Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург

Сравнение на някои основни продукти
8 фев 2023 11:42, Росен Стойчев
189
Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург
Снимка: БГНЕС

Цените на някои храни в България надминаха дори тези в Люксембург или иначе казано в магазините на най-бедната страна в Европейския съюз, каквато е България, е по-скъпо отколкото в най-богатата страна в Европейския съюз - Люксембург, съобщи БНТ.

Още по темата
Ако брашното у нас може да бъде намерено за 3,29 лв., то там цената му без промоция е 2,13 лв.

Захарта, която тук е около 2,60 лв., там е 1,85 лв.

Това са само една малка част от сравнението между България и Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стоката струва толкова, колкото е готов да плати клиента
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спекулата се отдава на българите, за друго може и да не стават!
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не купувайте,бе!Защо им пълните гушите?Като започнат да фалират един по един,тогава ще им дойде акъла.
52
1
 
12
 
! Отговори
Еми да преди 1 година
По скъпи са щото има балъци да ги копуват!докато има балъци ще има и терикати България във това отношение ще е вечна!!!
51
2
 
20
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Не е виновна демокрацията. Причината за нашето състояние е, че на 10 ноември нашите комунисти станаха демократи за една нощ. И именно те проведоха демокрацията в бг. Човек, конто дал живот е цоцал от държавата, без капка стопанска инициативност изведнъж трябва да се занимава с частен бизнес. Как да стане. Все едно в САЩ са дойде социализма. Е, какво ше прави един предприемач. Ше стои и ще чака на заплата? Не е виновна демокрацията. Виновни са тези които я приложиха.
50
0
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ха такааааа...кога ще ни стигнат Европейците,като ние сме много напред с цените,но последни по заплати и никой не скача,не стачкува..явно сме си МНОООГО добре !!!
49
0
 
16
 
! Отговори
Reo преди 1 година
По време на ковид епидемията реваха "Подкрепете българския бизнес...", сега живнаха малко и ще ни одерат кожите, същите тия от които искаха подкрепа.
48
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Захарта, която тук е около 2,60 лв., там е 1,85 лв; брашното у нас е 3,29 лв., то там цената му е 2,13 лв' --- първо там може да има захарно производство или запаси които тук няма и второ брашно в бг над 1.50 лв няма
47
1
 
14
 
! Отговори
преди време преди 1 година
излезе в медиите че имало много спестявания натрупани в банките. Сега който може да събере 2+2 знае що цените са такива и държавата нищо не прави. Доде не ви ги вземат няма да мирясат. А това не го правят за първи път. България се управлява от бившите ДС по слециална програма. Едно време другаря Луканов каза в прав текст - щом искате капитализъм, ние ще го правим. И те така до сега, щот им се размина без лустрация
46
6
 
7
 
! Отговори
Нормално е преди 1 година
след 33 години демокраДция, банани и евроатланДически ценности!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пич, как се стачкува като едва си посрещаш разходите...Ако стачкуваш, няма да получиш и мизерната си надница и съвсем си в батака...Не случайно народа в провинцията се държи в мизерия за да кротува а софиянци, които са близо до площадите и могат лесно да протестират са на по добри доходи и всъщност нямат нужда от протести
44
0
 
25
 
! Отговори
Wc преди 1 година
Това, че тук храните са най скъпи вече го знаят и децата, а и всички знаят защо, защото тук е една 1кочина2. Въпросът е, какво се прави за да не се случва това. Отговор, просто нищо, само приказки, лъжи и обещания.
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди алчните спекуланти се оправдаваха, че газта се е увеличила, а от края на миналата година цената на газта се намали драстично, защо цените се надуха още повече.
42
0
 
16
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Прав си, така е. Големите търговци преди навлизането си на пазара правят маркетингово проучване на пазара на който навлизат. Пример със паста за зъби Лакалуд. Дистрибутора направи проучване на пазара. По това време пастата беше 2,5 евро в Германия. След проучването на маркетинговата фирма, обявиха цена 5 лева/ 2,5 . На въпрос, зададен на 4 очи, защо цената в бедна България е същата като в Германия. Отговорът беше. Българския потребител има финансова възможност.
41
0
 
16
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Робите да мълчат. Да дъвчат салам с неизвестно съдържание, без месо и поръсен с аромати. Пърцуцата е от робовладелеца
40
0
 
15
 
! Отговори
Бръм преди 1 година
Eй всички тука сте големи специалисти, ГЕРБ били виновни, ПП били виновни, БСП били виновни.. анализи... синтези... а по площадите никой.... явно цените устройват българина... Кога за последно някой стачкува, ама без организиран превоз... Тъй че ... чакайте до лятото.... може и 50 лева да е кашкавала... ама тогава ще има лапат и киселец, пък и няма сметки за парно... и народа спокоен...
39
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само че няма логика да са по-скъпи от Люксембург, но няма и никаква логика да продължават да поскъпват, след като горивата и газта чувствително поевтиняха от миналата година насам! Трябват задължителен строг контрол на спекулата, и тежки наказания (включително ефективни присъди) за картелни споразумения!
38
0
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ами в Холандия, сега, по Нова година, един кг кашкавал Гауда беше 16 евро. Тука качествен кашкавал е над 35 лв. килото. Яйцата в Холандия бяха по 20 цента, по-дребните - 15 цента. Тука едно яйце вече отива към 60 стотинки. А там вземат средни месечни заплати - учетворени на тези у нас.
37
0
 
6
 
! Отговори
41 преди 1 година
у софия са аитита сичките селяне . и шо да произвеждат за да им го изкупят без пари, а на теб стоката у магазина пак да ти излезе през носа и така няма родно има внос, най-евтин за да може най-висока печалба да се добави
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало по 3 коли в семейство ама всички на 20 + години с които е половин нова не можеш да купиш.