17 партии и 3 коалиции са се регистрирали за изборите

Това обяви Росица Матева
5 сеп 2023 19:35, Росен Стойчев
15
17 партии и 3 коалиции са се регистрирали за изборите
Снимка: БГНЕС

Седемнадесет партии и три коалиции са подали до момента документи в Централната избирателна комисия за регистрация за участие в предстоящите местни избори на 29 октомври, обяви заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Приемането на документите започна вчера и ще продължи до 13 септември.

"За сравнение  - в първия ден от регистрацията на партии коалиции в изборите през 2019 година са подали документи три партии и две коалиции. Можем да кажем, че вчера интересът беше доста по-голям", подчерта Матева.

Още по темата

"На 13 септември ще регистрираме всички партии и коалиции, които са подали документи, след което на 14 септември ще изпратим информация на всички Общински избирателни комисии кои и колко партии и коалиции са регистрирани в Централната избирателна комисия, от който ден ще започне регистрацията на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, във всяка Общинска избирателна комисия", поясни Матева.

Вече са назначени 206 Общински избирателни комисии от всички 265, като срокът за назначаването им от ЦИК е до петък.

До 18 септември общинските администрации ще обявят предварителните избирателни списъци на публични места.

"И до 18 септември всеки гражданин на друга държава членка, който има регистриран адрес в Република България и има избирателни права, може да подаде заявление да бъде вписан в списъка за гласуване, стига, разбира се, този адрес -  постоянното пребиваване, да е преди 28 април 2023 година", обясни Матева, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: вотРосица Матева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз лично познавам доста хора с които съм работил в компании за творене на технологии - електроника, компютри, роботи, приели еврейската вяра... всеки човек си има право да си вярва в каквото си иска.... Прекрасни иновативни хора, мозъци, пълни с логига, знания и наука.... но такива - неграмотни, дет се ръгат и се правят на политици не познавам!?!?
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>>> На 16 януари 2008г. председателят на БАН ак. Иван Юхновски връчи на Дина Станишева Почетния знак на БАН "Марин Дринов" с лента за приноса и в развитието на българската славистика. Това означава ли, че БАН отново приема за ръководни научни фантасмагории на професор Бернщаин (учител на г-жа Станишева) на Блаже Конески, на Белич и други корифей?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>>> Откровенията на една еврейка: Майката на Станишев оплю България. Проф, Дина Станишева и учителя й проф. Самуил Борисович Бернщейн - идеолог на "македонския език" Проф. Станишева е уволнена от Института по български език през 1979 година като учен, който застъпва коминтерновската антинаучна теза за съществуването на "македонския език, нация и култура". >>>
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>>> - Награждават я, че се е понапънала (за толкоз години?) да понаучи и друга българска дума тази стара еврейка! - Я какъв български премиер е отгледала. Без българско гражданство, без да е ходил в казарма, без трудов стаж. Добре, че барем поне той говори български. Във вестници имаше интервю с майка му, която му забраняваше да се ожени за не-еврейка. "Тя никога няма да позволи на сина си да вземе за булка жена от друга вяра" - разясняват деликатната ситуация близки до премиера. >>>
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
>>> Старата еврейка със сина си: Премиерът Сергей Станишев води майка си Дина Сергеевна Мухина към залата на БАН. Тя бе наградена с Почетен знак на академията за звой научни постижения в Института за български език. Коментари под статията: - Майка му владее слабо български ези. На една нейна лекция преди години помоли да говори на руски, защото й е трудно на български. Е, благодарственото слово все е научила. >>>
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте само какви са ни управлявали? Той идва от Херсон - Сергей Яков - Г-е-й Яков Станишев - син на украинска еврейка и българин евреин. Известен хомосексуалист. Сергей Станишев е роден в град Херсон (днешна Украйна). Син е на Яков Станишев. Херсон не е просто най-еврейския град в Украйна, а столицата на най-ортодоксалните, фанатични евреи-хазари. Оттам е рода на Яков-Станишев - по майка, Майка му, е на служба в Института по български език, при положение, че не знае добре български език! >>>
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Без мен на тези избори. Борба на хиените за кокала.
6
0
 
3
 
! Отговори
Bg izmet преди 8 месеца
ДЬРЖАВА НА ИЗМАМНИЦИ И ДОЛНИ МЬСТИИ.
5
0
 
4
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 8 месеца
Хайде на раздаването на народн ите милиони ! Разбраха, че може да се коват далавери в политиката и вече не можеш да се вредиш от тълпите желаещи да са политици !
4
0
 
5
 
! Отговори
незнайко преди 8 месеца
КВО СЕ ЧУДИТЕ,НИЙ СМЕ БОГАТА,ДЕРЖАВА,а не као САЩ-ДВЕ ПАРТИИ.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В щатите има 2 партии, тук цели 17. Не ми се види нормално нещо.
2
0
 
4
 
! Отговори
Роси, преди 8 месеца
а какво ти заръча английския посляник?!? Раздаде ли ви инструкциите?!?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ужас