Бум в къщите за гости в Странджа, плащат за три дни до 4000 лв.

По Южното Черноморие интересът е слаб за празниците
39
Бум в къщите за гости в Странджа, плащат за три дни до 4000 лв.
Снимка: БГНЕС

Бум в търсенето на къщи за гости в Странджа за предстоящите празници отбелязват местните собственици. За коледните и новогодишните празници хората са направили резервации още в края лятото. В същото време най-големият курортен комплекс по нашето Черноморие отчита слаб интерес.

"Интересът тази година е много по-голям отколкото предни години относно къщите за гости. Нашата къща разполага с четири отделни стаи за общо 10 души. Къщата разполага с обща кухня, банкетна зала, всякакъв вид отопление, барбекю, пещ за агне. Преди две седмици ми се обади едно момче и ми каза "давам тройно" само и само да я наема тази къща“, каза Добромир Кръстев - собственик на къща за гости пред bTV.

Странджа е любимо място за отдих не само на хората от бургаска област, от вътрешността на страната, но и от чужбина. Освен спокойствието и красивата природа цената за празничния пакет също е водеща – тридневният пакет е между 1500 лева и 4000 лева. Ако резервация се направи месеци по-рано, може да има отстъпка.

Най-често резервациите се правят от семейства с деца. В повечето къщи за гости се допускат и домашни любимци до 5 килограма.

Желаещите да почиват в странджанското село са повече, отколкото са местата, които се предлагат.

За разлика от запълнения капацитет на къщите в Странджа, по Южното Черноморие за празниците ще работят само единични хотели.

"Ние по принцип си работим, но резервациите не са в изобилие както през летния сезон по разбираеми причини. Туристите няма какво много да правят в Слънчев бряг от гледна точка, че ние нямаме както например в Златни пясъци минерални извори, повече закрити басейни. Предимно българи идват, които искат да избягат от големия град. Нашите пакети са много примамливи. Все пак за празнична вечеря 100-120 лева на човек е нищо. Спрямо предложенията, които вървят на другите места“, обясни хотелиерът Румен Мончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Странджакъща за гости
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
това е нкаква шега ... нали !?
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дами и Господа "коментари" 1 и 2 са надраскани от мо.де.ра.то.ра ,по известно ви като асанка,пришелецът,ypcyла и т.н
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Елате ми на гости в Париж по евтино ще ви излезе
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добря ли сте в Париж мие 1000 евро за три дни гръмнете се
27
0
 
6
 
! Отговори
Лазо преди 4 месеца
Над 10 години съм организирал изкарване на нова година по хижи и хотели. Предпочитани от хората бяха хижите без куверт, пазаруване за цялата група - от 10 до 30 души, и самостоятелно приготвяне на храна. До един момент можеше да се намери прилично място даже ако тръгнеш да търсиш в средата на декември, но с времето стана по-трудно. Парите са излизали от 60 лв. на човек за три дни до 700 лв. за двама, но в бунгало за 6 души. Куверта по принцип е пълно прецакване - оставаш гладен.
26
2
 
8
 
! Отговори
АБЕ, ГЛУПОСТИ.... преди 4 месеца
Да ходиш У пущинака за 4000лв.....ХАХАХАААА......АЙДЕ СЕГА ЛЪЖИ НА АНГРО...!!!!!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да бе, нямало какво да се прави по морето, а в Странджанските пущинаци има. Циркаджии.
24
3
 
8
 
! Отговори
Опит за реклама преди 4 месеца
Няма какво да се прави сега по морвто.... Стражджа да не е Дисниленд бе, ***. хи хи хи
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкова е и то в не най хубавите къщи. Проверихме с приятели, но от 20 опита, няма и една свободна. За по големите, над 15 човека искат и по повече. Това е без храна, ако поръчаш печено прасе или агне, 400 кинта отгоре. Това е пичове, все пак е Нова година
22
2
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 месеца
Умствените възможности на човек са ограничени, но глупостта е безгранична. Дайте това момче на прокурора, за да разследва откъде е откраднал парите. Че чак тройно дава, глупости на търкалета. Пещ за агне, а няма ли пещ за хипопотам? Започвам деня с весело настроение!
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Странджа-Сакар за тия пари купуваш цяла къща и не се налага да резервираш места още от лятос.
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бе, българите не сме толкова бедни. Това, че повечето мрънкат, като такива си е чисто български похват. Има пенсионери с 2000 лв пенсии, че и нагоре, пример чичо ми, ама и той пише на умряло. Никъде не ходи, нищо не харчи, пълен ***, като повечето. Пенсионер с под 1000лв последните години не се е пенсионирал. Я им ги намалете, те и без това не знаят, как да живеят. Българска работа, мизерно мислене.
19
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
4000 лв. е доста добре. Данък ще плати ли на тези 4К или просто ще чака следващият протест за ДДС-то
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За тия пари можеш да купиш къща в Северозапада тия за три искат да им ги дадеш. Има къщи за гости в Родопите без хазяи, които се дават под наем целите за 250 лв на ден, дори с храната и кво ли не за три дена няма да похарчиш 4 хил. лв
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българинът няма пари да гледа децата и семейството, ама за глезотии и хаваяшни работи колкото щеш намира, ако ще и заем ще тегли
16
2
 
11
 
! Отговори
още нещо преди 4 месеца
за четири дни до солун по нова година в всичките вечери , транспорт ,хотел и пр 520лв а тези 4 хиляди за къща най кънда в дивия луди ли са.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
12ка, преебах се, бях млад и влюбен, сега след 25 години съм само млад. Имаме къща баш в *** на Странджа, само безпаметно пиян може да ме закарат там, че, като почнат да идват някакви местни, сядат неканени и почват да разпитват, , хубаво, че са кучетата, а те големи и лоши.
14
5
 
11
 
! Отговори
Мигрант преди 4 месеца
Я, ти да видиш "бедните" и отрудени нашенци за какво имат пари за вадене. 4000 за 3 дена да имаш, значи не си на българска заплата! Дори и немска...
13
2
 
16
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 месеца
КОЙТО ИМА ПАРИ. ДА. ПЛАЩА....ХАХАХАААА.....ЗА ТИЯ ПАРИ ОТИВАМ У БЕРЛИН!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да си ги ползват сами! Хем ще спестят три четири хиляди лева.