Румен Драганов: Най-важната "проверка" по морето я направиха туристите

Няма анулирани почивки заради мръсно море
30 авг 2023 17:45, Стела Стоянова
75
Румен Драганов: Най-важната "проверка" по морето я направиха туристите
Снимка БГНЕС

Най-важната "проверка" по Черноморието беше извършена от тези няколко милиона българи и чужденци, които използваха Черно море през лятото. За туризма най-важно е отношението на туриста.

Това мнение изрази пред БНР Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. "Българският туризъм още веднъж показа стабилност", смята той. По думите му "морето ври", а кратките пътувания към морето стават все повече.

"Кой какви пари прави от тези проекти, от тези сензации, си е негова работа", допълни той относно огласената и впоследствие опровергана информация за замърсена в пъти морска вода. Според представители на туристическия бранш това е довело до отлив на летовници.

Още по темата

Няма анулации, при които основание да е било замърсяването на водата в Черно море, твърди Драганов.

"Колкото по-студена е водата, толкова по-кристална изглежда тя. И в Турция, и в Гърция водата е по-студена. Тук е 26 градуса, чай. Имаме различна структура на самата вода. Това няма нищо общо със замърсяването", коментира Румен Драганов относно сравненията между морската вода у нас и в съседни страни. Той е категоричен, че няма знак на равенство между мътна и замърсена вода.

"Следващото лято ще го гледаме същия филм. Туристите се "пазаруват сега", посъветва Драганов. В противен случай според него догодина отново ще гледаме, "облакътени на прозореца", откъде ще дойдат туристите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
Северозапад преди 7 месеца
И връщайки се от морето повръщат по една седмица- наистина те усетиха колко е чисто....
67
0
 
8
 
! Отговори
Л-морие и Селяния преди 7 месеца
Намусени лошо гледащи Алибеговски селски бекове навред. Грамаж порции тип чиста измама Качество на храната пълна тайка и утпадк Супи по 9 и 12 лв правени от олита Чиста вода. Лъжат те най нагло и мазно на всяка крачка за абсолютно всичко.Хигиена в Кухните НУЛА,-Синарници.Надписване на сметки,постоянни скандали за чадъри,шезлонги и тн заплащани отделно,Видими фекални рубиизливащи л-на в мореъто. Ясо личаща дисколоризационна линия с пкоч на бреговата ивица.Няма забрана за пушене по плажове
66
2
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 7 месеца
Плажът на Аспарухово е супер.
65
0
 
5
 
! Отговори
Еми то така по бг преди 7 месеца
стайл. Първо пускаш туристите за емпирична проверка.Кво ще се хаби материал за тестване на водата.
64
0
 
21
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 месеца
Румен Драганов е обикновен шушумига ,който живее на гърба на туризма и особено на гърба на наивните хотелиери.Хапва ,пийва ,полегва във ВИП а на аванта, и после се изхлузва с 5-6 празни приказки за бъдещето на туризма.Дърта номенклатура и обикновен измамник.Ту се представя за шеф на някакъв несъществуващ Институт за анализи и т.н. ,ту се пъчи като председател на някакъв абсурден ... Борд по туризъм?!?
63
0
 
10
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Аз се върнах с ковид и разстройства, синът ми с хранително натравяне от един ресторант на плажа на златни пясъци, други години централната алея бъкаше от народ, сега умряла работа, много хора просто идват на плажа от Варна и околните селища защото уж беше от най-чистите плажове но вече не съм убеден.
62
0
 
14
 
! Отговори
" преди 7 месеца
"Най-важната "проверка" по морето я направиха туристите"Тъй, тъй, право рече Заратустра. Затова изтърбушиха Гръцката граница, като за последно.
61
1
 
7
 
! Отговори
реалист преди 7 месеца
Спасителите много слаби, като цяло на първата вълна и червен флаг. Шамандурите са на 1м дълбочина, че то до 1,40 не ти трябва спасител. В Созопол и Лозенец канализациите не издържат май. Доста рускоговорящи и други чужденци. Спасителите срещу тях нямат никакъв шанс.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"За туризма най-важно е отношението на туриста" - НЕПРАВИЛНО! Абсолютно неправилно! За туризма най-важно е отношението КЪМ туриста.Питайте всички тези туристи (които не са се оплакали от водата) колко от тях биха си причинили отново разочарованието от нашите хотели и кебапчии.
59
2
 
23
 
! Отговори
gg преди 7 месеца
Мои приятели цялото семейство дружно имаха разстройство и драйф на прекрасното бг море...
58
4
 
23
 
! Отговори
Юлия преди 7 месеца
По българските курорти на черно море има фекалии във водата. Виждала съм ги с очите си.
57
0
 
13
 
! Отговори
Йо-хо-хооооо преди 7 месеца
,,директор на Института за анализи и оценки в туризма.'' баси и номенклатурчика тоя.Я да вземат от Министерството на Туризма да кажат тоя какъв го играе? Веднага ще кажат че тоя и неговия ,,институт" са ,,трета страна" и нямат нищо общо с него.Ама смучи тариката държавна пара и субсидии за частният си ,,институт".Курупция до откат в тая държава.Взеха вече да се изпотрепват и по върховете за власт и пари.
56
0
 
10
 
! Отговори
абв преди 7 месеца
Куку куку куку куку куку
55
0
 
36
 
! Отговори
срамота преди 7 месеца
Румен Драганов е дърт шмекер от времето на Блкантурист.Измислил си една фирмичка "Институт за анализи и оценки в туризма"ООД ,състояща се от него и още една дърта номенклатура.Институт всъщност е...името на фирмата-менте.Удобен начин да се прави на учен и да хапва безплатно на чужда маса ,като ръси някакви изсмукани от пръстите цифри.Мнението на дъртия шмекер няма никаква стойност.Никаква!!!
54
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво разбират туристите под чистота на морската вода?! Реагират само, ако ще се сблъскат с плаваща превръзка или накое плаващо кебапче.
53
0
 
23
 
! Отговори
от коя планета сте? преди 7 месеца
''Имаме различна структура на самата вода.''
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
еми при второто замерване вчера резултатите са ужасяващи епруветките се оцветяват в синьо което е екстремално замърсено. нема да им стъпя
51
1
 
20
 
! Отговори
Велин преди 7 месеца
И РЕЗУЛТАТА Е, ЧЕ ПА ЗА НИЩО НЕ СТАВАМЕ.
50
3
 
30
 
! Отговори
Ешерихия БГ преди 7 месеца
Този тъпан си е заровил главата толкова дълбоко в пясъка, защото не иска да види реалната картина. Нищо, догодина още по малко туристи им пожелавам на родните некадърни алчняри докато не им дойде акъла.
49
2
 
35
 
! Отговори
В Поморие съм преди 7 месеца
2/3 от хотелите са празни. Плажовете са претъпкани. А ако всичкия бетон се напълни?! Патентовам за предприемчивите и работливи хотелиери шезлонги на два и три етажа, чадъри с почасово ползване и чували с морски пясък за пясъчника на балкона.