Румънци се оплакаха от глоби в България

Сигнали от различни туристи
Обновена: 17 май 2023 13:59 | 2 май 2023 15:24, Росен Стойчев
45
Румънци се оплакаха от глоби в България
Снимка: БГНЕС

С празника 1 май и с наближаването на летния сезон все повече румънци избират България или преминават през нея на път за Гърция.

Още по темата
Някои от тях обаче се оплакват от поведението на властите в съседната държава. Недоволни твърдят, че стават жертви на злоупотреби от страна на инспекторите, които проверяват шофьорите за винетки, пише в своя публикация вестник "Адевърул", цитиран от БТА.

Такъв е случаят на Лиляна Чобану от Румъния, която споделя своята история на страницата във Facebook "Пътуване в България". Жената твърди, че е била несправедливо глобена в България. Когато се връща към Румъния на 1 май, близо до Русе, я спира полицейски екип. Туристката твърди, че по дрехите и автомобила нямало ясна маркировка и не знае дали са били тол инспектори, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Поискаха документите на колата, а после и доказателство, че съм платила винетката. И тук дойде "изненадата". Констатираха, че регистрационният номер не е въведен правилно и ме глобиха със 70 евро. Искам да знам дали съм направил нещо лошо или просто някакви "органи" ме "убодоха" с много хъс", пита жената във Facebook.

Тя допълва, че не ѝ е бил написан протокол, нито е получила касова бележка за издадената глоба. "Мисля, че ме изсмукаха на макс. А след мен бяха спрени и други превозни средства с румънски номера", пише Лиляна Чобану. Споделената от нея история предизвика вълна от реакции в социалните мрежи.

"Купих уикенд винетка, която важи от петък в 12:00 до неделя в 24:00 и влязох в България в 11.00. Спряха ме и ми показаха снимка с часа на влизане в България. Глобиха ме. Бяха прави", коментира Вали Мунтяну.

Анонимен потребител с псевдоним "Турист аматьор" отбелязва, че жената вероятно си е закупила винетката онлайн и не е избрала правилно Румъния като страна на произход на автомобила. Дори ако регистрационният номер е бил попълнен правилно, тя е била в нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе и наште се занимават сглуупости. Те не гледат да оправят движението на чуждестранни автомобили, а гледат колко минути по-рано влезли в България и какеи печатни грешки начраеили. Има много по-важни неща като тия, защо чужденци, най-вече Тирове, не спазват ограниченията на скоростта в градове и села, както и къде се паркира. Научиха се напоследък разни турци, украинци...да стигат до Дунав мост вечерта, да паркират директно на пътя и да спят до сутринта, дори да няма опашки на митницата.
31
2
 
14
 
! Отговори
Нда преди 1 година
Щото в Румъния не слагат глоби! Особено като видят българи!
30
0
 
17
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Каквото повикало, такова се обадило!
29
0
 
10
 
! Отговори
Къде са ПАРИТЕ преди 1 година
Коментарите се отстраняват доста по особен начин, дори и да няма обидни думи в тях.. Незнам какво е основанието на толкова избирателната пропускливост, но граничи с ... много многоточия.
28
4
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
На тия мамалиги им е малко и ние нададохме вой че задържахте рибарите ни в международни европейски води и конфискувахме корабите и м и не дадаха смислено обяснение так че каквото повикало такова се обадило подобни мерки трябва да се пусне заемат местата за латиносите и от Мексико спрямо нашите туристи защо още се мълчи
27
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително нагли и без отговорни - ползват нашите пътища да избиват комплекси. Не мога да си представя ако в България се наредят камери и всички нарушения излизат моментално на границата тогава да видите какъв вой ще има интернет ще гръмне много рев и празни джобове ще има...
26
0
 
25
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Говорим за електронизация, а защо не свържат КАТ с граничните КПП-та? Тогава всички нарушители по камерите за скорост, било турски, било румънски и ще си плащат, и ще се съобразяват вече с българските закони. А така, боли ги целия... Автоматична санкция, автоматично плащане на глобата, който ще да обжалва.
25
2
 
15
 
! Отговори
разбирач преди 1 година
Няма закон, който да налага глоби на чужденци. Трябва да се отведат до милиционерското управление, където да им се състави акт, който не е задължително да се плаща. Румънците карат доста бясно не само в България, но в случая явно са били измамени и т.н. Но проблемите в парламента са много по важни - да не си биете жените и др. подобни простотии.
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече глоби за румъните, повече спасени животи.
23
1
 
20
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Румънците карат бързо и не спазват скоростните ограничения,а видимо и "тарикатерият"с винетките у нас.Мен ме глобиха в Румъния ,но си бях виновен,не бях паркирал правилно.А виж словенците имат някакви предубеждения кьм нас и на влизане и на излизане от Словения ме спряха и то само нас ...другие си минават споко... по 30-40 минути ни държаха полицайте ...ей тъй ,че си БГ номера.
22
1
 
24
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 година
Я, имаме новина - румънски шофьор е глобен в България. Това досега не се беше случвало.
21
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците са изключително нагли и безотговорни шофьори !И ,не само в България !Отврат !
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като карат като джигити, минават на червено, изпреварват в забранено и карат с 150 в населени места - може. Ама като им вземат кинтите - не може. Щом е за наглите румънци - не ми е жал. Да ги оберат до последната стотинка.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еее те ще влизат в еврозоната за разлика от нас и за това се мислят за нещо повече, опасни са и яко глоби трябват, докато напълнят хазната на България!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МАНТИНЕЛА__да де, ама може и теб да размажат
17
0
 
14
 
! Отговори
МАНТИНЕЛА преди 1 година
Абе що не ги оставите да си се трепят както те си знаят? Оплакали се от глоби.. ами ай да се размаже някъде на пътя. Повече няма да прави така..
16
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънските шофьори са едни от най-наглите по пътищата ни, не се съобразяват със ограниченията по пътя, изпреварват безрасъдно, движат се повечето случаи заедно в колона и нагло избутват другите.
15
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така им се пада. Карат като бесни, не признават никакви правила. Крайно време е да почнат да ги глобяват.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами обжалвай бе жена нали така се прави
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наистина карат като откачени карам с 90 извънградско наближавам ограничение 60 почвам да намалявам руманягата изпреварва мен и няколко като пътни знаци поне с 150.... и копрайм???