80% от българите недоволни от заплатата си и условията на труд

Те се чувстват и силно стресирани от работното си място
2 сеп 2022 08:56, Петя Славова
223
80% от българите недоволни от заплатата си и условията на труд
Снимка: БГНЕС

Заплащането, което получават работещите българи е неудовлетворяващо за 80% от тях. Също така хората смятат, че са подложени на силен стрес, показват данните от проучване за удовлетвореността на служителите, проведено в различни сектори от водеща платформа за кариерно и личностно развитие.

Още по темата

Българите масово изпитват неудовлетвореност от условията на труд, от ниските доходи и високия стрес на работното място. Искат 20% увеличение на заплатите и по-малко напрежение в работата.

Дори и в най-високоплатения сектор на IT-специалистите се наблюдават 65%, които смятат заплащането си за несправедливо и ниско, предаде БНР.

Най-недоволни са заетите в сектор "Бизнес и публична администрация", където близо 90 на сто посочват, че заплащането, което получават, не е справедливо.

70% от анкетираните биха сменили работата си за между 1/5 и наполовина по-висока заплата, а гъвкавото работно време и регулярните бонуси са най-предпочитаните придобивки на работното място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
114, Прав си. Дали ще майсториш обувки или сайтове "на ишлеме" е все тая. Голяма част от хората работещи в IT бранша нямат добра обща култура и са зле в битов план. Поради по-високите доходи обаче си въобразяват, че са повече от останалите.Повечето не четат нищо, освен това което им трябва за работата. Художествената литература е загуба на време и т.н.т.
130
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как само блянувахте безплатните украински работници :)))))
129
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така наречения "бизнесмен" давал на крепостните селяни минималната заплата, че и много му се виждат. Емии скоро и вие "работодатели" ще сте без работа щото няма да има кой да ви работи и бизнесите ви ще умрат.
128
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богатите не могат да разберат, че докато сче в ВАТО и ЕС парите не са техни, а на целия съюз и че като взимат високи заплати и т.н. те не ги взимат от китаеца и руснака, а от европееца и северно американеца. Заради това има инфлация и огромна маса безработни. После не се чудете като системата падне и почнем от нулата както се случва на всеки 80-100 години. А на всичко отгоре някой си мисли, че 80% ще излезнем с пушки да браним западния строй. После не се чудете как падат империите.
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 141 - Да инвестираш, ама трбява да има предварително.
126
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
70% от анкетираните биха сменили работата си за между 1/5 и наполовина по-висока заплата" - А за двойно по-висока? Както и да е! Аз съм сменял работа за 9% увечличение. Шефът и беше бещал увеличение от поне 25%, а вместо увеличение, дадоха една заплата бонус и вдигнаха само с 5%. Затова опънах един безкране болничен и смених на първата работа, която ми даде повече.
125
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като човек работещ 10 дена в месеца за над 5 бона, ще дам съвет на младите: да работят за себе си, да инвестират в рискови активи докато са млади и да не харчат за глупости.
124
8
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Струва ми се, че хората много скоро ще са доволни изобщо на някаква заплата
123
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"IT-специалистите се наблюдават 65%, които смятат заплащането си за несправедливо и ниско" - Ами да си хванат мързеливите *** и да ходят в Европа или да карат на частна практика. Даже не е трудно -половината позанти, дето кодят, имат нещо отстани.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 131 - Твето е чиста проба заяждано, но щом варяш, че "печелиш" и "затапваш", честито!
121
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходете в Русия да изкарвате пари.Нали там Ви харесва и отричате ЕС и САЩ.
120
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миграцията ще се увеличава.Дано има желаещи да мигрират в Русия,а не в ЕС и САЩ.Понеже виждам ,че има много хора анти НАТО и ЕС и все там ходят да изкарват прехрана и по-добър живот.
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 130 Не, бе брааааат! Не се заждам Прооот ти казвам, защо все се говори за ИТ-та, когато се говори за заплати. Просто седното ниво е по-високо, започват по-млади, а знаеш - младите се перчат доста повече, което е леко дразнещо. "Квинтесеснцията на написаното не си разбрал" - Сега ти се заяждаш. Аз ит казвам, защо все се стига до ИТ-та, а не до други. Не тврдя, че другиет са лоши или нещо.
118
3
 
0
 
! Отговори
До 131 преди 1 година
До От 127, продължаваш да филосостватш не върху квинтесенцията, която ти описах, а върху някакви си твои мисли, които не съществуват в написаното от мен :) Щом те кефи да разводняваш... продължавай :) Променяш фокуса с цел да докажеш, че си прав. Аз пък нямам желание да участвам с твоите опити за затпване :) Хубав ден.
117
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък яко се преебах. Теглих потребителски заем 80 бона и купих жилище. Обаче се разведох и сега жилището е на жената. И всеки месец банката ми взема 900 лв по кредита.Още 400 лв издръжка и от заплата 2300 лв ми остават 1000 лв.Затова съм решил да напускам работа и да не плащам заема.Ще се осигурявам на МРЗ и нищо не могат да ми вземат.
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 543, напълно си прав и със сигурност числата ти са вярни. За това и ги лекуват пакистанци и индийци. Това е един много сериозен проблем във Великобритания и знаят за него, просто им е удобно да не го решават. Лекарите в частните практики знам, че са доста по-добре платени. Както и тези в частните болници. Мед. сестрите са дори и по-зле. Явно е някаква тенденция в Европа. Или е следвствие на здравните каси и идиоттския модел на финансиране.
115
3
 
2
 
! Отговори
От 127 преди 1 година
Какво грешно казах? Билсъм в 15 комапнии и не съм видял мениджър под 25-6 години, който да взима по-висока заплата от най-ниско платените програмисти. Но виж, след това се променят нещата. Иначе, ен съм видял и такива на ПОД 24 години, като съм бил в трикомпании, в които имахме момчета на тази възраст, вече работещи 6-та година. Норамлно е, да визмат повече на тези години.
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 127, изполазвам данните от НСИ и ако искаш ги прегледай. Мениджъри вероятно има и с 1000 лв. заплати :) Хващаш се за думички и се опитваш да се заяждаш. Квинтесеснцията на написаното не си разбрал. А тя беше, че има много други, които са по-добре платени от Ит-тата и че най-високите заплати са по върховете на компаниите. Пак заповядай :)
113
2
 
5
 
! Отговори
543 преди 1 година
Навсякъде е така.Дъщерята завърши миналата година "Медицина"в UK.Девет години яко учене,стажове в спешното и накрая 23000паунда годишна заплата в прехвалената им NHS.Стигаха само за сметките,в Макдоналдс получавт повече.Ее,отиде преди два месеца в Германия-там е друга работа.
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 123 - Добре. И с какво допринася това за разговора ни?