Няма да има двойни тарифи за тока, увери енергийното министерство

Битовите потребители няма да са извеждани на свободния пазар
23 окт 2022 09:35, Петя Славова
74
Няма да има двойни тарифи за тока, увери енергийното министерство
Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката отчита, че на базата на постигнатите успехи в гарантиране на надеждната работа на енергийната система и двойното намаляване на цената на газа, не се налага въвеждане на двойни тарифи на тока. Служебното правителство категорично няма да извежда битовите потребители на свободния пазар на електрическа енергия. България е третият нетен износител на електрическа енергия в Европа и няма да допуснем българите да се товарят с непосилни сметки за ток.

Полагат се всички усилия да се задържат и дори намалят цените на газа, което ще позволи да не се увеличава цената на топлинната енергия от 1-и януари.2023г. Този успех ще помогне да се избегне свръхнатоварването на енергийната и електропреносна система през отоплителния сезон. При непредвидени ситуации и нов ръст на цената на газа, ще се търсят механизми за компенсиране на потребителите, пишат от Министерството на енергетиката.

Политизирането на темата не е в интерес на българските граждани и бизнес. Министерството на енергетиката работи по различни разчети и антикризисни варианти, които е готово да представи на Народното събрание за обсъждане и решение. Силно се надяваме проектобюджетът и предлаганите мерки за компенсация на потребителите и стабилизиране на енергийната система да не станат заложник на предизборна надпревара, отчитат от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До Реалист А тиквата от Банкя по-малки комисионни ли взимаше? Няма да намерим идеално честни политици. Въпросът е какви политики се предлагат и дали са от полза на цялото общество....? Щото аз в програмата на Герб, освен още пари за магистрали, друго ново и интересно за хората нещо не видях. Забравих странната идея да връщаме емигранти от чужбина, чрез нарочно създадена за целта институция. Те ги изгониха с политиката си, сега тръгнаха да ги връщат....герберска му работа...
51
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
ПП и ДБ са пешки ,а една пешка мисли само за себе си и за джоба си .ние им берем гайлето.БСП си ги знаем като шумкари и мародери от над един век за тех нема кво да коментираме.Но ПП са си обикновенни комисионери от цужбина дошли тук за големите си удъри през живота искат да направят първия си милярд на наш гръб и после в подредената Канада и по тропическите острови.В Бг нема да припараят после още 20 години.
50
0
 
1
 
! Отговори
Бизнясмянин ПП преди 1 година
ПП подписаха забрана според нея България след 2024г няма да може да копува ядрено гориво от Русия или от фирми имащи нещо общо с Русия.Искат и на ядреното гориво да сложат свои посредници .ПП-продължаваме с Процентите!
49
0
 
4
 
! Отговори
Газова мафия!Офшорки преди 1 година
Крайния потребител така или иначе плаща и за скъпия ток за бизнеса.Цената на тока за бизнесе се определя по една перверзна схема ,коъато определя цената на тока в кошница с цената на газа. Няколко корумпирани чиновника подкупени от газовите гигантои определиха газта като синьо гориво-зелено и чисто и обвързаха цената на тока с газта.Но в българия тока е от АЕЦ,ТЕЦ -въглища Мариците и ВЕЦ-вода, вятър.Не правим ток от газ ,а определяме цената на бизнеса според цените на газа. Газовата мафия на ПП
48
0
 
8
 
! Отговори
икономист преди 1 година
Тия 800 киловата не са достатъчни за зимен месец... Особено ако става дума за двойка пенсионери, които живеят в панелен апартамент в провинцията, без централно парно.... Освен ако нямат много скъпи хипер инверторни климатици, които не знам как ще купят с хубавите пенсии на Ананиев.
47
1
 
11
 
! Отговори
mitko преди 1 година
Тези са ненормални. Излиза че извън отоплителния сезон ако изразходваш повече от 70лв на месец, ще плащаш по борсови цени. Зимния- около 190лв . Над тези сметки по борсови цени.Абе откачалки, нито имам басейн, нито джакузи за отопление, а плащам повече от тези суми на месец. Абе решили са да ни унищожат гадовете мръсни...
46
3
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Мечтата на всеки евроаткантик - да краде за господарите си, да го галят по главата за добре свършена работа и да чака с течащи лиги да му подхвърлят кокалче. Такава е цялата и3мeт в парламента. На следващите "избори" ще тичам да "гласувам" за поредната пodлoга.
45
1
 
3
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Няма да има двойно ще има тройно
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щяхме да ви изритаме от Народното Събрание,ни служебен,ни редовен кабинет щеше да остане,какво си мислите!
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще излезе така че ще го нахендрят на тези които се отопляват на ток - много от които нямат избор- на панелката какво да сложиш освен климатик и разбира се че ще харчат повече ток ,,, а и повечето вече натам се ориентират като се има предвид новите цени на пелети и въглища по 1000 и кусур лева
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саудитска Арабия и Иран буквално са изтласкани в БРИК (бе съм сигурен, какъв акроним трябвя да ползваме вече).
41
0
 
1
 
! Отговори
Bravo преди 1 година
Браво.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се добави "засега".
39
0
 
12
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Каат ли чи нема да имъ двойни тарифи за електрика,Начи ша има! То така са прай ,а са ни бунтува народонаселенийто! От вервате бря ? Ама язе от сагъ казвам сопа жа играй ! Ни са бъзикайте с народа!
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тока за България без борса!
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41 - Тая омряза към замобните хора е ужасна, бе! Спрете се! Третирате нинкато нацисите евреите!
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете между редовете, после бързайте да се радвате. Един народ си отвоюва совободата със вилите, и сопите. Това не се е променило и днес.БТВ, защо на много коментари не може да се гласува? Това ли наричате свобода на словото?
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38. Ще си купиш ,а на друг път. И как ще я изплащаш , като още ги няма партийните пари с партийните фирми. Вежди оже да си купи. Нищо , че сие накупил
34
2
 
1
 
! Отговори
Арчу преди 1 година
До 36 - Прав си батка. Комшията навърта по 500 км на седмица, ама знаеш ли как кара? Всяка сутрин я "изтрелва" и крака му тежи, *** тежи ... Има 20 глоби. Иначе си зарежда у тях на нощно. На сезон прави по 3-4 МЕГАВАТА сметка. Него го боли, ако всщдигнат цените. Все пак кара кола за 250000 лева. Ама на останалите в махалата ...
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36 - Братле щ, недей така. То идеята беше, че вместо да си купя кола за 70000 лева, дето гори 12 на 100, по 3 лева бенза ... Смятай го за 25000 лм на година колко отива, ше си куоя кола за 90000 лева и ще ми изшиза 2 лева на 100 км ... Сяяя стига си такъв гаден!