Едно семейство има нужда от доход от 2509 лева

КНСБ представиха нов доклад
21 апр 2023 20:30, Росен Стойчев
17
Едно семейство има нужда от доход от 2509 лева
Снимка: БГНЕС

Доходът, необходим за издръжка, нараства с 3,1% на тримесечна база и с 14,6% на годишна база. Това показват резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и заплатата за издръжка за първото тримесечие на 2023 г. на КНСБ.

Още по темата
Те бяха представени днес от президента на КНСБ Пламен Димитров, директора на Института за социални и синдикални изследвания и обучение Любослав Костов и заместник-директора на института Виолета Иванова, съобщи БНТ.

Парите, необходими за издръжка на един работещ, живеещ сам, са се повишили със 178 лв., а за тричленно семейство (двама работещи възрастни с дете до 14-годишна възраст) - с 320 лв.

Така необходимият нетен месечен доход за издръжка на живота на един човек е 1394 лева. Общата стойност за тричленнно семейство е 2509 лв., отчитат от КНСБ.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълни гл уп ос ти! Това само за наем/кредит, режийни и да не гладуват прекалено. За нищо друго. Или с две думи- на ръба на мизериятаВ София за тричленно семейство миниму 5000, че да не мизерстват, а да си посрещат нормално най-основните нужди - храна, дрехи, нормален социален живот (3-4 хранения навън за месеца, образователни курсове, изкуство малко), 1-2 нормални почивки за годината. Тия дето правят изчисленията явно в друга България живеят!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние имаме над 5 и пак ме стигат.
11
0
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Цените са по високи от почти цяла европа а заплатите като в еритреяПредполагам като остане бойковият електорат нещата ще си дойдат на мястото - те си защитават интересите и не работят даром никому - надявам се това да се случи в близките -1-2 г повечето бьлгари масово се изнасят от десетилетие
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е едно семейство , другарю Димитров , много са ...
9
3
 
4
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
В Испания с 2300 евра трима човека живеем.Понякога ми остават 100-200 евро на края на месеца понякога не.Не мога са си представя как ше живее човек с 1300 евра.
8
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 1 година
Тричленно семейство имало нужда от 1300 евро на месец..... В страна от ЕС, с най-високи цени вече на всичко! Шегувате ли се???? Това е социална помощ за един човек у ЕС!!! Колкото да не умрат от глад, може и да им стигнат! Смешнициииии, само битовите сметки са поне 500 лева!
7
0
 
3
 
! Отговори
Много контрольори преди 1 година
Малко работещи. Затова няма заплати за всички.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките беди идват от един човек и неговата групичка. Това е алчния Борисов и хунтата му
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хъхъ, този *** да каже за богатите пенсионери бивши военни и МВР кадри с по 3400 лева пенсия !Тази наглост на нищо не прилича вече
4
0
 
10
 
! Отговори
Vankata преди 1 година
Тоя креслив пуяк от КТ Подкрепа нищо не прави! Само иска, а взима пари под масата да вади народа пред НС под команда! Не се наяде!
3
2
 
8
 
! Отговори
А ха преди 1 година
ПИТАМ: ЗАЩО МЕМОРАНДУМА ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО С " АМАЗОН" ПОДПИСАН ОТ ДАНИЕЛ ЛОРЕР, Е АБСОЛЮТНО ЗАСЕКРЕТЕН!!! КАКВО МУ Е ТАЙНОТО НА РАЗБИРАТЕЛСТВОТО???
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то че има има нужда... ама как да стане туй като президентското правителство е фалирало и иска да тегли 13 млрд дълг? Искате да теглите дълг от наше име и да ни "раздадете" все едно "държавата" ни дава? така ли?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кое е то? дадох всичко на украйна както заръча киру