Хампарцумян: България има шанс за еврозоната

Страната е зависима от външния свят
31 дек 2022 09:47, Росен Стойчев
205
Хампарцумян: България има шанс за еврозоната
Снимка: БГНЕС

 За България, която е много зависима от външния свят, една рецесия в големите европейски държави би била негативен фактор. Това обяви банкерът Левон Хампарцумян пред Нова.

Още по темата


По думите му страната ни все още има шанс да влезе в еврозоната. “Все още има неща, които ако направим, ще влезем в еврозоната. Освен, че тя ще създаде благоприятни условия за икономически активните хора, играе и ролята на геополитическа котва, която да ни държи в Европа”, обясни още банкерът. Той увери, че преминаването от лев към евро не означава обедняване.

“Ние сме достатъчно бедни, няма как да обеднеем повече”, категоричен бе Хампарцумян и изтъкна, че при влизането в еврозоната ще има предимства за бизнеса у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки, който иска еврозоната, може да отиде да живее в страна от ЕС с евро! Тука тези, които си искат ЛЕВ от ЛЕВ-СКИ! Кому нис тите и бай Тошо не посмяха да го пипнат!, той е символ на България!
160
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карикатурен образ, да го пратим този мазен крадец аременец в нагорни карабах, а?
159
0
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
как се окирококорчил тоя, .. направиха пачки, преди да влезем, щото после трябва да доказват от къде са
158
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска еврозоната, защото еврото е в криза, а ние само еврозоната!Защо Румъния - след 2030! Защото сега ще плаща солидарно заемите на големите държави, Румъния това не иска! Ако го има още еврото след 2030 уж ще влезе! Срок за еврозоната няма! Защо е това бързане! Кой сменя валута с валута в криза! Цените ще станат още по високи и от еврозоната! Държави в ЕС с национални валути са по добре от ЕС! ЛЕВЪТ е нашата идентичност и е стабилен!
157
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Противняк!
156
0
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
България ще влезе в еврозоната. Още през Новата 2023 г. в магазините ще се плаща с евра. Да му мислят работещите в банките и особено тези от БНБ, които продължават да пресмятат парите на хората и фирмите. Ще е по-добре, ако сметнат колко заеми на третото правителство на Герб трябва да изплащат. Не знам дали те или тези от МФ са ги емитирали облигациите за 16 милиарда.
155
4
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Тоя само му вижте участия в "Черешката" по Нова - тостера му струва 600 лв, а кафе машната му е за окло 1300...Тоя взимаше заплата от 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА...Къщата му е за 2 МИЛИОНА ЛЕВА (БЕЗ ОБОРУДВАНЕТО - което е за още една къща) !!!!И вие го каните и му давате гласното по разни медии??Да говори как сме щели да съфнем и вържем с еврото?Гладния на сития НЕ ВЯРВЯ!!!!!
154
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще подпалим банките ? Трябва да се прекади държавата
153
3
 
16
 
! Отговори
Нед преди 1 година
Евреин с арменско име
152
1
 
6
 
! Отговори
Манипулатор преди 1 година
Шанс е само за ЕЦБ да включи Бг в еврозонатаЗа България е въпрос на решение
151
1
 
5
 
! Отговори
Еврозона 2022 г. преди 1 година
До 169. Кой е този, който не отговаря на критериите ? Като ни приемат в еврозоната, тогава ще се узаконят всичките сделки с имоти, които са сключени в евра. Честито на брокерите и купилите жилища с тази валута. Да им е успешна Новата 2023 г.
150
3
 
6
 
! Отговори
Без избор преди 1 година
ЕУ няма избор. Трябва 2024 та да приеме БГ в ЕУ и Шенген. Достойнството се измерва само в банкноти. А ЕУ печата ние само консумираме ...мечтите били като вчерашните сълзи... Какво е да си в Шенген, и защо България не е удобна за Шенген? Западният богат свят не иска бедни и уръфани хора...какво иска ...и какво може ...са две различни мечти на една умираща искуствена фалшива империя с име ЕУ.
149
1
 
16
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Изобщо не съм упълномощавал Хампарцумян да говори от мое име. Той и банкерите като, че ще обеднеят е повече от ясно. Изобщо нямам намерение да обеднявам. Дори напротив. Възнамерявам да стана още по-богат. Независимо дали ще го приемат арменеца в еврозоната, аз си имам евра, за разлика от него. Така са и финансите на БНБ. Като неговите. Имат си левчета, но само още една година.
148
4
 
23
 
! Отговори
JEFF BEZOS HELLAS преди 1 година
Този грозен и глупав арменски шмекер и мошшенник, защо така гнусно лъже братята вулгарри, и се смее нахално ?
147
2
 
25
 
! Отговори
Хазарта преди 1 година
Въпреки арменското име бившия другар е юдей
146
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нахилен мошенник- заради такива на времето е имало белене - та са изгорели и невинни хора- новите надзиратели в концлагера българия- някои и са били и по няколко месеца в харвард - до такава степен му измиха канчето че българина задмина джихадистите самоубийци- те се убиват за светло бъдеще - саво един път - българина всеки ден-. ама нали има банани - това беше голямата цел - е верно неможем да го докараме до бананова република но не губим надежда- има време ако остане народ и държава
145
2
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Когато хитрецът Хампарцумян помоли Господа да влезе в Рая ще получи от Него същата усмивка от снимката - Да, бе...
144
3
 
18
 
! Отговори
Мутата преди 1 година
Наври си я между подопашните бузи тази еврозона
143
16
 
3
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Ще влезем, ама друг път. Гледайте колко рубладжии постват, те трябва да си харчат рублите в Евразия. 80% материал са плашени, че хлябът от 1левче щял да стане 1евро, той вече струва по-вече, но нейсе. Пропагандата на Копейките постоянно ни облъчва с проруски послания, как да влезем в еврозоната?
142
1
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Този защо не си гледа неговата страна?