Каримански: Гоним инвеститори, а трябва да събираме данъци от тях

Има противоречия в икономиката
24 окт 2023 12:19, Росен Стойчев
14
Каримански: Гоним инвеститори, а трябва да събираме данъци от тях
Снимка: БГНЕС

„Министерството на финансите и НАП не могат да си съберат данъците от „Лукойл” – как така? Ако всеки един от нас като гражданин на тази държава не си плати налога, дали така ще постъпят тези институции”, запита икономистът и бивш депутат от ИТН Любомир Каримански в предаването „Денят на живо” по Нова Нюз.

„Според мен умишлено се търси смяна на собственика на „Лукайл” – търси се чрез публичен шум”, каза Каримански.

„Гоним инвеститори, които са направили заводи в България. „Защо ги гоним? Нека събираме от техните данъци.

Още по темата
Икономиката на България започва да отслабва така, както отслабва икономиката в Западна Европа. Инфлацията ни не спада с такъв темп, какъвто има в Западна Европа, напротив, разликата седи над 2%”, каза Каримански.

Относно влизането на България в еврозоната, той каза, че може да не е загубена кауза, ако догоним европейския стандарт. „Конвергентният доклад на ЕЦБ е много важен – до колко догонваме средния стандарт на европейците. Години наред не инвестираме в икономиката и в  развитието на човешкия капитал на България. Решението изисква да имаш визия как да управляваш държавата. Нашите управленци нямат стратегия, нито едно министерство няма синтезирана стратегия”, допълни Любомир Каримански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Закон - пвече никакви инвестиции в София и Соф. област - само в Северозападна България!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И как ги гоним, че искаме да си плащат данъците ли?Е, заради такива като Каримански държавата е на това дередже, и преставете си този индивид насмалко да стане шеф на БНБ.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ехеее !!! 34 ,4 само докато пишем тука за тия наще тикви !!! За няколко минути буквално . Биткойна кърти !!! Преди минути беше 34,2 а това са десетки милиарди долари . И основните валути също хвърчат . Ко става вее ?
6
3
 
4
 
! Отговори
Е така бе преди 6 месеца
Копейка инвеститори които те пращат данъци в БГ не са ни нужни пък и какво инвестират не е ясно.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ехеее !!! Биткойна избил тавана ве . Аве вие що не кавате най важната новина ? 34,2 вчера беше 29 . Тръгна пак на горе . Китайците обмислят пак акции срещу биткойн . Тва от истинските медии не от наше .
4
1
 
2
 
! Отговори
лоши са , не дават . преди 6 месеца
само те ли не дават . румен от бсп там е съветник , на заплата . той разбира по темата , но от право и корпорации не е спец . тук много бизнеси са на нула - топлофикация, болници, църкви , университети . но не е редно 5-6 платени и добрев с обиди и заплахи да принудят АД да плати . и то 2,5 милярда за 40 години . навремето евреина чорни , павлов , не даваха данъци . на илиянци цакаш на митниара и разпродаваш за по напълнени джобове - крушата .
3
1
 
4
 
! Отговори
Сигурно разбрахте преди 6 месеца
Електромобилите отидоха в Македония вместо в Ловеч!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Икономиката -,,има плато,, Сега от Брюксел забранили кризите и вече ши са казва на народонаселението - ,,има плато,, Не бойте са и на запад няма да цъфнат . Русия врътва кранчетата и ЕС ту потъва . Ако влезим в еврозоната лихвите ще се вдигнат двойно заради фалиралите държави които ще дават по голям праоцент лихва за еврата ни . Това ще накара ,,платото,, да се наклони на долу и след две години имотите в София ще паднат двойно ;)
1
5
 
5
 
! Отговори
РУСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ. преди 6 месеца
СА РУСКИ СПЕЦИАЛНИ СЛУЖБИ, КОИТО ПРЕВЗЕМАТ ОТВЪТРЕ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ...