Решено: Ще се плаща на домоуправителите

Това е правило, независимо дали е съсед или фирма
3 ное 2022 02:00, Росен Стойчев
56
Решено: Ще се  плаща на домоуправителите
Снимка: БГНЕС

Променят Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Целта е да се улесни достъпът до средства зa енергийно обновяване в многофамилни жилищни сгради, мотивират се от Министерския съвет.

С промените ще има заплащане на управителя на етажната собственост, независимо дали е съсед или фирма.

Децата под 6-годишна възраст ще бъдат освободени от разходи за управление и поддръжка.

Още по темата
Управителят на етажната собственост ще е длъжен всеки месец да публикува на видно и общодостъпно място отчет за приходите и разходите за месеца.

Хората, които управляват и поддържат етажната собственост, може да бъдат търговци по смисъла на Търговския закон, с изключение на физическите лица - търговци по същия, които не могат да бъдат професионални управители.

Регистрацията на професионалните управители-търговци е със срок на действие до 5 години. Те трябва да обновяват информацията в него всеки път, когато настъпят нови обстоятелства, които засягат изискванията към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
29
 
! Отговори
Star преди 1 година
Това е само първата крачка към отнемане на панелките ,,дадени" ни от добрият комунизъм,и накрая чрез ,,Закона за Етажната Собственост" отнеха не само правата на живущите,но са на път да отнемат и самите панелки.Всички знаем как се купуваха тези апартаменти за по 15-20 хил лева със средна заплата 240-260 лева.
4
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не стига че се плащат безумно високи такси за почистване и ток, а сега и нова такса измислиха тиквите. Обявяването на разходите е единственото полезно в случая да се знае кое за какво се харчи. Живеенето в общи блокове се превръща в голям минус, не се знае кога някоя тиква ще измисли ново безумие.
3
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А домова книга като едно време ще има ли,за да се регистрират в нея тия дето идват от провинцията в София?За да има какво да правят милиционерите,както беше през соца,да тормозят хората.
2
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа,социализма се завръща с пълна сила,само дето ще им се гласува закон за принудително прибиране на такса от всяко жилище,без да се пита собственика иска или не иска.Хубаво е да регистрираш фирма и да ти гласуват закон,всеки да ти плаща такса задължително.Така е в България,не работиш но ти плащат!
1
7
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не може да се публикува на видно място отчета за приходите и разходите защототака ще информираме крадците в кои апартамент са парите вече във всеки вход иманаркоман събират се по цяла нощ пиене и чалга и след това отварят безшумно3 апартамента в нашия вход