Украинци на протест в Слънчев бряг, искат на хотел, а не в държавни бази

Демонстрацията преминава мирно под звуците на украински песни
Обновена: 31 окт 2022 21:54 | 31 окт 2022 21:52, Красимир Ангелов
532

Стотици украинци, настанени в хотелски бази в Слънчев бряг, излязоха на спонтанна демонстрация тази вечер в курортния комплекс.

Още по темата
Искането им е българското правителство да удължи програмата за подпомагане на хотелиерите, която приключва в края на октомври. Притесненията на намерилите убежище в България украинци са, че отново ще бъдат изведени в държавни бази, както се случи и през лятото.

Демонстрацията преминава мирно под звуците на украински песни и развети украински знамена. Широк периметър бе отцепен от полицията, на мястото са екипи и на жандармерията.

"Как ще се интегрираме, как ще си намерим работа, питаме българската държава. Децата ни как ще ходят на училище", коментираха украинските граждани.

В спонтанния протест се включиха и хотелиери.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


532
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
366
0
 
11
 
! Отговори
яна преди 1 година
.Защо укринците избягаха от държавата си ; от войната, от Путин или от Зеленски, защо да се интегрират, след като си имат държава ,домове не съм много на ясно,техните деца и те имат право на училище и спокоен живот, а какво да кажем за нашите деца те нямат ли права,колко вишисти не работят по специалността си ,защото местата са заети от необразовани близки на когото трябва.
365
2
 
14
 
! Отговори
ИНТЕГРИРАЙТЕ преди 1 година
УКРАИНКИТЕ! ПО КАКЪВ НАЧИН ЩЕ ИНТЕГРИРАТЕ ТЕЗИ НАГЛИ ГОСТИ - ПО УСМОТРЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СА ДОМАКИНИ! БЕЛКИМ УКРАИНКИТЕ "ГОСТИ" ДОПРИНЕСАТ НЕЩО И ЗА ДЕМОГРАФИЯТА НА РОМСКИТЕ ИМ СЪБРАТЯ. БЪЛГАРИ, УЧЕТЕ СЕ ОТ ТУРЦИТЕ!
364
1
 
39
 
! Отговори
Украинката Наталия преди 1 година
пред камерата на НОВА ТВ: " Аз като куче в развъдник ли да живея? ВИЕ ни приехте. Осигурете ни условия. Благодаря. Досега всичко беше отлично". УКРАИНСКА НАГЛОСТ И НЕБЛАГОДАРНОСТ!!!
363
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци искат? Не мога да повярвам...
362
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интегрирайте тези неблагодарни украинки в ромските квартали
361
4
 
24
 
! Отговори
Пак ни налазиха преди 1 година
Значи ония им пращат оръжие, за да си отмъстят на Русия, а като опре до реална помощ за оцеляването им , се домъкват при нас с претенциите си и огромната си наглост. Нека Байдън, *** и компания да си ги приемат и търпят. Опустошиха нашата страна.
360
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази като е гледам на снимката много е страдала, от 100кг сега е само 115. Не се живее така, а БГ бабите киснат в подлезите да продават домашни сладка за даправят 5 лв днес.
359
0
 
18
 
! Отговори
КОПЕЙКИН преди 1 година
а в Полша и Германия са по палатки на Червения Кръст....
358
0
 
21
 
! Отговори
БЛАГОДАРНОСТ !!! преди 1 година
Държавните бази не са толкова зле. Всъщност има доста добри такива. В крайна сметка всички украинци ще имат топли стаи, храна, социална сигурност, осигурени медиц. грижи. Сега ако някой иска ЛУКС, да си плаща за хотела. Тогава и избор ще има. Като не му хареса, мe.cти се в друг хотел. Ама това е КОГАТО СИ ПЛАЩАШ. Да им се обясни, че много българи ще изкарат зимата в студени помешения. Много сънародници нямат достъп до медиц. обслужване. Да са БЛАГОДАРНИ за всичко, което им се дава. БЛАГОДАРНОСТ!
357
6
 
4
 
! Отговори
ТЪПЧО преди 1 година
ЗА ПЕТ ПАРИ РАБОТА НЕ МОГА ДА СВЪРША , ПРЕЧАТ МИ УКРАИНЦИТЕ
356
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а в Полша и Германия са по палатки на Червения Кръст и затова искат в БГ. Тук най-бедната държава в Европа им дава най-много и си живеят прекрасно. Чух че излизали на протест към края на месеца ащото искат на Пампорово, стига с това море омръзна им. Време е за ски и чист въздух че много са наплашени и страдат горките. Офце продължавайте да спите докато ви източват държавата, и винаги ще си останете най-бедните но скоро и след Сомалия.
355
7
 
2
 
! Отговори
БАЙ ГАНЯ преди 1 година
НЕ Е ВАЖНО АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ , ВАЖНО Е ДРУГИТЕ ДА СА ЗЛЕ
354
1
 
14
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Трябваше преди да дойдат Путин да ги беше изпарил с термобарични . Онея от Сирия по лагери-затвори,а тея наглеци хотели искали.
353
2
 
30
 
! Отговори
мишо преди 1 година
Време е да се поставят бежанците на място. Време е да се спре пълненето на гушите на хотелиерите. Време е нашите политици да се погрижат за нашите пенсионери и безработни. Време разделно иде.
352
0
 
14
 
! Отговори
. преди 1 година
Еквсиноград е празен, празна е почивната база на Министерски съвет в Слънчака, празна е базата на прокуратурата на морето, празни са станциите на Министерски съвет в Пампорово, Банско и Велинград. Празни са почивните стонции на МВР в Св.Константин и в Китен. Празни са почивните бази на БНБ в Св. Константин и в Приморско. Резиденцията на Доган. Къщата на Плевнелиев край морето и къщата му в Гърция. Това е решението, хем са луксозни...ама друг път!
351
0
 
4
 
! Отговори
ZV преди 1 година
До 13 Дякою ,но тази дума нещо не я използват у нас паразиитите.
350
14
 
0
 
! Отговори
Тео Mинeта преди 1 година
Добре, защо не ги настаните хората?
349
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
епа и я сакам на хотел
348
1
 
33
 
! Отговори
Прекалено е! преди 1 година
Уважаеми Украинци!Вие сте тук като бежанци от военни действия и нямате абсолютно никакво право да протестирате за ЛУКС!Би трябвало да сте доволни и на ВСЯКАКЪВ вид подслон и на ВСЯКАКВА храна,както и на ЕЛЕМЕНТАРНИ грижи за Вас и семействата Ви!Всичко друго е безпардонна наглост и липса на уважение към страната,която Ви е приела.И ако на някой му се живее в 4 и 5 звездни,когато в родината му умират хора,то нека сподели съдбата на сънародниците си и да се завърне в Украйна.Там сега хора са нужни!
347
18
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
Българи са безмилостини. Жители на бивша УССР искат в хотела, а не в шперплатни център за отдих на български предприятия (като при социализъм). На тях роднина отива война, ала българи потискат жители на бивша УССР. Срам!