Украинци на протест в Слънчев бряг, искат на хотел, а не в държавни бази

Демонстрацията преминава мирно под звуците на украински песни
Обновена: 31 окт 2022 21:54 | 31 окт 2022 21:52, Красимир Ангелов
532

Стотици украинци, настанени в хотелски бази в Слънчев бряг, излязоха на спонтанна демонстрация тази вечер в курортния комплекс.

Още по темата
Искането им е българското правителство да удължи програмата за подпомагане на хотелиерите, която приключва в края на октомври. Притесненията на намерилите убежище в България украинци са, че отново ще бъдат изведени в държавни бази, както се случи и през лятото.

Демонстрацията преминава мирно под звуците на украински песни и развети украински знамена. Широк периметър бе отцепен от полицията, на мястото са екипи и на жандармерията.

"Как ще се интегрираме, как ще си намерим работа, питаме българската държава. Децата ни как ще ходят на училище", коментираха украинските граждани.

В спонтанния протест се включиха и хотелиери.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
0
 
50
 
! Отговори
Дядо поп преди 1 година
Да ги настанят по фургони, както българите от Карловско. В България, за българите - фургони, за украинците - хотели. Нещо понамирисва..
385
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,тея умници от Фермата, и извадкана огромна част от Новото поколение ./старото не беше такова/ ,Да разберат,че животът не е пари.! А знания опитност уроци и плащане на грехове карма духовно осъзнаване.И като не го направиш в тоя си живот ще става едно и също във всеки живот на земята прераждане докато не научиш не изплатиш. България е прекрасна. Хората не са ! Това е ИСТИНА И ЗАТОВА Е ТАКОВА ПОЛОЖЕНИЕТО.БЪЛГАРИЯ Е ПРЕКРАСНА НО РАБОТОДАТЕЛИТЕ НЕ СА! В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО РАБОТА ТЯ Е БОГАТА !
384
1
 
46
 
! Отговори
Да преди 1 година
И аз искам на хотел на морето , не ми харесва да работя и да плащам наем :))
383
2
 
24
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Искам да съм украинкаааа в щата Булгаристаааан!!!!
382
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и свестни хора между тях, благодарни, намерили си работа и някак оправящи се. Но са тихи, не ходят по протести. А тия гласовитите, с многото претенции, облечени в синьо-жълто и развяващи знамето на Украйна, да ги върнат там, откъдето са дошли. Да го развяват срещу Путин. Току-виж го стреснали и уплашили и войната свършила. У нас за какво развяват техните знамена, а нашите подло(жк)ги и по държавни учреждения ги навесиха? Завладяни ли сме от тях, що ли?
381
1
 
39
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Ми то и ние българите имаме подобни изисквания,ама и да протестираме никой не ни обръща внимание...И няма ли кой да обясни на тия пришълци че ние сме затънали в мизерия и безисходица? И защо не се връщат да си защитават "родината" или да си ходят в тяхната родина Израел а не да ни смучат на нас кръвта!
380
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин пенсионер преди 1 година
Аз съм си решил как да изкарам зимата на топло . Тарикати като мен събираме сухи и много калорични кравешки каласпеди. Напълнил съм си мазата до тавана . Тая година ще мина без зеле. Ние сме бъдещето
379
1
 
35
 
! Отговори
Нека им е преди 1 година
Кирчо,който ги покани-да си ги вземе у дома,а Линда да ги наеме срещу 900 лв в пекарната си..Ама не искат..Както и тези от ДБ,нали реват за Украйна-хайде Иванов,Мирчев-подслонете украинците,хранете ги от вашите заплати.А хотелиерите от алчност това сами си го направиха.В Холандия са настанени в бивши казарми,както и в Германия и няма гък,а тук се радват на лукс,непостижим за 95 % от народа.
378
0
 
29
 
! Отговори
w преди 1 година
На хотел, ядене ,пиене без пари. Борци за комунизъм!
377
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече минава всякакви граници!Като не им харесват условията в държавните бази да си плащат сами или да ходят където си искат.Напускат УКРАЙНА само платежоспособните и за това ни поставят условия,а тези които нямат възможност си стоят там.....
376
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах репортажа с наглата украинка, която каза, че сме ги приели и сега сме длъжни да ги гледаме. Сега се питам какмо да кажа на студентите настанени в общежитията, където тези примадони не желаят да отидат. Какво да кажа на себе си, че тази година бях 3 дни на море и се чудя как ще изкарам зимата?! Кучета ли сме ние?! Слушай, неуважаема! Приехме ви ,но не на курорт и почивка, а да избягате от бомбите. Ако, не ви харесва тук...върнете се!
375
5
 
10
 
! Отговори
Баба ти преди 1 година
Целия град вони на изгоряла нафта, гъзарията ви тресе. Сложил джанти 19 ки на таралясник с 3 пъти въртян километраж. Ръга тези скорости на светофара ще му изкочат буталата, повече ръмжи от колкото да върви. На Порше Кайен сложил газова кара го с масло Yacco 10W-40 гъсто като грез и си мисли че кара кола. Иначе всички сте разбирачи. Леш
374
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са като ромите - работливи и интелигентни.
373
33
 
3
 
! Отговори
Ниво на Дунав в см преди 1 година
Много е ниско нивото на dnes.bg, а на драскачите още по-ниско. Ще си останете вечно наведени бедни, жалки мечтатели. У вас има само злоба и завист. Хубаво че се махнах от БЪ да не ви гледам намръщените физиономии. Повечето от вас не сте засадили 1 дърво през живота си, не сте служили в казарма и само се оплакват че нямате пари. Мързеливи сте в червата сиромашки.
372
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе аз мое ли... под един зад врата, а? да не сме ви длъжни случайно да ви "интегрираме"?
371
0
 
26
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Скъпи украински лелки, които ви мързи и косите да си измиете сами, леля Мария , която цяло лято си прави зимнина и си изгори лицето , ку..че ли е? А хората в Карловско , в калта ку.чета ли са? Всички сме принцеси, докато не дойдат сметките . Нямаме повече средства да плащаме за курорт. За безплатно настаняване - ПП, ДБ , ГРА.Б. ТЕ така или иначе са я раздали тая държава. А и хубави къщи има. Нали #луксавиуспокоява
370
1
 
31
 
! Отговори
НЯКОЙ ДЕН УКРАЙНА преди 1 година
ЩЕ БЪДЕ ОТНОВО ЧАСТ ОТ РУСИЯ - БИЛО ТО ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИЛИ ЧАСТ ОТ ЦАРСКА РУСИЯ... РЕДНО Е УКРАИНЦИ И РУСНАЦИ ДА ЖИВЕЯТ ОТНОВО ЗАЕДНО - В МИР, ПРОСПЕРИТЕТ И РАЗВИТИЕ, НАПЪК НА ОМРАЗАТА НА ЗАПАДА, ГЛАВНАТА ВИНОВНИЦА ЗА ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА! ДА ЖИВЕЯТ СЛАВЯНИТЕ!
369
0
 
22
 
! Отговори
НЕНОРМАЛНА РАБОТА преди 1 година
РУСНАЦИТЕ ИМ ДАДОХА ДЪРЖАВА, ПРЕКАСНИ УСЛОВИЯ, А ЗА "БЛАГОДАРНОСТ" - ВРАЖДА. УКРАИНЦИТЕ ИМАТ ОТ ГОДИНИ САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА, СОБСТВЕН ЕЗИК, КОЙТО СЪЩО Е ХУБАВ ,А СЕГА С ТЯХНАТА АНТИРУСКА ПОЛИТИКА РАЗВАЛИХА ВСИЧКО.. МНОГО ЖАЛКО. ИНАЧЕ УКРАИНЦИТЕ И РУСНАЦИТЕ СА ЕДИН НАРОД - МНОГО КРАСИВИ СЛАВЯНИ, БЕЛИ, РУСОКОСИ, СИНЕОКИ, ТРУДОЛЮБИВИ. ЖАЛКО,ЧЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА СЕ РАЗСИПА. УКРАИНКИТЕ СА КРАСИВИ. ДЕЦАТА ИМ СЪЩО. ХУБАВО Е ДА ИМ СЕ ПОМОГНЕ, НО МНОГО КАПРИЗИ ОТ ТЯХНА СТРАНА. БГ ПОМАГА САМО ХУМАНИТАРНО.
368
10
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен...Ако не излезем от НАТО и ЕС, да премахнем Американските бази и да имаме 100К въоръжена армия......... Ххахааааа, хапчетата веднага!!! А защо да нямаме и база Луната и Космическа станция, а?
367
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не излезем от НАТО и ЕС, да премахнем Американските бази и да имаме 100К въоръжена армия, за да взимаме сами своите решения и да стоплим отношенията си с Русия България ще си остане една екзотична дестинация за евтин ceкс туризъм. Разберете го, 64% от световните природни богатства са в Русия. Хубава, лоша, Русия един истински политик трябва да мисли за народа си и да саумее да извлече ползи от всяка криза. Евтин газ, петрол, ядрено гориво, редки метали, дървен материал даже.