Хампарцумян: Не можем да държим икономика на субсидии

Има увеличаваща се разлика
23 фев 2023 13:58, Росен Стойчев
44
Хампарцумян: Не можем да държим икономика на субсидии
Снимка: БГНЕС

Не може да държим икономиката на субсидии, трябва да влизаме на нормалните релси. Хора, които имат нужда от подкрепа, получават може би най-малко от това, което системата може да им даде.

Още по темата
Това заяви икономистът Левон Хампарцумян в ефира на Нова Нюз.

Увеличаващата се разлика между минималните и максималните доходи в България не е добро. Друг е въпросът тези с ниските доходи до колко са образовани, колко е сивата икономика. Важно е тези хора поне да не се съпротивляват, когато по-прогресивната част от обществото иска да сме там.

Припомняме, по-рано през деня зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис заяви, че 1 януари 2025 г. е възможната дата за присъединяване на България към еврозоната.

По думите на Хампарцумян политиците са водещи в процеса за присъдиняване. "Българските политици и администратори така са питали дали ще влизаме в еврозоната, че отговорът да е „не!”, смята икономистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Да... преди 1 година
Този Опърдян е изключително противноват
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банките че оберят парите на хората когато сменят в еврото ,защото смяната няма да е едно към едно а ще бъде на две,или пенсия 500 лв за 250 евро и отиваш в аптека или магазин всичко двойно ,така че стане на колко че сменяме лева мълчат като риби ,гадове
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пръцлио когато бе в Кремиковци Бг имаше икономика сега няма нищо
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До L. 31 Ние можем всякак стига да поискаме дори може да махнем валутния борд който отдавна си е изпълнил целта, но клоуните не смеят да го махнат защото ги е страх толкова са некадърни. Не може постоянно да сме в борд, то така ако беше добре всяка държава щеше да е с валутен борд.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левончо да се връща там от където е дошъл. Всяка държава подпомага производителите. Друг е въпроса какво се получава след това подпомагане, при нас се хвърлят парите на вятъра без да поевтиняват стоките. Ниски разходи, висока печалба и резултата е скъпи стоки и кражба от джоба на всеки, а едни прибират кражбата.
29
1
 
1
 
! Отговори
L. преди 1 година
До Този изостанал - защото печатат пари, които останалите плащат. Не така не можем с Борда.
28
0
 
6
 
! Отговори
Този изостанал преди 1 година
САЩ яко си субсидират икономиката даже Макрон ходИ да реве.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се спрат субсидиите, защото не намалиха цените. Който иска същите субсидии, да подпише споразумение, че ще намали цените. Алчният бизнесандрешко провали влизането ни в Еврозоната.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Важно е тези хора поне да не се съпротивляват, когато по-прогресивната част от обществото иска да сме там" - по-прогресивната част в България, са болшевики и милиционери. Прогресивни като Гошо Тарабата, изчадия на сатаната
25
2
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
ЛеХа е обикновенно прав, но.... кой да го чуе!Всичко е важно, каква ще е валутата ни ...също!Но има нещо по-важно, производството, то ще създава БВП!
24
3
 
16
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Този човек е толкова корумпиран, че винаги говори това, за което му се плаща, а не да дава експертна оценка на ситуацията. Не мога да разбера защо въобще ни дразнят да ни го показват по медиите. И ако още не е разбрал, голяма част от хората в България със заплати, близки до минималната, имат висше образование и говорят добре поне един чужд език. Не знам откъде са му впечатленията за нискообразованите с ниски доходи. Имам чувството, че живеем в две различни Българии с него.
23
4
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
тоя измислен "банкер" са го изпускали като бебе !..Та ЦЯЛ СВЯТ СУБСИДИРА и промишлеността,и земеделието,и здравеопазването ,..!!!!...Защо според тоя "корифей" всички държави са потънали в дългове към Печатницата на "финикийски знаци" ?!...Защо му давате изобщо думата?
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БЕЗ КОМЕНТАР: Най-вероятно е политическо и ЕС искат Радев да птстъпят за Македония срещу Шенген или еврозона. Няма никакви икономически, защото сички държави трябва да излезнат от еврооната е не ги спазват. А за субсидиите ами хайде най-накрая както през 1996 г. искаха спираме заводите на субсиидии и фалити, че било пазарно. Който не може да плаща фалит. Но сега пък било пазарно и държавата сега ще тегли заеми и ще дава помощи на часни фирми за да не фалират.
21
2
 
6
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР: преди 1 година
"Българските политици и администратори така са питали дали ще влизаме в еврозоната, че отговорът да е не!, смята икономистът.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ПО КАКВО БЕШЕ СПЕЦИАЛИСТ? ЧЕ ПОСТОЯННО ГО ПОСТАВЯТЕ В ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕМИ.
19
1
 
8
 
! Отговори
Тенгри яко в дупако преди 1 година
Аз не съм от прогресистката част на обществото, затпва смятам да се съпротивлявам на Хампацурцата до последен дъх. Накраа, ша му национализирам банката, него ша го запра в обора да мий кон и да го язда, а с парите му - щрака-лака, два кючака и ша му купувам зоб!;)))
18
1
 
15
 
! Отговори
нещастник преди 1 година
гн ТОПБАНКЕР? какъв е смисъла от критерии за ЕЗ, след като от 10 г поне АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ ИЗПЪЛНЯВА всички критерии? За Хърватия били изключили 3! страни от статистиката за да станело! значи това не е ик съюз а политически! ние на един такъв се нахендрихме ЕС! СИВ беше по икономически, нямаше двойни стандарти. Все едно на изпита по български за СУ да влязат абсолютно всички! за какво е тогава?
17
1
 
19
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 година
Този окраде цялата банкова система, а сега и акъли взел да дава.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хампарцумяне , вие го направихте така . Сега обяснявай на набълбуканите с кредити , как ще им приберете апартаментите и как ще връщат пари и децата им
15
0
 
20
 
! Отговори
нещастник преди 1 година
вече съм убеден, че този е абсолютно прозззз. дано и журналистите го разберат и не му дават никога повече думата! Кой бизнес не в България, а в скапания ЕС НЕ Е НА СУБСИДИИ? за тока газа земеделието автобранша, германия тази година ше даде 6.5 млрд евро помощ на Интел от 10 млрд инвестиция в Магдебург.. А за сащ и печатницата няма да говоря..