Пострадали от наводненията недоволни от помощта: Да пият кафе с 300 лв.

Остава в сила частичното бедствено положение в селата Ребърково и Лютидол
Обновена: 21 юни 2023 09:34 | 21 юни 2023 08:20, Анисия Иванова
55

Остава в сила частичното бедствено положение в мездренските села Ребърково и Лютидол. Започна почистване на речното корито. Пораженията по инфраструктурата са огромни и от общината очакват финансиране от държавата.

Ребърково започва да се възстановява след наводнението. Илиян Николов вече може да се придвижи до имота си с кола, тъй като пътят е възстановен. Но щетите в двора му са големи. От общината му обяснили, че може да получи до 300 лв. обезщетение.

"Които аз категорично заявявам, че не желая да ми дават, каквито и да е пари. 300 лева помощ - да пият по едно кафе", каза пострадалият от водната стихия.

Според него сумата няма да стигне за нищо. Илиян настоява да се укрепи улицата край имота му, защото следващият порой ще отнесе и останалата част от двора му.

"Общината отказа да я засипе с камъни, отказва да направи подпорна стена тук, за да не ми отнема още от двора, понеже взе доста. Ходили са до средата на улицата, където има асфалт, а тук, където няма асфалт, но има данъци, никой не е минал нагоре да погледне нищо", разказа Николов.

Водата отнесла и два електрически стълба. Решението било, след възстановяването на пътя, да се поставят и стълбовете.

"Направиха ни върху дърветата електромерите и жиците оставиха там. Никой не е дошъл да погледне пътят готов ли е и да сложат въпросните стълбове", каза още пострадалият мъж от с. Ребърково.

От вчера започна почистване на речното корито в селото, като се извършва уширяване и продълбочаване, за да има по-добра проводимост.

"Тепърва трябва да се направи корекция на двете реки от двете страни и бетонна стена на гробищния парк, защото при последното наводнение беше отнесена част от нея", каза кметът на селото Петър Петков.

За да се избегне ново водно бедствие, кметът предлага речните корита да бъдат изчистени извън регулативната граница, там обаче трябва да се намеси държавата.

А за Илиян решението е едно.

"Продавам имота и ще се приключва с улицата", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Обещано е финансиране на община Мездра за справяне с последствията от наводнението, но все още не е направена оценка на нанесените щети по инфраструктурата в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
гост преди 10 месеца
За усрайнците всичко,за Българите Нищо !
46
0
 
0
 
! Отговори
23 преди 10 месеца
Имам 100 000 лева
45
1
 
3
 
! Отговори
КойНеСкачаЕчервен преди 10 месеца
До застраховай се бе!Никой не е зстрахован от СДС-Чумата.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аман от полуграмотни мрънкалници, които смятат че държавата е длъжна да ги обгрижва цял живот! Ако Илиянчо имаше застраховка, сега щеше да получи доста повече пари, но нали той е голям тарикат и няма да плаща за глупости. Тези 300 лв. са социална помощ, а пари с които да се направи нова къща!
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Следващия път да си застрахова имота. Не съм му длъжен аз, както и всички данъкоплатци да му плащаме затова, че той си е чесъл макаритее. Ама ще се научите, по трудния начин ама ще се научите.
42
4
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 10 месеца
ЗА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ Е ВАЖНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО НА ПОСТАРДАЛИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА,ПО ВАЖНИ СА ПЕСОВЕТЕ БЕЗДОМНИ И ЩЪРКЕЛИТЕ.
41
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
мислете на изборите сега вече е късно
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да пият каквото си искат има застраховка бедствие що не са си направили скрънзят се за сто двеста лева на година сега триста лева за кафе били.А ми да ви построят къщите на ново и тогава пак ще сте недоволни щото няма обзавеждане нали.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"уширяване и продълбочаване".... такива суми в българския език няма
38
1
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
В държавния ръждясал апарат и в застрахователните компании само мошеници-работил съм и там и там!
37
4
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 10 месеца
Я кажи кой от родата ти е застраховател.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То бивсло дс са доволни. Зс тев пари една мивка не можеш да купиш. ПОЗОР!!!!
35
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с тия застраховки. Когато има нормален застрахователен бизнес в България, хората сами ще търсят да се застраховат. Тука ти чукнат фара и за 200 лв. висиш и чакаш по една година,а те ти признаят 130, а си представете да трябва да вземете 20-30-50-100 000лв. Аман от застрахователи .
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СВЕЩИ ДА СИ КУПЯТ С ТЕЯ 300 ЛВ ПОДИГРАВАТ СЕ С ХОРАТА !
33
8
 
8
 
! Отговори
до 31 преди 10 месеца
Ми аз бих казал, че отделяш 20лв. и получаваш 50000, а не 500, ама айде. Давам пример. Наводнява се къща, стените се пукат, става негодна за живот. Застрахователната оценка е на база премия и цените на строителството ДНЕС + амортизация. Предостатъчно да си вдигнеш нова къща, ако пожелаеш. Според зависи от премията де. За 20лв. на година надали, ама за 50-80 има сносни премии. Например- за наводнен гараж ми платиха около 14000лв..
32
5
 
21
 
! Отговори
Отегчен преди 10 месеца
Не ми говорете за застраховане! Ама точно на мен недейте! Имам застраховка, платена надлежно и с всички реквицити на застрахователя и държавата. Настъпва застрахователно събитие и ..... СЕДЕМ ГОДИНИ съдих застрахователя докато ми изплати премията! СЕДЕМ ГОДИНИ!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Койе тоя, дето къщата му я отнесе ректа, а после с парите от застраховка си вдигна нова?
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 19 - Оделяш 20 лева на година, един път на 30 години получаваш 500 лева. Голям кеф ...
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 29 - Общината се е провалила в отговорността си към населението там. Нито са обезопасени коритата, нито има инфраструктура, но видиш ли - общината нарежда и казва, как е са нещата ... не е лималко ... лицемерно
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всъщност помощта идва от застраховател. Държавата нищо не би следвало да им дава.