Шофьори недоволстват

Спират ги въпреки високите температури
25 юли 2023 19:40, Росен Стойчев
14

Червен код за опасни жеги е обявен днес за областите Плевен, Русе и Велико Търново. В старата столица в ранния следобед термометрите показваха 43,5 градуса. Парковете и улиците в най-горещите часове не деня опустяха.

От обяд екипи на "Пътна полиция" започнаха да спират тежкотоварни автомобили над 20 тона и да ги отбиват на паркингите край Велико Търново.

Още по темата
В трите области с код червено се налагат ограничения, тъй като температурите надхвърлят 35 градуса. Целта е да се намали рискът от деформации на пътната настилка.

"За мен е неправилно това нещо, в чужбина го няма. Само тук, в България го има. Освен това съм от Велико Търново и ме спряха до Велико Търново и ми казаха - ще чакаш до 8 часа, пет часа се събират. Каза: или акт, или книжката ти вземам. Имам вода, ама ще закъснея с разтоварването", коментира шофьорът Георги Никифоров пред Bulgaria ON AIR.

Басри Кинич транспортира строителни материали от Турция за Дания. Недоумява защо пътните полицаи не му позволяват да престои на ТИР паркинг с места за хранене и почивка.

Вчера и днес местната управа осигури три пункта за раздаване на минерална вода на гражданите и гостите на Велико Търново. Вода се раздаваше и в свищовските села.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблем не е че ги отбиват, а начина по който се прави
11
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Недоволстват,защото са в България.Я да ги видим тези юнаци дали ще недоволстват в Германия или Франция? Няма.Спират на паркинга и без много шум чакат ограничението да отпадне.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От баба знам,че акъл под шапка не вирее.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Kurti Стига лъга ве сърбоман келяв :)))
8
5
 
7
 
! Отговори
Kurti преди 9 месеца
Ей една Сърбия.....през 10 км бензиностанция или място за почивка с тоалетни ресторант .......къде сме ние...
7
7
 
9
 
! Отговори
до 6 В. преди 9 месеца
ти какво искаш , чадърчета , освежителни напитки , климатици плюс масажистка на всеки километър ли да има ? абе като ви е тежко сменете си професията , IT специалисти се търсят много :) или па станете комбайнери .
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето затова тол таксите трябва да са 10 лв. на километър. А в горещо време 50 кинта на километър. Ако искаш карай доволен ама чорбаджията ще те ***
5
8
 
9
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Напълно основателно. 400 км по магистрала Тракия има само 2-3 бензиностанции с някаква минимална зеленина, а на нито един паркинг няма залесяване.
4
2
 
13
 
! Отговори
Българин! преди 9 месеца
"Шофьори недоволстват: Спират ги въпреки високите температури"Ало Бай *** и Андрешко спират ви НЕ ВЪПРЕКИ, А ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ! Ако някога разберете какво съм написал МОЖЕ И ДА ИМАТЕ НОРМАЛНА И ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА!
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българинът, по принцип, като не му харесва нещо, така си говори - никъде по света това го няма. Ама, като станат на коловози пътищата, пак мрънкане. Че не е приятно, не е, ама.........
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно на тоя дето плещи че в други страни няма ограничения при екстремни климатични условия, мозъка му е пилешки.
1
11
 
17
 
! Отговори
тия па преди 9 месеца
в света го нямало това :) е оди да живееш някъде по света бе ! що живееш в лошата България ? тук изискването е такова и ше се съобразявате с това !