Шофьор без книжка уби двама в катастрофа

Починали са спътникът му в колата и мотоциклетист
21 юли 2023 11:35, Стела Стоянова
38
Шофьор без книжка уби двама в катастрофа
Снимка БГНЕС

Двама загинаха при тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч. Задържан е 30-годишен, който управлявал без книжка автомобил и предизвикал тежкия инцидент, съобщи БНР.

Водачът, причинил катастрофата, е без книжка. Два пъти досега му е съставян акт, че шофира без свидетелство. Той и спътникът му също са пострадали при удара. Има данни, че причинилият катастрофата е употребил алкохол, взети са му кръвни проби.

Катастрофата е станала снощи около 22:00 часа в близост до отбивка за село Ралево. Установено е, че водачът на "Мерцедес“, 30-годишен, неправоспособен, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал с предната лява ъглова част движещ се от Плевен към Ловеч мотоциклет "Дукати 900 СС". След удара автомобилът е напуснал пътното платно, вляво по посоката си на движение и се е блъснал в крайпътно дърво.

На място е загинал 44-годишният мотоциклетист. Пострадал е пътник в автомобила - 28-годишен. Той е транспортиран в Спешна помощ - Плевен, където е диагностициран с гръдни и черепни травми,с опасност за живота. Тази сутрин е починал.

Водачът е с охлузни рани, без опасност за живота. Взети са му кръвни проби. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Пена преди 9 месеца
На Пеевски много му харесва беззаконието на МВР и КАТ. Идеално е за него и за ДПС!
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко правиме на обратно и после се чудим защо държавата не върви.
31
1
 
3
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
Никакви прегледи , никакви тестове!! Доживотен затвор иначе оправия няма!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно 30 годишните не са адекватни на пътя на тази възраст. Трябва поне два пъти годишно да минават на медицински преглед, вкл психотест. Все пак не всички 30 годишни нямат книжка.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
щом без книжка мое и безпишка чедасимоча връз чизмите
28
0
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 9 месеца
Как да има книжка, като е неграмотен ?
27
1
 
12
 
! Отговори
Питам преди 9 месеца
До Анонимен 16 Каквато и да е била скоростта на мотора , той си е карал в неговата лента. Недей да търсиш вина там , където я няма.Адвокат ли си ?По интересно е "шофьора " платил ли си е двата акта и защо колата не е спряна от движение ?
26
0
 
17
 
! Отговори
От хората преди 9 месеца
Бог да прости мъртвите, но питам този от колата не е ли знаел,че шофьорът е без книжка.Защо този шофира след два акта,вместо да е в затвора. Каквито и мерки да се вземат,мисля,че е крайно време много от нарушенията по пътя да се криминализират.
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И защо го пускат този "шофьор" вече два пъти. На мене за стикер на пожарогасител или липса на тампон в аптечката ми правят проблеми. А аз си карам нормално, не рискувам имам и всички категории с изключение на категория А.
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дайте му условна и го почерпете с кафе. После ще убие още двама- трима и така...
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Умишлено убийство на два пъти го хващат ..!?! Защо МВр не стачкува да се промени закона ако той в проблема!.?МВР съучастници!?!
22
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След като са го хващали и пускали два пъти без последствия се е случило най-логичното. Браво на Кат, на МВР и на съдебната ни система
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все се чудя как на тоя прав път се трепят. И сега, гадът, утрепал двама, е оцелял. Не е сигурно, като гледам как се случва, но дано тоя не мине само със съставяне на акт, че кара без книжка. Много се надявам близките на загиналите да му го върнат тъпкано, че аман от такива по пътищата.
20
5
 
1
 
! Отговори
we преди 9 месеца
Майсторски труд за изпичане на пържола е примерно 10лв. Това няма връзка с грамажа и цената на месото. Тогава, ако обикновена пържола струва 15лв /5лв месо +10майсторлък/, луксозна ще е 50+10 = максимум 60лв
19
1
 
5
 
! Отговори
Зулус изтребител преди 9 месеца
Ааамууу ! що прайти дискриминации бате?
18
1
 
2
 
! Отговори
Миле до 7 преди 9 месеца
Точно това се питам и аз
17
2
 
23
 
! Отговори
Миле преди 9 месеца
Няма шофьор без книжка , това е лиценз , ако го нямаш или са ти го взели , вече не си шофьор.За такива трябва да има смъртна присъда , или ги оставете да ни избиват !
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Карането без книжка защо все още не е криминализирано и водещо до ефективна присъда от 10 години?!?!
15
1
 
14
 
! Отговори
321 преди 9 месеца
Щото тея де на оправят от толкоз години толко ги еня направи закона ясен-каране без книжка започва от 6 месеца затвор, без ама или щото. Караш почерпан-от 1 година нагоре, според промилите. И показване по медиите как съдията удря *** и виновния поема за Кремиковци. Да видим на кого ще му се услажда ракийката след тази гледка
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това кръстовище е ужасно. Има знаци отдалече за макс 60 км. Въпреки това точно там винаги се изпреварва с поне 100 км. Сега някой ще почне че сигнализация било проблем и т.н. Реално не се знае и скоростта на мотора. Пълен игнор на правилата от всички на пътя и ето ги резултите. Тия знаци не са случайни и вие НЕ СТЕ АВТОМОБИЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ а съвсем обикновени общаци,чалгари и алкохолици