Налбантов за бежанците: Може да откликнем пак, но не и за тези мизерни пари

Няма добра стиковка между служби и хотелиери, смята той
Обновена: 1 ное 2022 14:37 | 1 ное 2022 13:08, Петя Славова
112

Недоволство сред хотелиери и украински бежанци след като стана ясно, че правителството удължава програмата за настаняването на хора от Украйна, но те вече няма да са подслонявани в хотели у нас, а в държавни бази.

Преместването им ще бъде организирано в 15-дневен срок, съобщи новината вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата
Според Веселин Налбантов - зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), темата е преекспонирана.

"Всичко е наред, държавата взе своето решение, ще настани украинските бежанци и няма да има проблем. Дали е добро, дали е лошо - това си е на работа на държавата. Като общество не може да се срамуваме, най-вече хората от бранша, направихме всичко, което трябваше като хора", каза той за "България сутрин".

Според него няма защо хората да се вълнуват и ще си получат парите, които са дали през периода, в който украинците бяха настанени в хотелите.

"Оттук нататък е работа на държавата. Ако в някакъв момент се получи нещо - да, ние ще откликнем отново, но с тези мизерни пари не може да бъде през зимния период. Една част от парите са изплатени, някои колеги казват, че при тях не са изплатени. От Министерството на туризма твърдят, че е изработен механизъм и има някои неуточнени неща. Тези украинци не са хора под строй, някои са дошли, други са си заминали", допълни Налбантов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че няма добра стиковка между службите и хотелиерите.

"В Слънчев бряг на изток работят хотелите, които са предимно за туристи, а на запад - парк хотели. Там има едно разминаване. От парк хотелите твърдят, че не са получили част от парите, но да се надяваме, че това ще бъде стиковано. Ние, които бяхме на първа линия, си получихме парите, така както бяха заявени", подчерта зам.-председателят на БХРА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60 Като ги гледах снощи в репортажите, не останах с впечатление, че силиконовите са си тръгнали... Дори имам чувството, че т. нар. протест е организиран от местните св0дници, да имат време да ги дообучат за лято 2023. Извън хиперболата, истински бежанец от война би бил благодарен на какъвто и да е подслон в мирна страна, без всякакви претенции.
56
1
 
18
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Защото в българските училища няма да ги отравят от малки с укронацизъм и приказки за светия нацистки колаборант Степан Бандера както и с легенди как княз Владимир прец 9 век бил македонец (пардон, украинец) и ратувал за велика македония (пардон, окрайна) и как бългротатарите (пардон, рускотатарите) от изток постоянно ги заплашвали и угнетявали.
55
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо няма бежанци от Луганск Донецк Херсон и Запорожие. Те са истински нуждаещи се. Може би Харков , Николаев и Одеса. западната част няма война
54
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо децата им не учат в български училища а в някакъв грантаджийски образователен център и защо не е спазен закона обучението да е на български език.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами повечето от тези останали украинки са наистина нуждаещи се.Покрай тях напролет дойдоха онези с джуките от Западна Украйна и с наглостта си отблъснаха българите.Наистина на нуждаещите се и останали без дом трябва да се помага а онези дошли за туризъм и забавления да се пращат обратно в Украйна
52
3
 
29
 
! Отговори
А1 преди 1 година
След като Америка подпали този конфликт,защо те не ги приемат на своя територия?
51
3
 
36
 
! Отговори
отвратително преди 1 година
Никъде в Европа не ги настаняват в хотелите.В бедна България Кирчо ги настани в лукс.а на пострадалите при наводненията носеше по консерва и фургон
50
3
 
33
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Айде стига сте ни занимавали с наглите и безочливи щения на украинските търртеи бе! Да се хващат на работа и да си наемат квартири като нормалните хора! Стига са паразитирали на наш гръб!
49
2
 
36
 
! Отговори
A1 преди 1 година
Ние не граничим с Украйна.Те първо са минали през Румъния и като първа държава,само там могат да кандидатстват за бежански статут
48
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искат постоянно пребиваване у нас,да започват работа,да пращат децата на детски градини и да се издържат сами.Но на брега на морето това няма как да стане.Затова желаещите да бъдат разселени по градове и села,а нежелаещите обратно в Украйна или където им видят очите.
47
0
 
38
 
! Отговори
уууу преди 1 година
Българският пенсионер оцелява с 500 лева.Засрамете се.Да се хващат на работа като обслужващ персонал по хотелите.Докога ще ни висят на ръцете,че и претенции.
46
1
 
16
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Крайно време е Франция да започне настаняването на бежанците в своите южни владения Кергелен и Крозе. Евентуално в бъдеще може Великобритания да стегне изоставените бивши китоловни бази на Фолклендски острови и Южна Джорджия и да настани бежанци в тях.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом не искат в държавна база мъ завидети и там малко мъ настанети за неколко години.
44
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ремонтирайте базите за да отговорят на изискванията на укрите до тогава на хотел трябва да са.
43
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не им е обещавал луксозни хотели за целия престой.Една префърцунена украинка с големи обеци каза тази сутрин,че не била куче,за да я настаняват в приют.Тогава да си отива там откъдето е дошла,щом условията в Украйна са по-добри.Ние сме достатъчно толерантни,но няма да ни се качват на главите.
42
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В държавните бази не е лошо.Незнам защо тези нагли укри не искат.Във всеки случай е много по добре от палатките и казармите в Германия например.
41
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората в Карловско не протестират, че са във фургони значи им е добре.
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Баснко хотелите се оплкават че нямат персонал, да ходят да се трудят търтеите нацистки
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За хората в Карловско контейнери мухлясали и по 30 лв еднократна помощ, за украинските фашисти до сега половин милиард лева. За болните деца капачки събираме, няма пари за детска болницата.
38
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гледахме го тоя филм с държавните бази вече! Ще се разходят до тях, ще започнат да хленчат, че не са ремонтирани, че няма условия, че не са като 5-звезден хотел и те не могат да живеят така и ще се травмират горките. И накрая нашите балъци пак ще клекнат и ще ги върнат в хотелите. То от овчедушието си патим винаги, не от друго. Като някой иска да те излъже и да те използва, ако не се поддадеш, няма да му се получи.