Миньори блокираха по обед пътя Кюстендил-Дупница

Заканиха се утре да блокират отново АМ „Струма"
1 окт 2023 14:47, Анисия Иванова
58
Миньори блокираха по обед пътя Кюстендил-Дупница
Снимка: БГНЕС

Пътят Кюстендил-Дупница днес в 12 ч. бе блокиран, предаде БГНЕС.

Миньори и енергетици от Бобов дол блокираха за 40 минути второстепенния път в м. Бинека в знак на протест. На импровизирания митинг на пътното платно гневните миньори и енергетици се заканиха, че ако не се изпълнят исканията им, утре в 9 ч. отново ще блокират както в петък АМ „Струма".

„Търпението ни вече е на изчерпване, въпреки толерантността им, тези тук хора са готови и на по-крути мерки“ каза Павел Димитров, председател на синдикалната организация в ТЕЦ Бобов дол.

„С диалог можем да стигнем до разбирателство с правителството, ние сме голяма сила, в цялата страна енергетиците са повече от армията ни“, каза изпълнителният директор на ТЕЦ Бобов дол Любомир Спасов.

Днешният протест затапи напълно трафикът между Кюстендил и Дупница, въведен бе обход за пътуващите към Дупница през Мало село и Дяково. А пътуващите към Кюстендил изчакваха на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
11
 
9
 
! Отговори
Възглищата са минало преди 7 месеца
С тези 20-30 заплати накуп, които ще получат могат да се преквалифицират и да завършат висше образование. Но изглежда причината да станат миньори - да копаят дупки и да ринат въглища - е интелектуален дефицит и мързел. Кой е казал, че имаме планова икономика като в тоталитарен режим и всеки се пенсионира на работата, която е започнал на 20г? От 30 години живеем в пазарна икономика и всеки работи това, което пазарът търси. Който не се адаптира в света, ще изчезне. Важи за хора и държави.
38
8
 
11
 
! Отговори
ПРИМИТИВИТЕ... преди 7 месеца
ОТ УЛИЦИТЕ И ШОСЕТАТА---НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВАТ МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ!!!АЙДЕ, СТИГА ВЕЧЕ РУСКИ И РУНДЮВСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ----ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА РУСКИ ЕКСКРЕМИНТИ!
37
11
 
8
 
! Отговори
ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ТЕЦ.. преди 7 месеца
....НЕ ДАВАМ, ЩОТО НЯМА СМИСЪЛ ДА НАЛИВАМЕ НАШИТЕ ПАРИ , В ТАЯ СТАРА ИДОПОТОПНА ТЕХНИКА, КОЯТО НИ ТРОВИ И ДУШИ!!!!ИСТИНАТА Е----СОЛАРНА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН!!!!!!!!
36
2
 
4
 
! Отговори
WinWin преди 7 месеца
Win-Win ситуация - оставк ана кабинета и затваряне на тецовете!
35
10
 
15
 
! Отговори
456 преди 7 месеца
Ама да се разпръсне тази озверяла тълпа,която не знае какво иска!Сипят само закани и тропат с крак!Аз пък не искам тецове на дотация от моите пари,нито оставка на кабинета!
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен Да да... познай как ще ги оставят в Брюксел да се правят на онеправдани миньори че да затварят пътища... такива палки ще изядат, че няма да могат да се върнат потрошени в България после..
33
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
До Непукист Имаш панели. Имаш бира пред кварталния магазин на тротоара. И утре с лопата на пътя.
32
4
 
3
 
! Отговори
ППДБЛГБТ преди 7 месеца
Ние се храним само с юнашко мляко и куркурма!
31
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България е най накрая на прав път. Затваряйте. Неуките да не знаят много, оп, то няма и, как да знаят. Денка, не им се давай. До край, бате. Или успешен или окончателен.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хапат ми, ти как мислиш?
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Елате пред партииният дом разглобете го и изкарайте сеяндурите на кючеци от там.С това блокиране на пътища затруднявате обикновените хора да се придвижват а на сеяндурите им е през оная работа.
28
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да блокират всички пътища и без това тая държава хич я няма
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пука им на кирците, че сте блокирали някакъв черен път между нивите.
26
5
 
15
 
! Отговори
Токмаков преди 7 месеца
Боеко каза че има работа за Пастири. Навсякъде търсят пастири. По новому им викат преводачи - щото превеждат стадото от един баир на друг.
25
4
 
8
 
! Отговори
Blacksmitski-ски преди 7 месеца
Измислил съм им работа на въглищарските плебеи и то такава работа от която ще забогагеят!Нали Зърнарите ни казват като искате са карате майбах станете и. Вие зърнари.Това е!могат да станат зърнари.
24
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България като затвори въглищните централи, въздуха едва ли ще стане по-чист. Турция, Сърбия и Македония все още си ги ползват. ЕС няма как да забрани въздушните течения да влизат на Европейска територия. Това е все едно да разделиш басеин на пикаещи и непикащи във водата
23
3
 
11
 
! Отговори
Патриций преди 7 месеца
Който не се адаптира на село да се прибира
22
9
 
6
 
! Отговори
Итън Хънт преди 7 месеца
Защо джендърмерияга не ги е посъветвала още с палките да спрът са изнудват правителството на премиера Денков който ви е като баща.
21
7
 
7
 
! Отговори
До Вихо преди 7 месеца
Кяаква преквалификация там, където живеят? Или трябва и те да се преселят в София?
20
10
 
6
 
! Отговори
Blacksmith-ски преди 7 месеца
Стига сте ни замърсявали въздуха екологични терористи и плебеи!