КАТ ще следи джигитите по пътя с 20 нови камери с изкуствен интелект

Те ще засичат скоростта на няколко автомобила едновременно
12 фев 2024 12:58, Анисия Иванова
83
КАТ ще следи джигитите по пътя с 20 нови камери с изкуствен интелект
Снимка: БГНЕС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в 19 областни дирекции на МВР. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“.

Камерите са с изключително висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект, каза Стоянов. Той обясни, че това ще даде възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в различните посоки на движение.

Работим по четири обществени поръчки за доставка на още около 280 мобилни и стационарни камери за скорост, добави вътрешният министър. Всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен канал към единния център за обработка на нарушенията.

„Това е поредната стъпка, която прави МВР към победа в битката с пътния травматизъм“, каза министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По отношение събираемостта на глобите вътрешният министър съобщи, че последните два-три месеца има повишаване на събираемостта с повече от 50 % в сравнение със същия период за миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: камериМВРскорост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
7
 
! Отговори
100% увеличение! преди 3 месеца
Най-обезпокоителното е заплащането на полицаите и липсата на читави кандидати. Във Велико търново за 14 места се явиха 18 кандидата ...Полицай не е професия дето да влезеш "щото няма кво друго" или за да вадиш кинти полсе на черно или да си човек на ОПГ и от там да ти плащат. Полицая е най- важното за една държава. Полицаи ,прокорор съдия това са устоите на държавата!!!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А камерите ще засичат ли автомобили със стикер НС?. Защото много лесно полицията може да издири G класата със стикера НС управляван от силиконката . Казах G класа със стикер ??????? Жокер! То и модела е известен ама айде и полицията да свърши нещо. Заплати получават. А ние търсим справедливост.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Камерите как ще спрат дрогираните, пияните и некадърните. Поредната хранилка. На голям булевард като съм вдигнал 60 вместо 50 света се свърши.
50
0
 
16
 
! Отговори
Чисто и просто преди 3 месеца
Изкуственият интелект е задължителен, защото там естестваен няма.
49
0
 
2
 
! Отговори
GTI V5 2.3 150 коня преди 3 месеца
не съм от ш0плука :)))
48
0
 
5
 
! Отговори
Меркел преди 3 месеца
Дайте цената на едната камера да видим колко струва това на българският джигит!ИИ в камерите да помни кога минава шефа да не снима че види ли кола без фарове гражданска и преглед да я кара някой без колан това е шефа и тогава не работи камерата.
47
0
 
12
 
! Отговори
Eвала преди 3 месеца
Камери с изкуствен интелект...така ще е като си нямат собствен.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Офффф....
45
1
 
4
 
! Отговори
Катаджия преди 3 месеца
Вий си знайте - ако буташ рушвет - няма наказание, ако не буташ - *** жална.
44
1
 
3
 
! Отговори
Кибик преди 3 месеца
Кварталните ни полицаи по цял ден дебнат някой алкохолик да си отвори биричката на пейка до магазинчето и хоп -Мега акция Обществен ред влиза в действие. А 50 метра ит пейката малади *** продават себе си и амфетамини, а от страни двама сутеньори наглеждат момичето. След още 10 метра има нелегална кумарджийница и всеки месец по един убит пред нея, но там кварталните не отиват по цял ден гонят чичета с бири и водчица...
43
2
 
1
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
По основните магистрали и пътища единствено камери за средна скорост вършат работа. По основните булеварди в градовете също камери за средна скорост.Тези са за малките пътища с малко трафик
42
1
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 3 месеца
Като няма естествен интелект се работи с изкуствен в патрулката!Барво на Министъра.Вместо да изкара тези нищоправници НА ПЪТЯ,където им е мястото,той н ови камери им урежда,за да продължават да ни рекетират по най-безумен начин(защото всички знаем колко са изобретателни,когато трябва да се скрият)от катаджийските хранилки.Ама някой да попита Министъра какъв е резултата от този Биг Брадър(освен пълнене на каса с грешни пари),не,нали?Резултата е КРЪГЛА НУЛА.
41
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Да мехнем депутатският имунитет нали закона за всички е равен!!!Основната форма на демокрацията е че снимането без наше позволение е противоконституционно!Частната собственост е неприкосновена или поне беше.Сега живеем в кроворазбрана диктатура на властта наречена уж демокрация
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А кога най-после ще се дадат правомощия на КАТ да бият с бухалки на пътя джигитите. За да е неизбежно наказанието друг път няма....
39
0
 
8
 
! Отговори
От бананите е преди 3 месеца
До до 34Коката е най-масовата дрога в България спорет тестовете на катаджиите а, не защото просто лидокаина в хапчетата за гърло излиза кока в теста и то над 24 часа след смучене.Тези тестове не са за арестуване на хора и обиск на дома те са за ориентир дали да се кара за кръвен тест шофьора. Кръвния тест е единствното което се гледа по Света не дисплея на неква джаджа дето не я калибрират и се въргаля в багажника зиме и лете и живота ти зависи от батериите му и джакпота дето ще ти даде...
38
0
 
3
 
! Отговори
Тоя пък смешник преди 3 месеца
До АнонименКараш на баба си виртуалното кюмбе на въглища с 1800 коня!Като ти видят очилатата физиономия и умират от смях, че въобще виждаш пред носа си!
37
0
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 месеца
Изкуствения интелект ще им пише актовете в стила на Шекспир. Ето решение за неграмотно написаните актове.
36
0
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 3 месеца
Изкуствен Интелект ще следи Ора с Липса на Естествен Интелект - щото за да си джигит - трябва Тиквуна ти да е Кух!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво да ги следи, те си се снимат на клипове и се показват сами, като оная мис "поправени малки cиси" с депутатския мерцедес.
34
6
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 3 месеца
Един бачкер може да изкара сносни пари (за него си) да си купи дрога. Осморазряден шофьор, работещ на 2 места, взима 6-8к вече, прощавай. А 8к си е що-годе окей доход за София (за мен доста нисък, но преди години ми беше и на мен добре).