Шофьор без книжка уби двама в катастрофа

Починали са спътникът му в колата и мотоциклетист
21 юли 2023 11:35, Стела Стоянова
38
Шофьор без книжка уби двама в катастрофа
Снимка БГНЕС

Двама загинаха при тежка катастрофа на пътя Плевен - Ловеч. Задържан е 30-годишен, който управлявал без книжка автомобил и предизвикал тежкия инцидент, съобщи БНР.

Водачът, причинил катастрофата, е без книжка. Два пъти досега му е съставян акт, че шофира без свидетелство. Той и спътникът му също са пострадали при удара. Има данни, че причинилият катастрофата е употребил алкохол, взети са му кръвни проби.

Катастрофата е станала снощи около 22:00 часа в близост до отбивка за село Ралево. Установено е, че водачът на "Мерцедес“, 30-годишен, неправоспособен, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал с предната лява ъглова част движещ се от Плевен към Ловеч мотоциклет "Дукати 900 СС". След удара автомобилът е напуснал пътното платно, вляво по посоката си на движение и се е блъснал в крайпътно дърво.

На място е загинал 44-годишният мотоциклетист. Пострадал е пътник в автомобила - 28-годишен. Той е транспортиран в Спешна помощ - Плевен, където е диагностициран с гръдни и черепни травми,с опасност за живота. Тази сутрин е починал.

Водачът е с охлузни рани, без опасност за живота. Взети са му кръвни проби. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 9 месеца
До Анонимен,по тая логика всички българи трябва да са в затвора,защото се смятат за богове,нали от малки им се набива в *** глави,че господ е българин и косъм не може да им падне от главата
12
1
 
10
 
! Отговори
Миротворец преди 9 месеца
Предлагам да се направи списък на враговете на нормалните българи
11
0
 
19
 
! Отговори
Чистки трябват преди 9 месеца
Много от нас са били свидетели как шофьори нарушават най нагло правилата,полицай ги спира и от вътре се показва ръка която държи значка.И край с случаят ,няма наказани ,нищо.Докато това продължава хора ще умират и справедливост няма да има.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държавата трябва да почне да Конфискува коли пълно е с рецидивисти на пътя , които се мислят за недосегаеми!!!!
9
0
 
31
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Полицията е корумпирана и едни лица се чувстват безнаказани когато нарушават правила и закони и от там започва всичко.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КАТ са върха на сладоледа. Вчера, ми спряха от движение автомобил на 5г.и 10 дни в перфектно състояние, след повече от 3часа чакане за смяна на талона. Автомобил, чисто нов внесен от официален дилър на марката. Досега собственост на финансирало покупката лизингово дружество на елитна банка. Изплатих го и вече е моя собственост. С редовна сервизна книжка и техн.прегледи, застраховки, данъци и т.н. 5г.се търкаля по нашите пътища, излиза и в чужбина. И, изведнъж проблем. МПС до 5г.били рискови!
7
0
 
24
 
! Отговори
Питане преди 9 месеца
от юридическа гледна точка може ли човек без шофьорска книжка да се нарече шофьор? Ако е такъв то тогава защо ни е нужно да имаме шофьорска книжка?
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БГ е на първо място в Европа по смърт на пътя, защо? Защото няма последствия и всеки се прави на не е моя работа. И 10 акта за шофиране без книжка да е имал, какъв е ефекта? НУЛА. Няма последствия а само акт. Трябва затворите да са пълни и да построят поне още 5 и в тях първо да вкарат всички депутати.
5
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тук война няма, но е като на война, излязъл някой с кола, неправоспособен и гази наред. За властта проблем няма. Те си имат служби, до тях трудно някой ще стигне по този начин. Важното е да има условни присъди и да имат права подобни индивиди. Не хора, същества на два крака без мисъл че са в общество. И удобните правни норми които ще влачат експертизи и делото години.
4
1
 
41
 
! Отговори
преди 9 месеца
Акт му съставяли досега.. трябвало е номерата да се свалят и автомобилът да е извън движение.
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доживотен затвор,без право на помилване!Еййй,самоунищожихме се,бе!Война не ни трябва.
2
1
 
41
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Ан така 2 акта... Тоя не требваше ли до сега да е в затвора, и да не се стига до тук... Кой е виновен... ===)))
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
28 годишния ще е син на 44 годишния.