Нямало връзка между побоя от родител и смъртта на 11-годишния в Червенци

Бащата на друго дете го бил, защото нападнало неговия син
Обновена: 30 окт 2023 13:46 | 30 окт 2023 13:46, Камелия Цветанова
25
Нямало връзка между побоя от родител и смъртта на 11-годишния в Червенци
Снимка: БГНЕС

Предварително становище на вещите лица, които са извършили аутопсията, сочи категорично, че няма причинно-следствена връзка между побой над 11-годишно дете и смъртта му три дни по-късно, каза във Варна районният прокурор Невена Илиева, предаде БТА.

Още по темата

Тя посочи, че на 24 октомври е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на 11-годишно дете. То се е прибрало вкъщи с травма на ръката, след което е отведено за преглед в болнично заведение. Там е установено, че детето има фрактура на китката и то е оставено в здравното заведение за операция.

Направен е оглед на местопроизшествието още на 24 октомври, разпитани са всички деца, присъствали на мястото, а поводът за причиняване на телесната повреда е спречкване между две деца – едното на осем години е ударено от дете на 11 години, обясни Илиева. Бащата на по-малкото дете се е саморазправил с по-голямото, като инцидентът е станал в центъра на село Червенци, община Вълчи дол.

Районният прокурор уточни, че на 27 октомври от болничното заведение е съобщено, че 11-годишното дете е починало. Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта. Илиева обясни, че вещите лица са обяснили, че при починалото дете има наличие на болестни изменения в организма, които водят до намален имунитет и увеличени лимфни възли по тялото му, но не свързани с упражненото насилие на 24 октомври. Официалното заключение ще се забави малко, тъй като са взети хистологични проби, които подлежат на анализ, каза още прокурор Илиева.

Срещу бащата има разследване и той е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: побойселоЧервенци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Починалото дете не е лежало в болница, когато е починало. Не е ясно дали изобщо е лежало в болницата за натъртванията и онова по китката.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Влизаш млад, здрав и прав в българска болница, и излизаш с краката напред и етикетче на палеца.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те 11 годишните така си почиват както си вървят. Много често става напоследък. Дано да лежат в затвора биячите, не е тяхна работа да възпитават чуждо дете и то с бой.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 17 - Не бих подминал случката, но не бих тръгнал с майката да трепя чуждо дете. Има начини да се оправи ситуацията. Сигурно и битото дете не е стояло мирно, а другото ей така да му се е нахвърлило. Каквото и да се е случило, не струва живот.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само да попитам, какво щяхте да направите, ако бяхте на мястото на родителите на битото дете, бито по рана от операция?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато някой почине много неща са се случвали в последните дни, но много рядко те имат връзка с това, че е починал, вкл. и побоища.
15
2
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Това ми звучи като блъснатият от влак е починал от старост точно преди да го блъсне влака. Вече е бил починал когато влака осъществява контакт с тялото му.
14
3
 
16
 
! Отговори
?? преди 5 месеца
"Болестни изменения в организма",за които никой не знае??Бащата побойник да не е някоя важна клечка ,та веднага намериха начин да го изкарат невинен. Дори и да е било болно детето не мисля,че някой дава право на такива родители да раздават правосъдие сами! Много сме "добре" ,щом започнахме и чуждите деца да ги пребиваме зарди своите разлигавени отрочета!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До тТт Е то по твоята логика бащата бияч още трябва да е в тази възраст, че да е с толкова повишен тестостерон, та да бие без да мисли. И майката биячка също явно е с повишен тестостерон, а?
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега дано родителите на починалото дете не тръгнат да си връщат. Не е нормално това, да се нахвърлят двама възрастни на малко дете, дето се сбило с тяхното. Не разбрах аутопсия направена ли е?
11
0
 
3
 
! Отговори
тТт преди 5 месеца
Абе кофти случка...., но в тази възраст, когато детето се трансформира в тинейджър, се наблюдават множество физиологически транформации - окосмяване, промяна на тембъра на гласа, повишаването на тестостерона при момчетата, което често се проявява в агресия - "абе, мойто хлапе е кротко, а кво му стана изведнъж..." - е доста често чуван израз от родителите в тази възраст на детето. За съжаление, по време на тази трансформация рядко, но все пак се случват подобни неща с фатален край!
10
3
 
5
 
! Отговори
бог го е наказал преди 5 месеца
докторите са го лекували от строшена китка . не са видяли подутите възли и не са го лекували . децата не трябва да се бият помежду си . като родителите се намесят става ето това . счупена китка . той и жена му го били и ритали в главата, а му счупили китката . Странно .
9
2
 
12
 
! Отговори
: преди 5 месеца
Тази държава трябва да се рестаетира , съдът е безполезен и корумпиран , планетата на майммуните ... как може голям къж да нанесе СРЕДНА телесна повреда на 11 годишно , да го приемат в болница и там да попине заради ИМУНИТЕТА ??? Безумници , как имате очи да оправдавате убийство на дете ??? Дъно , дъно , дъно ...
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
О, то така случайно станало? Съвпадение някакво? Я да си кажат кой е въпросният побойник родител, на кого е човек и защо замазват положението така!!!
7
2
 
4
 
! Отговори
Алесио Бианки преди 5 месеца
Просто стечение на обстоятелствата. Кремена е пребил детето и то е починало от старост,не от жесток побой от Бай ***
6
3
 
8
 
! Отговори
реалност преди 5 месеца
как може възрастни хора да бият малко дете, дори и да е виновно. простотия
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Внимателният прочит на вчерашната новина водеше до същия извод, че няма връзка между ударите по детето и смъpтта му. Писах нещо подобно и ме изтриха, че и баннаха.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи нещо анестезиолога е объркал
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това още вчера беше ясно, но даже и намек за това се триеше.
2
3
 
7
 
! Отговори
Eвала преди 5 месеца
Ама не казвате с колко е набъбнала сметката на доктора?