Налбантов за бежанците: Може да откликнем пак, но не и за тези мизерни пари

Няма добра стиковка между служби и хотелиери, смята той
Обновена: 1 ное 2022 14:37 | 1 ное 2022 13:08, Петя Славова
112

Недоволство сред хотелиери и украински бежанци след като стана ясно, че правителството удължава програмата за настаняването на хора от Украйна, но те вече няма да са подслонявани в хотели у нас, а в държавни бази.

Преместването им ще бъде организирано в 15-дневен срок, съобщи новината вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата
Според Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), темата е преекспонирана.

"Всичко е наред, държавата взе своето решение, ще настани украинските бежанци и няма да има проблем. Дали е добро, дали е лошо - това си е на работа на държавата. Като общество не може да се срамуваме, най-вече хората от бранша, направихме всичко, което трябваше като хора", каза той за "България сутрин".

Според него няма защо хората да се вълнуват и ще си получат парите, които са дали през периода, в който украинците бяха настанени в хотелите.

"Оттук нататък е работа на държавата. Ако в някакъв момент се получи нещо - да, ние ще откликнем отново, но с тези мизерни пари не може да бъде през зимния период. Една част от парите са изплатени, някои колеги казват, че при тях не са изплатени. От Министерството на туризма твърдят, че е изработен механизъм и има някои неуточнени неща. Тези украинци не са хора под строй, някои са дошли, други са си заминали", допълни Налбантов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма добра стиковка между службите и хотелиерите.

"В Слънчев бряг на изток работят хотелите, които са предимно за туристи, а на запад - парк хотели. Там има едно разминаване. От парк хотелите твърдят, че не са получили част от парите, но да се надяваме, че това ще бъде стиковано. Ние, които бяхме на първа линия, си получихме парите, така както бяха заявени", подчерта зам.-председателят на БХРА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
12
 
! Отговори
Ебассси преди 1 година
Парите не достигат ЗАЩОТО ЕВРОПА ОТПУСКА ПОМОЩ ЗА НАСТАНЯВАНЕ НА УКРАИНЦИТЕ В БЕЖАНСКИ ЦЕНТЪР.... а ние с тези пари искаме да ги настаним в 5 звезден хотел...... Как да стигнат? Някой виждал ли е в какви общежития настаняват в богата Германия украинските бежанци? А ние тука на Ол Инклузив в най-добрите ни курорти ...... Тарикатите от Окрайна дето до преди години идваха да не слугуват за жълти стотинки....
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е казал великият Алеко Константинов чрез бай *** - "И едните, и другите са маскари!" Идват тука с коли по незнам си колко си хиляди. Нощувки, 3 пъти хранене, лиготии - всичко платено от НАС всички ни. То трябва доста фантазия да наречеш това в хотелите храна, *** кой ти я дава. Като оня виц - "Сервитьор! Къде ми е пържолата?" "Ами под репичката е!". Едните се правят на бежанци, другите се правят на хотелиери, а нашите пенсионери си броят стотинките. Айде сега зимата и на ски да ги водите
75
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ли си обеднял , че помагаме на хора в нужда? Ако съберем само по 10 лв ще съберем 60 милиона за украинските емигранти! Няма ли да ги откъснеш от сърцето? Или пpocто си мизантроп?
74
3
 
19
 
! Отговори
пълно безумие. преди 1 година
А да храниш чуждунци за сметка на собственото си население, какво е?Висша форма на хуманизъм сигур?Отде ви копат тва евроатлантиците, само се чудя?
73
3
 
21
 
! Отговори
гост преди 1 година
200 000 лева от държавния бюджет за украйнците, дощли на почивка , че и с претенции, а нашите хора от наводненията кучета ги яли, по 375 лева та човек! Срам за управляващите!
72
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да хвърлиш за $600 милиона долара ракети за да спре тока и водата в Киев за няколко часа, тоава е пълно безумие.
71
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
алчни хотиелери и нагли укро - фашисти .Дерат кожи от бедния български народ за да хранят нацисти!
70
4
 
19
 
! Отговори
Полезен човек преди 1 година
България работи против мен ?!Защо ?Аз съм гражданин на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ! Трябва да мра а не да живея, така ли ?!България води антибългарска политика срешу мен?Защо ?България иска живота ми да бъде пропилян и никога да не опозная истинското щастие и любов ! Искат някои хора цял живот да живея зле и да съм сиромах, защо?!
69
5
 
18
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Стига ти ни занимава с тия укри.Българите изнемогват...само тия украинци са ни по 20-сет пъти *** ден пред очите ,във ушите и т .н т.н .Ай стига е ..ние българите къде се вписваме в България продажници мръсни....
68
5
 
1
 
! Отговори
Истински ценител преди 1 година
АЗ СИ ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА ЗА СЕРИОЗНА ВРЪЗКА , ТЯ ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА ОБИЧА !
67
4
 
10
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
Защо България работи против мен?Защо България иска да съм смачкан за цял живот ?Защо България е против мен ?Защо България е антибългарска ?Въз основа на какви факти България иска аз да бъда аут сайдер и да съм неудобен за всяко общество от хора?!
66
1
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
И Човещината си има цена, нале...
65
3
 
10
 
! Отговори
XOMОФOБ преди 1 година
На много джeндъpcки фон са водещите. Това да не е украинското знаме?
64
3
 
9
 
! Отговори
Какви бежанци! преди 1 година
Тия защо не четат свободните демократични западни медии! Нали Русия отдавна окончателно е победена и фалирала!
63
2
 
24
 
! Отговори
Т преди 1 година
Например в Словакия украинците не се настаняват в хотели. Има програма според която ако имаш апартамент и го дадеш под наем, държавата ти плаща по 17 евро на ден на човек. Преди месец давах моят под наем и украинците ме побъркаха да ми пишат, понеже никой тук не иска да им даде апартамент... причинате са, че не плащат, изчезват когато си поискат, правят мизерии и т.н.В БГ доста ги глезите.
62
0
 
29
 
! Отговори
Нека проучим преди 1 година
Чуждия опит.Дали в други страни настаняват бежанците в 4,или 5 звездни хотели.Това са хора бягащи от война и трябва да са доволни и на елементарни условия и задоволяване на най-належащите им нужди.Всичко друго е извращение и глезотия
61
1
 
40
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Като половин бургазлия и плажуващ на Бургаския плаж, след това лято мога СМЕЛО да кажа, че украинките са по-голяма напаст и от рускини, и туркини и ромки..... Страшна беля са.... Нагли до безобразие.. Общо взето всички им сме длъжни. Все едно сме обслужващ персонал!!!! Адски наггли
60
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основно човешко право е да живееш в петзвезден хотел.
59
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хотелиерите сега плачат за украинците,а през лятото не ги искат.Аааа,не така!Ще си ги гледате,щом са ви толкова скъпи и зиме и лете.
58
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък някой си помислиха, че го правите щото сте добри хора, от човещина...