Митева: Знам твърде много, противоконституционен е всеки закон

Обясни последните събития в народното събрание
12 окт 2023 23:55, Росен Стойчев
44

"Днес в една интернет медия председателят на парламента си призна, че съм прекрасен професионалист, че ме е освободил заради моя професионализъм. Твърди, че е заради оптимизиране на администрацията. Интересно е как може да оптимизираш администрация с основната дейност на органа, която той извършва. Много е тъжно", каза бившият председател на Народното събрание Ива Митева в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя бе уволнена от председателя на парламента Росен Желязков, който закрива и цялата дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз" към парламента.


Закриването на Дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз" е фиктивно, а целта е да направят друга, смята Митева.

Още по темата

"Смешно е. Същата дирекция, която аз оглавявам, но с добавен "Парламентарен контрол". Хората в моята дирекция са повече, отколкото хора в другата дирекция. Явно са се притеснявали, че много знам, да не правя коментари. Почти всеки закон е противоконституционен. За първи път в този парламент се случи народни представители да си позволят да излязат и да заплашват експерти да не си превишават правата", подчерта тя.

Митева определи парламента като "театър със слаби актьори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Bulgaria ON AIRИва Митева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато не те искат е глупаво да се самоизтъкваш. Още повече при Митева, която е политически номад службогонец. Напусна ИТН, които я вкараха в политиката, само и само да запази поста си.
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
'' Знам твърде много '' ................................ изгониха те от службата и изведнъж взе да знаеш много ...
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки контролира и регулира....То държава и хора не останаха ,те всячески се натискат , един върху друг да командват.Да управляват...Абе какво ще управлявате ве..6 милиона останахме Колкото един малък американски град.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България има над 460 000 държавни служители, които са на директна издръжка от държавата и още 600 000 общински служители и свързаните с тях общински дружества. От тях 2/3 са в София. Ако се оптимизира системата всеки трети в София ще е безработен и оттам ще паднат наемите и цените на жилища, ще гръмнат банките и ще се изтърве контрола от кацата с меда. Всичко е много обвързано.
7
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Уволнената алкохолизирана чантаджийка била силен нечуплив характер, който не се огъвал. А сега ред сълзи, ред сополи, пъуен абсурд, позоуен.
6
4
 
18
 
! Отговори
сандо преди 7 месеца
изведнъж всичко почват да знаят много ... *** ядоха кифтета на корем преди това
5
5
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 месеца
Не знаех че Народното Събрание се е нароило с Дирекции , Директори и Персонал .Имат ли Право да създават Администрация извън Държавната ?
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къш,къш.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ивче нищо лично брат, твоя отдел ще го оглави Лена. Все пак е млада, красива и шефа я бара до парапета
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трудно скриваш некомпетентноста си ивче!
1
4
 
23
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Трябваше ги разкатаеш докат можеше... Сега си просто ревла... ===))) желязото се кове, докат горещо...