Турция осигурява засилена защита на границата си с България

32-годишен служител на Гранична полиция загина престрелка с мигранти или трафиканти
Обновена: 8 ное 2022 18:36 | 8 ное 2022 17:25, Йоана Цонева
1
Турция осигурява засилена защита на границата си с България
Снимка: БГНЕС

Посолството на Турция в България съобщи, че Анкара е мобилизирала допълнителни екипи на силите за сигурност по границата между двете страни след случая с убития полицай край Елхово.

„По повод инцидента, довел до смъртта на български граничен полицай на турско-българската граница, министърът на вътрешните работи г-н Сюлейман Сойлу в ранните часове разговаря с колегата си г-н Иван Демерджиев, за да изрази своите съболезнования“, съобщиха от турското посолство.

„Незабавно на границата бяха изпратени допълнителни екипи, с които е осигурено засилено присъствие. Силите ни за сигурност бяха мобилизирани с цел незабавното откриване на извършителите и изясняване на инцидента. По този повод изказваме искрени съболезнования на българския народ и на служителите на МВР“, добавят от дипломатическата мисия на Турция у нас.

Още по темата
Припомняме, че 32-годишен служител на Гранична полиция загина през нощта между понеделник и вторник при престрелка с мигранти или трафиканти - по непотвърдена информация. Извършителите са избягали на турска територия. Външно министерство привика турския посланик за обяснения и координиране на съвместните действия с Анкара.

Прокуратурата обяви, че още днес ще прати искане за правна помощ към Турция, както и подкрепа по следствените действия за откриване на извършителите на престъплението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15 изстрела от турска територия към България. Това го твърдят турски медии. Имало е въоръжено стълкновение между въоръжени бежанци и български граничари. Сега пак се налага увеличение на броя на турската жандармерия за да защитават българската граница. Междувременно Евро - толерасите били "потресени".