Обявиха избора за общинския съвет в Хасково за недействителен

Решението на съда е по жалба от 6 политически сили
6
Обявиха избора за общинския съвет в Хасково за недействителен
Снимка: БГНЕС

Изборът за общински съвет на Хасково е обявен за недействителен от административния съд в града. Решението е по жалба от 6 политически сили. След повторно преброяване на бюлетините във всички секции са установени разлики между отчетените от СИК гласове и установените в предадените чували изборни книжа.

Неправилното отчитане се е отразило на общия брой действителни и недействителни гласове, което води до неправилно изчисляване на общинската избирателна квота и неверен изборен резултат при разпределянето на мандатите, съобщи БНР.

Заради установените 21 гласа разлика „Възраждане“ получава един мандат повече, а формацията „България на регионите“ - един по-малко. Съдебното решение подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: общински съветХасково
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
ХоХо преди 2 месеца
Ако в хАскьово са излъгали с 20 гласа вероятно в София са поне 20 хиляди
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А В СОФИЯ КОГА???????????
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 2 - Не прочете ли статията? Златьо ... ам не Златьо, ами новият "редактор" ни се накара, да ни оябсне, че това били лъжи и измами.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е - замажи 100 гласа там, добави 30 тук и ето - място в общината. Често и самите общинари не са наясно, какво се е случило, за да са там.