обвиняемия. Ако той е пълнолетен, наказанието се променя драстично.

"Той признава, че е допуснал произшествието. Твърди, че не е искал да стане така и е натискал спирачка, но автобусът нещо му е отказал. Съжалява съответно, в това отношение знаят какво да говорят, без някой да им дава съвети", сподели служебният му защитник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 179 - Би ли спрял да викаш? Хората ишещи така, прелено мат емоционални роблеми. Писането така езираз на грубо поведение пивличане на вимание. Определено нямаш култура и интернет етикецията ти е типично "българска". Ако имаш проблеи, предлага, все ми е тая на мен, стига да не пречиш ида н грозиш на другите. Имахме съученик като теб. Накрая се самоуби и всички бяха много по-радостни.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕМИ ЗА ТВА ПИШЕМЕ БЕ РАЗБИРАЧ,ЧЕ НЕ Е ДЕЙСТВАНО ПРОФЕСИОНАЛНО!НЕ НИ ТРЯБВАТ ЕКСПЕРТИ ЗА ГО ВИДИМ!АКО ТЕ ПРИТЕСНЯВАТ ГОЛЕМИТЕ БУКВИ И ЧУВАШ ШУМОВЕ ОТ "ИНТЕРНЕТ КУЛТУРАТА "ЗАТВАРАЙ И ЛЯГАЙ,ИНАЧЕ ВСИЧКИ СМЕ СПОКОЙНИ,ПИШЕМЕ СИ ТУКА,ГЛЕДАМ ТИ СИ НЕСПОКОЕН,ШУМОВЕ ТВА ОНОВА..ЗВЪННИ НА 112 ,МОЖЕ И ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ:)))
161
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 176 - Не, не така. Теоретично, дори тест за бащинство може да е грешен. Възможно е, някой да има същия резултат за ДНК, като твоето.Работта е, ч вероятностие са нещ т рода на 1 на 80000000000.
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затовани трябавт доброволески отрди савтоматчниоръжие ... тоя щеше да спре след 20-30 метра.
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 165 Ако излиза над 20, то почти няма възможност за съмнение.- Е то е достатъчно от лабораторият да кажат в съда,че са почти сигурни в резултата от теста и това "почти" директно отхвърля теста като доказателство.
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Банана Републик - "Боже Мили, какви са тия Калинки - как ДНК анализ ще установи Възрастта, ДНК-то вие едно от Раждане до Смърт," - По същия начин, по който госпожата училище ще установи, че синеграмотен.
157
3
 
7
 
! Отговори
До 171 преди 1 година
То единствените по-прости от ченгелите са военните.
156
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно наистина е грешка на полицаите. Лошото е,че всичко става за секунди. На тероия може да са го учили какво се прави,но на практика ако им е за първи път такъв случай и за секунди взимат някакво прибързано решение което се оказва грешно. Иначе сега всеки може да си каже,че са можели да метнат шипове примерно,да карат след него докато свърши горивото,да стрелят по гумите. Ама все тая. Явно не са повярвали,че този няма да спре и белята е станала.
155
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай ти на Алеко героя, пак се изкава. Не било геройство, загубени били, за нищо не ставали, плюе тук, плюе там, тъкса си калта от обувкте на чивстия кили, само и само да каже, колко разбира, а другите кви глупави с...
154
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАПРОТИВ В ПОСЛЕДНАТА СЕКУНДА ДАВА ГАЗ ДО ДУПКА. Полицаите затова не успяват да застанат пред него за ескорт.
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СДС то каза който не скача е комунист, и комунистите хоп хванах хората вьв вьздуха.Извод; Ни са комунисти ни демократи а махало стана народа.
152
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА ЛИ СЕ ЗАСТАВА ПРЕД АВТОБУС БЕ ???? КАКВО СЕ ЕЖИШ ТУКА?? ДОБРЕ ,ЧЕ *** НЕ Е ПРЕСИЧАЛА ТАМ НЯКЪДЕ ИЛИ ТВОИ БЛИЗКИ НЕ СА БИЛИ НАБЛИЗО.СТРЕЛЯНО ЛИ Е ПО ЦИВИЛНИ-НЕ?С КАКВО СА ЗАПЛАШЕНИ ГРАЖДАНИТЕ ,ТА ДА СЕ НАЛАГА ПОДОБНА РЕАКЦИЯ,КОЯТО Е МОГЛА ДА ЗАСТРАШИ ЖИВОТА НА ДРУГИ ХОРА НА ПЪТЯ?? АКО СА ГО УСТАНОВИЛИ ,ЧЕ Е ЗАПЛАХА ЗА ОБЩЕСТВОТО НАЙ-МАЛКОТО Е ТРЯБВАЛО ВЕДНАГА ДА ПРЕНАСОЧВАТ ДРУГИТЕ КОЛИ ДА НЕ МИНАВАТ И ДА НЯМА ХОРА В БЛИЗОСТ! КЪДЕ ВИДЯ ,ЧЕ Е ДЕЙСТВАНО ПРОФЕСИОНАЛНО.ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ!
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 161 - Може, но е прав. Омар казва, че нямал спирачки, а аз ен видам,дасе опитва а намаи изобщо.
150
2
 
2
 
! Отговори
Котка преди 1 година
До Анонимен 160 Очевидно е, че не си запознат.
149
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 160 - Нямаш 100% точност, да ти каже "ооо, да родне н 22.01.2002 в 11:33", но мжожеш да наблюдаваш генетичните щети, трупащи се с вреето, като нправиш яколко отделни теста и като измериш различни показатели в тялото. Няма да кажеш, дали някой е на 15 години и 2 месеца или на 15 години и 9 месеца, но определено можеш да видиш ако човек е над 18-19. Ако излиза над 20, то почти няма възможност за съмнение. Другото е, че може да го има и в някоя база от данни.
148
1
 
1
 
! Отговори
До 161 преди 1 година
Яко си неориентиран
147
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мале у нас всеки ден екшън.Не знаеш утре кой кого,да нямаш вяра ни на доктори,ни на полиция,ни на нотариус,ни на детегледачки и детски градини или училища,нито в магазина,нито на съседа,нито колегата,всичко е загивация и тотална деградация.Не е ясно в какъв растеж ни успокояват политиците,ама човек като си отвори очите сутрин и му се иска деня да е минал вече,то нямат край тъпотиите ,нон стоп ни държат във въздуха..
146
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Никакво геройство не е това ,нито хората вътре са били терористи заплашващи държавата" - Гонят го 30 км, влиза в града със 100 и кусур, ама не бил опасност. И откъде знаеш какви са в автобуса? Комунистите не толерирате някой да направи повече от вас ... комунист!
145
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ми е какъв е този днк анализ който определя точна възраст,а не варираща. Не че съм запознат по темата,но ме съмнява да има такъв
144
0
 
10
 
! Отговори
До 155 преди 1 година
Щото без връзки не става да си МВР,нали се сещаш.Ама да видиш летящ автобус и да спреш пред него като в Холивуд......