Ректорът на УНСС: Не се връщаме в мутренските години

Надява се на справедливост
Обновена: 17 авг 2023 10:14 | 17 авг 2023 10:10, Росен Стойчев
46

"С него се познаваме сигурно от 20 години - когато той беше докторант в УНСС, а след това и преподавател. Знаете за проблемите със съдебната власт. След това Алексей Петров прекъсна малко контактите и разви академична кариера в Пловдивския университет. Студентите са го харесвали винаги. Книгата му "Активна корпоративна сигурност: Теория и практика" беше един от по-интересните материали, свързани с корпоративната сигурност, който той също прилагаше и в бизнеса си", каза ректорът на УНСС и експерт по национална сигурност проф. Димитър Димитров в студиото на Bulgaria ON AIR.

Гостът сподели, че с Алексей Петров са говорили лично преди 2 години и каза, че не е сигурен дали се е притеснявал за живота си.

Още по темата
Димитров разбира за станлото от Facebook и първоначално мисли, че това е шега. Според него покушението е било добре организирано, след като бившата барета успя да оцелее при другите опити.

"Очевидно това е организирано. Поръчителите смятат, че няма да бъдат заловени и това е големият проблем. Когато има страх от залавяне, няма да се случват такива неща. Понякога извършителите са много изобретателни, но архивите показват, че има много неразкрити случаи, което говори за системен проблем. Да, трябват реформи и в МВР, и в правосъдната ни система, но те не трябва да бъдат безкрайни", заяви ректорът на УНСС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Димитър Димитров не смята, че се връщаме в мутренските времена и силно се надява извършителите да бъдат открити и осъдени.

"Алексей Петров се занимаваше с много неща - икономика, политика. Явно мотивът е бил много сериозен, след като е организирано това. Възможно е да има сътресения в сферата на застраховането, но не мисля, че ще са сериозни. Все пак не е лесно да създадеш такива компании и да ги управляваш", каза още ректорът на УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: унссалексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредният от мутренско-милиционерското котило на Илия Павлов, Пашата, Доктора, Самоковеца и Тиквата от Банкя. След акцията Октопод и проблемите със закона свързаното с що-годе легална търговска дейност имущество на Трактора - наследството на Винената царица и Лев инс. номинално мина в ръцете на израелски граждани подставени лица на Моосад. Най-вероятно Трактора да е решил, че може да си върне обратно част от това имущество и в резултат да е получил куршум. Тиквата от Банкя май е по-разумна - изглежда че е напълно забравил за 3-те си милиарда с номинален собственик подставеното лице Цецилия (Цв
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Доценът" по национална сигурност, всъщност е козарче от Тетевенските колиби и се казва Асан Ибраим Юмеров, пом аче с основно образование.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само в България ръководител на ОПГ може да е авторитетен преподавател.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Убиха Асан Омеров и любовницата му. Наред са Боко Тиквата и Мата Хари.
12
0
 
9
 
! Отговори
Ловец преди 9 месеца
Ми той трактора си прилича на глигaн в чутурата, как няма го обърка ловеца?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АЛЕКСЕЙ БЕШЕ много Умен, Като Бойко, ГЕШЕВ, имаше много дипломи и титли!!! И Като тримата, беше Мафиот, така казват бабите по Пазара!! Убихаго да му вземат Дипломите!!
10
0
 
10
 
! Отговори
леля Пена преди 9 месеца
МУТРИТЕ НИКОГА НЕ СА СИ ХОДИЛИ.ТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ СЛУЖБИТЕ.ТРУДНО Е ДА СЕ РАЗБЕРЕ В ТОЗИ МИШМАШ КОЙ ОТ КОИ Е.РАБОТАТА Е МНОГО ДЕБЕЛА.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А бе какво излизане от Мутренските години бе. То Мутра ви беше 12 години премиер.
8
0
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
По важно от това защо престъпник се води преподавател и доцент в Утре Носете Съответната Сума ясно е мъката на ректора от загубата на гарантиран донор за малката му печатница за фалшиви дипломи! С такива ректори после се чудим защо висшето образование е катастрофално зле!
7
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Едно време в тоалетната до зала Максима в УНСС пишеше - Димитър Димитров не издава касова бележка :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
6
1
 
6
 
! Отговори
Вин преди 9 месеца
Мутренските години не са свършвали, че да се връщат! В държавата на млекопитаещия *** на всички възлови позиции са все от мутро-милиционерско-комунделски произход, а мучащите чакат "га'ш съ упраим?!"! Никога!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не казват охраната къде е била и защо не се е намесила
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
- Крият за действията на охраната.- Крият самоличноста на жената.- Дори точното място и време не смеят да огласят - под манастир, над манастир, под Бай Крстьо, над Драгалевци.Отклоняват вниманието както могат, за да скалъпят версия.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом и ректора на университет за национално и световно стопанство се изказва за едно такова тежко престъпление, как било организирано сме го закъсали. Чакаме и ветеринарите от Стара Загора да се включат в разследването, а службите да пишат концепции за развитието на икономиката. Или пък да почнат да израждат крави .Личните отношения между тях в УНСС са друго нещо и може да си ги коментира колкото иска. Макар ,че и там по върховете на този институт са си кадри на ДС , като Стати Статев.
2
0
 
11
 
! Отговори
? преди 9 месеца
Тези ректори големи експерти по престъпността. И като е толкова хрисим доцент, защо не думнаха някой друг доцент или професор книжен плъх, а точно него?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Милиционери сър. В България преди 34 г не се реформира МВР, и си остана милиция. Никаква полиция не е това. А току що им вдигнаха заплатите с 10%