С един клик ще видите къде е най-евтино

Това обяви заместник-министър
20 окт 2023 15:25, Росен Стойчев
15

Цените на основни храни ще бъдат намалени преди началото на зимата, обещаха от Министерството на икономиката и индустрията. Това е целта на инициативата "Достъпно за вас".

На този фон, Националният статистически институт отчита нов минимален спад на годишната инфлация, както и поскъпване на живота за година със 107 лв. за един работещ.

Още по темата
"В големите търговски вериги ще има информационно табло, в което ще пише кой продукт в коя седмица ще бъде намален. Целта е веригите да дават най-добрите възможни цени за тази седмица. Всяка верига ще има достъп до малката потребителска кошница. Информацията, подавана от веригите към Министерството на икономиката, ще бъде качена на сайта, там българският потребител ще види къде са най-достъпните цени", уточни зам.-министър Ивайло Шотев пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че се дава възможност на бизнеса да се включи както сметне за възможно. Инициативата не е за 15 отделни стоки, а за 7 групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: обявиивайло шотев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Посолството : преди 6 месеца
"С един клик може да изтрием сглобката...и ще видите на кой тихоокеански остров са се скрили в мили дупки! Но засега нашите мъпети много ни забавляват и задоволяват всичките ни капризи" :) :) :)
12
0
 
3
 
! Отговори
Пре Е БЕТ 69 преди 6 месеца
Кликайте тука на ротативките! В комплект предлагаме и евтини сексуслуги!
11
1
 
6
 
! Отговори
Али преди 6 месеца
БРАВО!!! СУПЕР!!! ЧУДЕСНО!!! Сега баба ми, от с. Долно Камарци (на 45 км. от София), където има 3 магазина в центъра на селото и захарта струва 3,25 лв., ще отвори сайта, ще види цените и ще се възполва ...Абе ааакадемици и т.н., Вие от София излизали ли сте. В село на 45 км. от Столицата, по Подбалканскив път, няма лекар те ...
10
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
С един клик ще видите къде е най- eвтино - и то ще бъде поне два пъти по- скъпо от нормалното! - И каква полза?
9
3
 
3
 
! Отговори
Тва... преди 6 месеца
...БГ правителството НИКОГА няма да го допусне.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що има клип с прогноза на времето в статията?
7
1
 
18
 
! Отговори
А преди 6 месеца
Хахахахах. И тоя шмъркалан, бизнес партньорът на Киро Измамата чак зам. Министър на Икономиката го направили. Тия са пълна пародия. Баща му олигарх от ДС с червените куфарчета, ама те всички до един са такива. Синчетата на ДС
6
1
 
13
 
! Отговори
Рекет преди 6 месеца
До Анонимен 2Нищо общо с доброто на клиента. Веригите нямат задължение да намаляват цени, а да покажат списък с ниски цени - каквото и да означава това. Инициативата е доброволна - като допълнение.Държавата няма никакъв интерес да помогна на Народа, а да тества реакцията на големите вериги. След което ще започне рекет - глоба тук, глоба там.Следва да се напълни бюджета от някъде - Асенчо едно казва а реално е друго.
5
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Заслужаваме си най-високата инфлация, най-скъпите храни и горива след като няколко стотин жъ-лто-пав-етни опикани ба-лам-урн-ици гласуваха за доказани шарлатани. България беше добре и уважавана, а сега сме мръсно коте на сметище.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До като четох статията се разревах от умиление какво светло бъдеще ни чака !
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз и сега виждам с един клик , засега най евтино излиза в Турция
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мижи да те лажем.
1
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е много добро решение- редица Европейски държави защититиха потребителите по тоя начин.