Йончева: За три години нищо не се промени

Вицепрезидентът очаква реформи
13 окт 2023 10:09, Росен Стойчев
53
Йончева: За три години нищо не се промени
Снимка: БГНЕС

"Не са намалели въпросите. България е във фокуса на Мониторинговата група. Проблемите остават същите. Няма някакви промени през последните 3 години."

Това заяви пред БНР Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, член на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права в ЕП. Представители на групата са в момента у нас.

Още по темата

"В доклада се казва, че няма никакъв прогрес по отношение на борбата с корупцията по високите етажи на властта. Няма прогрес по подобряване на ефективността на разследванията. Критикува се независимостта на съдебната система. Няма прогрес по отношение на препоръките за върховенството на закона, направени в предишни доклади", отбеляза Йончева.

Служебните правителства не са проблем на държавата. Те са добър коректив при парламентарна криза. Тези конституционни промени се занимават с правомощията на президента и доколко има право да създава служебни правителства, изрази мнение тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: обявиЕлена Йончева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Йончева била българка? Рускиня е.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами? Промени се. Руската агентура намаля, а скоро и на Йончева ще се поиска сметка за антибългарските и доноси в комисиите на ЕС.
39
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За всеки е ясно, че най-корумпираните сега са ГЕРБ. Проблемът е, че с откраднатите стотици милиарди могат да купят всеки съд и прокурор или да окажат натиск над съдии и прокурори.
38
1
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 6 месеца
Друго си беше, когато Станишко промени статуса на черноморското крайбрежие при Камчия. Уж е българско, ама май не е. Е те това е промЕна!
37
1
 
1
 
! Отговори
гласоподавател преди 6 месеца
Иончева може да е осъдила Борисов от корумпирания както тя сама знае съд, но народа вярва в Борисов и на него възлага сега всичките си надежди.
36
1
 
2
 
! Отговори
докога преди 6 месеца
Самото присъствие на тази корумпирана госпожа в Брюксел е престъпление срещу българския народ.
35
2
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 6 месеца
.....В брюксел са само плямпала ако не си забелязъл. Йончева поне е българка а не е Мария Габриел омъжена калинка нито пък е канадка като Киро с Линда с брак по сметка....Българка е Йончева ама друг път.Майка и е рускиня-Лариса.Като всеки руско български *** защитава интересите на Русия.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А вие какво направихте за напредъка на Бг. Седите си на топло и с големи заплати и нищо в полза на България. Правителствата тук се пържат на бавен огън, толкова ли е лесно, всички станаха експерти в критиките.
33
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България все повече затъва.
32
1
 
0
 
! Отговори
Манафейко: преди 6 месеца
Вицепрезидент??!!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо и няма да се промени. Не и с тия хора и с хора като вас. Не знам какви са тия напразни надежди след като сами си знаете какво представлявате.
30
1
 
16
 
! Отговори
Никога преди 6 месеца
...не трябва.да забравяме,как Еленка /КГБ-то/, и Рада /с онзи прякор/, инициираха резолюция в Европарламента срещу собствената си държава! Та се наложи френски и немски депутати да защитават България от собствените и депутати! На тези предателството в ДНК -то им е навлязло! Променили са се в България много неща за тия три години! Твоите хора докопаха властта и нещата станаха къде къде по-лоши! А ти продължавай да топиш и саботираш в Брюксел!
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дилъра явно е дошъл щом укропсихясалото почна да пълни с баластра.
28
3
 
9
 
! Отговори
куку преди 6 месеца
Как да няма промяна погрозняла още горката.Прилича дърт прилеп
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Йончева ,как се защитават руските интереси ,но с брюкселска заплата? Която дава и добър жизнен стандарт в Европа.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Промени се, промени се, виж цените! И ти имаш бая заслуги за това...
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Между другото...Бенчо Бенчев пак се кандидатира за общински съветник....Нима , ако БСП дойде на власт , тия ще ги погне?...съмнявам се.
24
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди тия три години какво беше...Здрава прегръдка между ГРАБ и БСП.Корупция, шантаж, кражби, подслушвания, нарушени права, преследвания и гледане по телевизията ежечасно ,,Слънцето" Борисоф.
23
0
 
15
 
! Отговори
Loyko преди 6 месеца
Йончева,взимай си тлъстата заплата в Европарламента и си трай,че хората в България немогат да те понасят. Поредната издънка в избора на българите.До кога ще изпращаме в Европейския парламент подобни плямпала,безполезни за България?
22
1
 
10
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
Жалко , Милиончева която винаги глаува с Радан срещу България , да участва в тази гръпа! Каро много знае че има корупция и тя е една от тези и да върне парите от бившата телевизия!