Без наказания за овчето сирене с краве мляко

Това обявиха асоциацията на млекопреработвателите
10 окт 2023 15:25, Росен Стойчев
55
Без наказания за овчето сирене с краве мляко
Снимка: БГНЕС

Производителите на млечни продукти, които правят овче сирене с краве мляко, няма да бъдат наказани, защото са сключили споразумение с проверяващите от Комисията за защита на конкуренцията. Това заявиха от Национална асоциация на млекопреработвателите, позовавайки се на документи.

Още по темата

"Влязох в сайта на Комисията за защита на конкуренцията и качените там документи ме обезпокоиха. Основната мотивация на председателя на Комисията да задвижи процедурата със заповед от 30 септември е на база на сигнал от организацията на потребителите "За достъпна и качествена храна". Агенцията по храните се е задвижила. Пробите са потвърдили несъответствие, при което процедурата е приключила със споразумение, за да не бъдат наказани", коментира Владислав Михайлов от Национална асоциация на млекопреработвателите.

"Право да взима проби на млечни продукти има само Агенцията по храните. Гражданите също могат да го направят, но в присъствие на проверяващия орган. Всеки един потребител би следвало да има правото да вземе, да го занесе в лаборатория", добави Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: сиренепродукти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не стига, че цените на всички млечни продукти са надути до безкрай, ами са и некачествени.
51
1
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 6 месеца
Наказаните са все куповачите.никой не ги е молил да купуват.Тяхното е вече лакомия !
50
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 месеца
Ако беше в Западна държава щяха да им отнемат лиценза и да ги затворят но понеже са хора на БОЙКО продължават да трият хората и си плащад за да си затварят очите.
49
0
 
10
 
! Отговори
НИТО преди 6 месеца
СИРЕНЕ ,НИТО КАШКАВАЛ СА ОТ МЛЯКО С-ПЪЛНИ ПОМИЙ НИ ХРАНЯТ-ДА СИ ГИ ЯДАТ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ПРОВЕРЯВАЩИ-НЯМА ДА ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ-ДЪРЖАВАТА Е СРИНАТА
48
0
 
13
 
! Отговори
Преподавател преди 6 месеца
Отдавна в тая държава трябваше да изгорим приказките за хитър Петър. От малки сме закърмени как се лъже, и интересното е че никой не бяга от тези уроци.
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз като казвам, че в тая държава няма никакъв контрол, не се лъжа, ама хич. Даже и имената на марките не оповестиха. Само за Маджаров и Саяна нещо се чу.
46
0
 
16
 
! Отговори
кайзер созе преди 6 месеца
Ами когато Агенцията по храните не си върши работата, се налага други да го правят. Били компреметирани пробите - да се самосезират тогава и да изследват същата партида. Какво има да го увъртат ?
45
1
 
11
 
! Отговори
ПолУжението преди 6 месеца
Никакви наказания ! Даже трябва да им се дават награди за " иновации" в млекопреработването ! Награди като миризливи л.*** , от престояла септична яма. Абсолютен провал на държавата България ! Дори истински хляб вече няма !!! Ядем нещо като мека дъвка м без вкус, без мирис, без надежда за оправяне ! Честита промяна ! Тя донесе милиарди в джобчетата на Про100 Киро, Кокорчо, Боко, Пинокио, Лена Парапетова, някакъв Лорер....! Отврат !
44
0
 
19
 
! Отговори
Шопендар преди 6 месеца
Ето това е абсурдистан.плащаш си и продължаваш да продаваш л...йн.а,а народа ги яде и плащана тия тунеядци заплати да го защитават
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ганеца, досега Слави и копейки не са управлявали, а ти твърдиш, че ядем ***. Кой ли е виновен тогава?
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ФСИЧКИ СЕ ФЦЕ ЗАТОВА Е ТАКА
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е сега наши хора са...
40
6
 
15
 
! Отговори
Ганеца преди 6 месеца
Ганеца не му пука какво яде, и затова и всички храни са пълни с химия и отрови. Вместо да протестира и да си търси правата, гласува за чалги, Слави, копейки и руски патриоти. И после България в топ 10 по смъртност в света. Мре яко като го фане рака.
39
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Без наказания за овчето сирене с краве мляко" - то щеше да е чудо, ако имаше наказани
38
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вие като си купите вафли "Чайка", да не би да има чайка вътре?
37
0
 
38
 
! Отговори
Разсъждаваш преди 6 месеца
Жалко! С такива действия се съсипват както коректните производители, чрез нелоялна конкуренция, така и българските производители като цяло заради намаленото доверие към произвежданото от тях (в сравнение с вносните продукти).
36
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички са в кюпа. Поне да пише овче сирене с 50% овче мляко, с главни видими букви. Или овче сирене с 20% овче мляко, 70%, 100% овче мляко и прочие. Щото сега всичкото го водят овче сирене, пълк вътре може я да има 2% овче мляко я по-малко.
35
0
 
47
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Т.е. позволяват да лъжат потребителя безнаказано, и не само що се отнася до храните. Държава та дрънка. За овчо-краве сирене както и да е, но си представете, че произвеждат уж безглутеново с глутен, уж безлактозно с лактоза. Как да го разберат болните?
34
3
 
2
 
! Отговори
селянин преди 6 месеца
да ви светна от овче млеко се вари и убава ракия
33
0
 
65
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 месеца
Кой каза, че няма наказани.Наказани сме ние потребителите,защото плащаме по-скъпо за нещо, което всъщност е нищо. Цялата ни държава е такава.