Пострадали от наводненията недоволни от помощта: Да пият кафе с 300 лв.

Остава в сила частичното бедствено положение в селата Ребърково и Лютидол
Обновена: 21 юни 2023 09:34 | 21 юни 2023 08:20, Анисия Иванова
55

Остава в сила частичното бедствено положение в мездренските села Ребърково и Лютидол. Започна почистване на речното корито. Пораженията по инфраструктурата са огромни и от общината очакват финансиране от държавата.

Ребърково започва да се възстановява след наводнението. Илиян Николов вече може да се придвижи до имота си с кола, тъй като пътят е възстановен. Но щетите в двора му са големи. От общината му обяснили, че може да получи до 300 лв. обезщетение.

"Които аз категорично заявявам, че не желая да ми дават, каквито и да е пари. 300 лева помощ - да пият по едно кафе", каза пострадалият от водната стихия.

Според него сумата няма да стигне за нищо. Илиян настоява да се укрепи улицата край имота му, защото следващият порой ще отнесе и останалата част от двора му.

"Общината отказа да я засипе с камъни, отказва да направи подпорна стена тук, за да не ми отнема още от двора, понеже взе доста. Ходили са до средата на улицата, където има асфалт, а тук, където няма асфалт, но има данъци, никой не е минал нагоре да погледне нищо", разказа Николов.

Водата отнесла и два електрически стълба. Решението било, след възстановяването на пътя, да се поставят и стълбовете.

"Направиха ни върху дърветата електромерите и жиците оставиха там. Никой не е дошъл да погледне пътят готов ли е и да сложат въпросните стълбове", каза още пострадалият мъж от с. Ребърково.

От вчера започна почистване на речното корито в селото, като се извършва уширяване и продълбочаване, за да има по-добра проводимост.

"Тепърва трябва да се направи корекция на двете реки от двете страни и бетонна стена на гробищния парк, защото при последното наводнение беше отнесена част от нея", каза кметът на селото Петър Петков.

За да се избегне ново водно бедствие, кметът предлага речните корита да бъдат изчистени извън регулативната граница, там обаче трябва да се намеси държавата.

А за Илиян решението е едно.

"Продавам имота и ще се приключва с улицата", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Обещано е финансиране на община Мездра за справяне с последствията от наводнението, но все още не е направена оценка на нанесените щети по инфраструктурата в селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Застраховката за наводнение е евтина. Никой не ти коментира здравната застраховка-това е друга тема." - Същата тема е бе, бacтун! Застрахователите в Бъглария масово ментят за всичко.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До младен - Обмислял съм го.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 19 - Ти си от тея, за които беден означава човек, който има само една обува и не е ял от седмици.
24
13
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 10 месеца
Човек който има собствен дом не е беден. И трябва да се грижи за собственото си имущество. Като отдели няколко десетки лева годишно и и застрахова дома си. Постоянно има бедствия, и пак продължават да не застраховат домовете си.
23
4
 
12
 
! Отговори
младен преди 10 месеца
"От общината му обяснили, че може да получи до 300 лв. обезщетение." - Да смени гражданството с украинско и ще получи повече! xБългарите кучета ги яли.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До до 17 - Коментирам застраховките като цяло И МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ, че в Бъглария всичките са едни и същи. Не ме обиждай!
21
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Много продавачи на застраховки в коментарите , знам че сте на процент но тези 50 лв които хи искате българина няма да ги даде на вас защото знае че сте измамници . За сметка на това по добре заделени 1000 лв годишно за консумативи , наем на багер и т.н отколкото да се дадът на българските застрахователи - мафиоти!!!Поздрави от Окланд(Ню лунн) Нова Зеландия!!!!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До застраховай се бе! - Те всички обещавата едни големи суми, а после чакаш с ГОДИНИ. РЕкламите много яко - пада гръм на къщата и докато още се вдига пушек, човека е с куфарчето с парите там. Ама истината е, че нарочно протакат с месеци, предлагат ти смешни суми и ако ги вземеш, губиш правото, да искаш по-високи. 300 000 обезщетение? Да, ама си гол и бос на улицата, защотовсичко ти е заминало. На ти 7000 лева, да се хванеш като удавник за сламка! Ако не си съгласен, изчаквай половин година ...
19
7
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 10 месеца
Застраховката за наводнение е евтина. Никой не ти коментира здравната застраховка-това е друга тема. Има разлика между лични и имуществени застраховки. Аман от неинформирани глу-пен-дери.Застраховка за наводнение е 20-200 лв на година. Не на месец, в зависимост от застрахователното покритие ! 20 лева са 1,50 на месец.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Идват 200 000 украинеца и казват "Помогнете! В беда сме!". Ние помагаме. Искат 100 българна помощ и казват "Помогнете! В беда сме!" - На ви 20% от това, което заделяхме за украинец на месец.
17
7
 
1
 
! Отговори
застраховай се бе! преди 10 месеца
Реално застраховката е от 4 до 20 лв на месец-в зависимост от застрахователното покритие. За минимална застраховка-с покритие 10 000 лв е 20 лева годишно-а това са 1,50 на месец. За пълно застраховане за 300 000 лв щети-ще е около 300 лв-а това са 25 лв на месец. Че 25 лв на месец -за цигари и бира намирате, че е повече. Не можете ли една седмица без цигари-и да си осигурите спокойствие за дома? Ако няма 25 лв, има и задстраховки по 4 лв-че това са 2 билета за автобус, алооооу.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Спестили 50 лв на година, а сега с претенции." - *** нещастен - за престой в болницата и разходи от 17 000 лева, застраховката която ми покриваше до "50 000 лева разходи" и обещаваше "10 000 лева обезщетение на ръка", демек да имам за пропуснаитте месеци, когато съм се лекувал, ми даде 620 лева. А полциата беше 37.50 на месец. Че да си бях спестил предните 4-5 години и аз да бях правил, като застрахователа - парите на борсата!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Реалист В Окланд не се ли правят застраховки?
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За интернет-пари имате. За заведения-пари се намират. За бира, алкохол, цигари-пари имате. за компютър-имате пари. За автомобила-пари имате-че и най-малък ремонт е поне 500 лв, алоооу. За гражданска отговорност-имате по 200 лв. За винетка-имате 80 лв. За кабелна телевизия-пари имате. Да джиесем-и-пари имате. За шезлонг и чадър на плажа-пари имате, дори се избивате за място при ПЛАТЕНИТЕ чадъри. Но 100 лв за застраховка-нямате.И то това е на ГОДИНА не месечно.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Реалист - Който е взел "обещаната сума" от застраховател в БГ, да ми се обади и да ми каже как... Че все ме ментят.
12
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
будсли такива , пишете коментари човек да си купи застраховка , защото продавате нали така ? Аз съм в Нова Зеландия , но в а България няма закони дали си с застраховка или не няма значение застрахователите в България играят с властта , пари няма дс получите от такива а само подаяния. Поздрави от Окланд Нова Зеландия на продавачите на застраховки !!!!
11
11
 
3
 
! Отговори
аман от наглост преди 10 месеца
Пострадалите от наводненията и тези 300 лева не им се полагат. ЗАЩО НЕ СА СЕ ЗАСТРАХОВАЛИ. Спестили 50 лв на година, а сега с претенции. За цигари, за бира пари се намират, но 4 лв на месец за застраховка нямат. като не си се застраховал-сам се оправяи. Аман от наглост!ф Постоянно има бедствия, и продължават да не се застраховат.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавата трябва да се грижи за инфраструктурата, а какво става в частния ти имот е твой проблем. За това има застраховки.
9
0
 
7
 
! Отговори
когато сякоха горите преди 10 месеца
Когато сякоха горите, почти всички по селата облажиха некое и друго безплатно дръвце. Сега си плащате сметката. И ще я плащате още поне 20 години ако спрете да сечете днес.Аз не искам от моите пари да се плаща за нечий тарикатлък.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си правят застраховки. На държавата да разчиташ, не става. Нашата държава не мисли много за хората.