Застреляният сержант Петър Бъчваров - един на баща и майка

Местните със съмнение: На полицаите им е забранено да стрелят
Обновена: 8 ное 2022 19:29 | 8 ное 2022 19:12, Красимир Ангелов
46

Черен ден в Елхово. В града е тихо, улиците са пусти, а хората са потресени от новината за смъртта на сержант Петър Бъчваров. Къщата на семейството на сержанта приема най-тъжните си гости, а съседите си спомнят:

"Баща му беше учител по физическо първо, после стана полицай, майка му е учителка, кротки хора са", казва Живко.

Жители споделят мъката на родителите, за които убитият сержант е единствен син.

Още по темата
Шокирани от случилото се, хората от село Голям Дервент споделят, че мигранти ежедневно преминават границата ни и от години живеят в страх.

"Аз съм работил горе на границата от януари месец до април. Полагахме кабели на камерите и сме ги виждали. Турците им помагат. Слагат стълби, качват се и минават", сподели местен жител пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Хората в Елхово се опитват да намерят обяснение как се стигна до смъртта на младия граничен полицай и кой носи отговорност. По думите на местните негласно се знаело, че на полицаите им е забранено да стрелят по мигрантите.  

Погребението на сержант Бъчваров ще е утре в гробищния парк на Елхово. Утре е обявен и за ден на траур в града.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 г. в Ямбол. Средното си образование завършва в Елхово през 2009 г., продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Младши инспектор Бъчваров е постъпил на работа в системата на МВР през декември 2013 година.

Преминал е през длъжностите полицай и старши полицай в група „Охрана на държавната граница“  към Гранично полицейско управление –Елхово към Регионална дирекция „Гранична полиция“.

Младши инспектор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на МВР, съобщиха от ведомството.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Стига с това СЕРЖАНТ, в МВР няма такава длъжност от 15 години!
24
0
 
2
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 година
ЕDКрайно време е МВР да бъде оглавено от РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ, който е наясно с проблемите в системата!!! А не такива политически мижит_ рки, които хабер си нямат от МВР и си чешат по телевизиите езиците....Баста !! Демерджиев,Рашков, В.Радев,М.Маринов, гр.Терзиев...вие стеП О З О Р!!Мир на праха на 30- годишния полицай,загинал при изпълнение на дълга си!! Съболезнования на родителите на единственото им чедо,загинало в разцвета,още не изпитало истинските радости и щастливи мигове в живота!! Поклон
23
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
всичко е по сценарии на турските служби те мислят с години напред и веднага гихванаха защото са техни хора а дали ще ги предадат на българия е отделен въпроссега ще почне голямото изнудване
22
2
 
13
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Гранични войски,полоса и стрелба на месо.АК-47 върши перфектна работа.Който нахлува през границата,не мисли добро на никого в България.
21
2
 
15
 
! Отговори
Sako преди 1 година
Никой не преминава през охраняема граница въоръже,И второ стрелбата е отблизо,което означава твърде много.Представяте ли си един имигрант от Азия,да препаше пищов,и да минава от държава във държава нелегално.Тука става дума за тъмни сделки зад които стоят хора със бурми на пагоните.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миграните са нарушители и ние ги дондуркаме, защото Меркел ги извика. Хората живеят в страх там откъдето минават. Докога ще си затварят очите. Ами прави са холандците да не ни пускат в Шенген. Гърците реваха и им дадоха пари и си направиха стабилна ограда, а ние? Истината е, че нямаме държавници и всички мълчим.
19
6
 
4
 
! Отговори
179 преди 1 година
Номер 9 По бай ти Тошово време на никого не му е било нужно да минава нелегално в държавата ни. Млади мъже от африканските и арабските държави съвсем легално са влизали в България като студенти а тези които са били убивани до 1, български граждани бягащи от утопията на криворазбраният ни комунизъм. И още нещо вижте колко зле се е отразила демографската криза на този район. Мисля си , че е започнал филма наречен ,, Природата не търпи празно пространство "
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези бо;-клуци които забраняват на граничарите да стрелят по мигрантите да бъдат дадени на тълпата разкъсани и захвърлени на кучетата
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А главнокомандуващия какво прави по въпроса с убития български граничар защитаващ територията и целостта на България Искаме реципрочност незабавно
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ченгето е застреляно от упор! Странно ,как става тази работа? Народа е ***. Каквото му кажат по БТВ и вярва. Обзалагам се ,че са се познавали със стрелците.
15
4
 
17
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
"Затова старите хора казваха. С едно дете все едно си без деца." Как не ти е неудобно да пишеш такива простотии под тази новина. Отврат.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съболезнования на близките, защото това е съкрушителна загуба за тях. Но трябва да се отбележи, че ако е вярна информацията за турските власти, които са арестували предполагаемите убийци толкова бързо, то явно те са много, много по-напред от нас, по отношение на залавянето на убийци. Поне ще има малко възмездие. Ако беше обратното, то надали щяхме да арестуваме някой толкова бързо. Нали у нас цари демокрация.
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за да изгледате клипа, първо трябва да видите рекламите... Браво лешояди!
12
3
 
29
 
! Отговори
българин преди 1 година
Господи боже,лека му пръст на юначето.А,като българин казвам твърдо:смърт на убийците,нищо друго.До гуша ми дойде от самоубийствената ни тюлерантност.Да се промени закона.
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да уцелят някой в главата значи или стрелеца е бил много близо или е бил много точен, по патроните ще може да се разбере с какво оръжие е стреляно и съответно от какво разстояние е по-вероятно да се уцели с такава точност.
10
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОКЛОН!
9
3
 
28
 
! Отговори
НС преди 1 година
Да като предлагахме доброволци да тепаме гадовете не било хумано, не било по ***. Ето ви сега едно почернено семейство. Ще има и още като се разчуе, че нашите граничари са без право на отстрел на ***. Ще започнат да налитат и на цивилни в пограничните райони помнете ми думата.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са ни виновнинтурците,че не можем да си опазим границата. Дори сега когато виждаме тази жалка телена ограда как не пази нищо не се взимат мерки за построяване на нова.
7
1
 
15
 
! Отговори
Димчо Дебелия преди 1 година
Не Горни Дервент а ГОЛЯМ Дервент.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГодини наред, турците ги напътват към Балканите и Европа, турците изпратиха и мигрантската вълна умишлено към Гърция преди време, за да навредят на Гърция, затова гърците направиха стената!