Болниците в Бургас искат спешно създаване на кръвен център

Сега дарената в града кръв се транспортира за обработка до Стара Загора
8
Болниците в Бургас искат спешно създаване на кръвен център
Снимка: БГНЕС

Болниците в Бургас настояват за спешно създаване на кръвен център в морския град. Ръководствата на лечебните заведения, които използват кръв и кръвни продукти, изпратиха писмо с настояване за съдействие от областния управител.

Проблемът с липсата на кръвен център и невъзможността взетата в Бургас кръв да се обработва на място вече изключително сериозен. Той поставя на изпитание ежедневната работа на лекарите и качественото лечение на пациентите, тъй като дарената в Бургас кръв се транспортира за обработка до Стара Загора и след няколко дни отново се връща в морския град.

10 са към момента болниците, които ползват кръв и кръвни продукти, които излизат от отделението по трансфузионна хематология. Съвсем скоро те ще станат 13.

„Капацитетът на нашето отделение като отделение с този персонал е свършен на максимум”, обясни пред Нова телевизия началникът на отделението доктор Людмила Желязкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Бургаскръв
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-добрият град за живеене, а трябва да е най -трагичният
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз не давам кръв! Става ми лошо и после губя съзнание и припадам. Не знам на какво се дължи!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 3, абсолютно си прав! Хората в България умират без елементарна лекарска помощ, а ние ежедневно биваме заливани с информация за Газа, Киев и подобни. Лицемерието на медиите е безобразно вече. И за наглите санитарки си прав. И за ситуацията в Бургас(за другите два града не мога да дам мнение, но вероятно и там е трагедия).Както казват старите хора, време е да спрем да ревем на чужд гроб и да си оправим нашето здравеопазване! За да имаш общество са ти нужни здравеопазване и образование!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бургас, Сливен, Казанлък, Стара Загора (това са само болниците и здравеопазване, които знам от личен опит) са пълна трагедия. Доктори, които минават като вятър през отделенията и от там по частните кабинети за 100 лв на пациент, вечно кисели и изморени медицински сестри, които са на 70 години и работят на 3 места по 4 часа, неграмотни и нагли санитарки , които командват целия процес в отделенията. И вие сте седнали да ми оплакват болниците в Газа.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Муахаха, хуманно било :) Важно е да живеем здравословно за да са годни и органите, и кръвта, и тъканите ако потрябват на някого :) Роднините после най-хуманно сами плащат за погребения, място за вечен покой и подобни. Всичко това за благодаря :)Дори не е ясно, ако на теб ти потрябват кръв, органи или тъкани дали ще получиш :)Но път най-хуманно се грижи за твоите, че знае ли се кога ще възникне нужда да си химаннен. С уважение към хората, които чакат.Иронията е към лошата система, не към тях.