Налагат глоба на отговорния за детето, редило павета на тротоар

Започва проверка по случая
29 авг 2023 13:17, Росен Стойчев
58
Налагат глоба на отговорния за детето, редило павета на тротоар
Снимка: БГНЕС

"Главната инспекция по труда" се самосезира веднага след излъчването на репортажа, като още сутринта бяха изпратени на място два екипа.

Още по темата
В рамките на вчерашния ден не беше установено лицето, както и очаквахме, предвид медийното отразяване, но проверките продължават", каза за bTV Ваня Джупанова, главен експерт към изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда".

"Разговорите ще продължават и през следващите дни за установяване на нарушенията и случая", добави тя.

"Работодателят носи цялата отговорност за лицата, които полагат труд на територията на даден обект. Санкциите могат да бъдат от 1500 лв. до 15 хил. лева. За всяка установено непълнолетно лице, което полага труд без разрешение на Инспекцията по труда, сезираме и прокуратурата за започване на наказателно производство", подчерта Джупанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: обявихапавета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
Здравейте преди 7 месеца
Здравейте .Фъндъкова обеща този път да е от професионалисти пре наредено павето и да е за последно.Пък и това дете не работи за себе си друг му взема надника .Нека държавата го издири и му помогни да се изучи щом има дарбата в строителството.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой знае какво е станало...но нали ще вкарат в бюджета пари ! Това е по - важно . Този , който го е снимал него да го дадат със снимка .Да видим този герой ....той спаси живот , той е за медал....може ли ? Дете работи , ужас ? Трябва да е на компютъра и да си играе..или да краде...
42
1
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 7 месеца
Е голяма работа се случва в държавата...Дете работи... А за хилядите лентяи на по четиридесет години с нито ден трудов стаж никой не повдига въпрос?! Вече се приема за нормално мъже в трудоспособна възраст да живеят с родителите си и да чакат на тях... Щом баща му го е пуснал,значи е преценил ,че може.
41
2
 
5
 
! Отговори
Робовладелци преди 7 месеца
И чие дете в крайна сметка е това робче? Баща му ли го е завел там или някой тартор от махалата? Кого от работниците отменя? Дават ли му нещо за труда и какво?
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Децата трябва да се учат на труд, не виждам драма тука.
39
4
 
5
 
! Отговори
Студент политолог преди 7 месеца
Ами щом като в България няма специалисти по нареждане на павета, да възложим това на децата! Иначе постоянно има гафове, ами със жълтите плочи, на Графа имаше истории, по едно време се писа за Дондуков.... Та такъв ни е майсторлъка ...(Търся професия сред политиците, павета не ми се нареждат)
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Просто бащата на детето е отишъл и е говорил с началника на обекта да разреши детето му да реди тухли. Той е разрешил понеже са му трябвали хора. Реално може и детето да е подредило по-добре тухлите от така наречените майстори които след като ги наридят има опасност някой да се спъне понеже са наредени накриво.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 32. От тухлите четворки или обикновените? Можеш ли да напишеш ппроизводител?
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Детето, никой за нищо, не го пита. Може и да се е забавлявало. Онези дето ги учат на джебчийство, не ги съдят.
35
0
 
2
 
! Отговори
Korto преди 7 месеца
ВДХ АД , Велико Желев..
34
0
 
21
 
! Отговори
Qwerty преди 7 месеца
Инспекцията по труда е една от най некадърните и в същото време корумпирани институции у нас. Изпълзяват от канцелариите едва когато има смъртен случай или нещо излезе по медиите и се размирише...
33
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
аз от9 годишен нося торби с цимент -бяха по 50 кг през комунизма а сега едни джендърчета по-тежко от женски -пардон вече мъжки крака не вдигат
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До sis Медиите направиха от мухата слон както винаги :)) Било е с баща си и си е редило плочки, никой не го изтезава да прави това, отново прекалихте *** :)))
31
11
 
29
 
! Отговори
sis преди 7 месеца
Медиите направиха голям проблем от нищо. Какво лошо, че детето е работило с баща си? Тъкмо да се научи на труд. Едно време като ни караха да ходим по един месец на ученически бригади в селското стопанство, лятото, пак ни печеше слънце и не сме умрели. Сега децата, раниците им тежки, слънце ги пече.... абе отглеждаме глезльовци.
30
0
 
13
 
! Отговори
преди 7 месеца
Всичко на този свят е експлоатация от раждането до трагичната кончина. Защо трябва да си дете за да ти признаят тежък труд при непоносима жега за несправедливо и нередно. при над 27 градуса не функционирам изобщо, това е половин година, другата е при под 17, хвърлени сме на произвола на планетата месомелачка, която няма не искам няма недей, веднъж захапе ли си мели. някой ще ми го признае ли. Така че тези защитни организации само имитират че защитават. Единствено презерватив защитава.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Наскоро ходих на един строеж п работа, тухлите им са като кашкавал,дано няма земетресения.
28
0
 
9
 
! Отговори
Разумният изход преди 7 месеца
1. Нормално заплащане. Сега, в повечето случаи един взима поръчката и прибира лъвския пай от парите, а на работещите дава мизерна надница. 2. Нормализира ли се заплащането, мнозина от българите, работещи в строителството ще си останат тук, в родината или ще дойдат китайци и виетнамци. 3. Проблемното племе като се види без работа, да му спрат помощите и да се изнася накъдето ще. Само който не го мързи и работи качествено, той да остане тук.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 14 - Как да няма българи по строежите? Има разбира се, но извън България, където печелят неколкократно повече. Тук останаха тези, които никой няма да наеме в чужбина, защото хем работата им е под всякаква критика като качество, хем хитруват и слагат по-евтини/некачествени/ материали, хем изнудват бабите и жени, които сами си поръчват ремонт и им искат поне 5-6 пъти по-висока цена. След пазарлък може да смъкнат 5-10%. Кой ще го търпи такъв зад граница?
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Добрата новина е - Те са в повечето случаи от същата категория. Толкова могат и затова предпочитат,когато дойдат, най-напред да пробват как се живее на социал.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Работодателят дали изобщо знае кой реди плочките? За всеки обект има технически отговорник - той надзирава работата, дава указания, преценява дали качеството на труда е на нужното ниво и вижда какви работници се трудят там.