Полицията спипа над 30 непълнолетни в дискотека в Силистра

Младежите на възраст от 15 до 17 години са отведени в Районното управление
13 фев 2023 22:54, Красимир Ангелов
22
Полицията спипа над 30 непълнолетни в дискотека в Силистра
Снимка: БГНЕС, архив

Общо 33 непълнолетни лица без придружител са установени в питейно заведение в Силистра при полицейска проверка в нощта на 11 срещу 12 февруари, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Проверката е извършена в хода на специализирана полицейска операция, реализирана със сили и средства на Районното управление в Силистра.

Младежите на възраст от 15 до 17 години са отведени в Районното управление, където по-късно с протокол са предадени на родителите им.

На всички родители са съставени актове по Закона за закрила на детето - санкцията, предвидена в него, е глоба от 300 до 500 лв. Спрямо собственика на заведението предстои предприемане на административно-наказателна мярка. За подобно нарушение законът предвижда глоба или имуществена санкция от 2000 лв. до 4000 лв.

По време на проверката са проконтролирани множество питейни заведения, над 50 моторни превозни средства и около 70 лица. Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, съставени са 1 акт и 14 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

От полицията съобщиха, че контролът за присъствие на малолетни и непълнолетни без придружител в нощните заведения ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
То полицията те това мое направи само
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девизът им: "Още от дете, амфета гали моето носле"
15
0
 
6
 
! Отговори
Ewgenia преди 1 година
Те не са ги спипали, някой ги е викнал и име платил за тази проверка. Всички знаем че дискотеките са пълни с непълнолетни, отделно се пушат цигари, дишат балони и т.н. Някой е имал неуредени сметки :D
14
1
 
6
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Полицията имитира дейност! Слагат чадър над нарко дилъри и прочее. Огледайте се наоколо - отпадъци, разруха... Малкия и средния бизнес са съсипани и хората бягат на запад. Никой не бяга в Русия освен психично болните.
13
1
 
5
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
преди 40 години имаше ученически дискотеки с най-добрата западна музика, много забавление, флиртове или както сега се нарича свалки...без алкохол, а за наркотици никой не беше и чувал...отваряха в 18:00 и затваряха в 21:00...под учителски контрол, за да няма ексцесии...
12
0
 
5
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Я елате в Добрич, в клуб Звезда или Бакарди и вижте колко непълнолетни има.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено силистренските ушеви корумпета могат да съберат децата от училища и детски градини на един стадион по случай деня на детето и да ги гърмят с гранати. И след като децата са видели на какво са способни тези, защо трябва да изпълняват каквото и да е.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По чалготеките имало пиене и дрога. Ама не спират децата си ПОНЕ там да не ходят. Писле олеееее - глоба. Ако очакват ДРУГ да им пази децата.......РОДИТЕЛИТЕ ТОТАЛНО СА АБДИКИРАЛИ ОТ ДЕЦАТА СИ! Чакат "закона" да им ги пази , а иначе скачат срещу него. Я се погледнете първо себе си.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че от кога пълнолетни ходят в дискотеките? Тези със сигурност не знаят къде е БИБЛИОТЕКАТА в Силистра.
8
1
 
9
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Ами тези ,дето раждат на по 12-13г.,за техните родители глоби няма ли?Дискриминация на българските деца,те права,като цветните нямат ли?
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се да са упражнили полицейско насилие като достойните си колеги в Плевен! Все пак къде по-приятно е да чупиш носовете на тийнейджъри, отколкото да имаш неприятности с мастити бизнесмени като Шиши...
6
0
 
11
 
! Отговори
HMLF преди 1 година
Ще да е било чалготека!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е просто:Някой предприемчив да направи дискотека за малолетни без сервиране на аклкохол, а само дрога...
4
4
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Беаво НаРодна та милиция.... Абе коя година сме, взех да се обърквам вече. Бай Тошо ти ли си?
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние сме ходили на дискотеки и заведения като непълнолитни. Никой не рекетираше обаче родителите. Чудо голямо като иде на заведение след 22.00 часа на 17 години! Аз на толкова бях първи курс студент в чужд град.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре добро утро МВР
1
7
 
14
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво на родната полиция и лично на нейния генерален директор в Силистра, който и да е той, че в студ и пек, с неимоверна дързост и устойчивост, без да показва страх, се изправя смело пред всякакви предизвикателства само и само българският народ да живее по-добре и по-спокойно. Браво!