Бързият влак от София до Варна пътува... 20 часа

11 часа стоя на гара, БДЖ предложили автобус
52
Бързият влак от София до Варна пътува... 20 часа
Снимка: БГНЕС

Десетки българи преживяха кошмарно пътуване с бързия влак от София до Варна – то е продължило повече от 20 часа. Сред пътниците е Надежда Андонова, която разказва за bTV как е успяла да се прибере в дома си в Добрич.

„На гарата в София се качихме в 22:55 часа, но в 6 часа сутринта се оказа, че сме на гара „Завет“, където престояхме 11 часа. Ние бяхме в спален вагон. Повечето хора спяха, но имаше и такива, които се бяха събудили и бяха забелязали, че влакът прави някакви странни движения – спира, пак тръгва за кратно, но отново спира“, разказва Надежда.

Жената споделя, че в ранните часове на деня са им казали, че по трасето има паднали клони и дървета, както и че е има повреда в контактната мрежа. Никой не се наел да обясни кога движението на влаковете ще бъде възстановено.

„Тези 11 часа бяха много дълги. Какво ли не ни мина през главата. Много сме благодарни, че поне не ни спряха отоплението. Поне бяхме на топло. Въпреки това се притеснявахме, защото не знаехме докога ще се наложи да чакаме“, каза още тя.

Надежда Андонова призна, че от БДЖ са им предложили да ги извозят с автобус, но с уговорката, че не е ясно дали пътищата са отворени.

„Притеснихме се, че автобусът може да закъса някъде по дългия път“, каза още тя.

Според нея основният проблем е бил в липсата на комуникация.

„Голяма част от хората бяха останали без вода и никой не им каза, че сме на гара и те могат да слязат и да си напълнят вода. Ние тръгнахме по купетата, да им го кажем“, сподели още жената.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: влакСофияВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
капитол преди 4 месеца
Билетчето е 15 лева. За тези пари на гара в Европа ще вземеш две кафета, а у нас искал да те возят на 300 км. Айде малко мислете преди да се оплаквате толкова.
42
0
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 месеца
Двадесет часа за десет лева. Това си е супер бе. Ко ревете?
41
1
 
3
 
! Отговори
ЦЕВ преди 4 месеца
Е това е носталгия , мисля да се върна в България скоро .Да пътуваш 400 км 20 часа ! Това си е 18 век !!! Супер ,супер !!!
40
0
 
2
 
! Отговори
чико преди 4 месеца
Обадесе на Байданчо ще ви прати въртолети ха ха ха
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То като влака всичко останало се е загубило с 1000 години назад в тая ***
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
отде толкова територия ще станем по големи от китай
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали Боъко изнесе парите за транспорта раздава пари от Джипката.
36
11
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Много рев,много тръшкане.Абе,в тази държава само мрънкалници ли живеят? Какво му е кошмарното? Били са на топло.Пристигнали са живи и здрави.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ко мрънкате бе? Срещу природата не може нищо да се направи. Преди 2-3 години в Шотландия при порой водата обърна влака и загинаха 3-***. Никой не обвини превозвача, просто такива бяха обстоятелствата. Бил е на неправилното място в неправилното време.
34
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
Целта е да се нагнети напрежение, БДЖ да бъде фалирана и компании като ПИМК (с неясни собственици, един от които известен с псевдонима Д.П.) да се възползват от вече изградената инфраструктура и да им бъде подарен бизнес, както обикновено става. Както и да го погледнеш криминална сглобка.
33
6
 
10
 
! Отговори
Дрегер преди 4 месеца
Като беше паднал 5 Санта сняг на летище Хийтроу, пасажерите чакаха и си правиха селфита 48 часа , докато отидат да по карат ски в Алпите .... каква зимна драма....
32
1
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 4 месеца
До АнонименВсе едно по-голямата част от руската ЖП мрежа освен няколко основни магистрали не е по-добре от българската. По много клонове скоростите са дори по-ниски.
31
3
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 4 месеца
Локомотивът на снимката с по-малък влак по равното може да стигне 100 km/h и не е лошо решение за преодоляване на участъци със скъсана контактна мрежа.
30
1
 
17
 
! Отговори
Промо преди 4 месеца
Много повече минути на същата цена! Само от БДЖ.
29
1
 
15
 
! Отговори
споко преди 4 месеца
сега държавата инвестира 4-5 млрд лв в инфраструктура...за да я подари с минимален договор към ПИМК за частни товарни и пътнически превози. А пък вие си пишете за соца, моца, боча, боко, васко, делянчо, бекатпето и други.
28
0
 
10
 
! Отговори
Itso преди 4 месеца
36000/320=112.5*20=2250/24=93 дена - за толкова ще обиколи света с тая скорост, малко над 80-те дни на Жул Верн
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
26, само да добавя, че полуостров Камчатка е много по-далеч на изток от Япония. Разликата е 2 часови пояса. В Камчатка Слънцето изгрява 2 часа преди да изгрее в страната на изгряващото слънце.
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някаде влак взима 650 км Москва - Сакт Петербург за 3:00 ч...
25
0
 
10
 
! Отговори
ШИНКАНСЕН преди 4 месеца
КАКВА Е ТАЗИ КОСТЕНУРКА??...
24
1
 
14
 
! Отговори
Браво ориенти преди 4 месеца
Някаде влак взима 650км Мадрид - Барселона за 2:30 ч, другаде 450км за 20ч.Това е повече от красноречиво