КАТ ще следи джигитите по пътя с 20 нови камери с изкуствен интелект

Те ще засичат скоростта на няколко автомобила едновременно
12 фев 2024 12:58, Анисия Иванова
83
КАТ ще следи джигитите по пътя с 20 нови камери с изкуствен интелект
Снимка: БГНЕС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в 19 областни дирекции на МВР. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“.

Камерите са с изключително висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект, каза Стоянов. Той обясни, че това ще даде възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в различните посоки на движение.

Работим по четири обществени поръчки за доставка на още около 280 мобилни и стационарни камери за скорост, добави вътрешният министър. Всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен канал към единния център за обработка на нарушенията.

„Това е поредната стъпка, която прави МВР към победа в битката с пътния травматизъм“, каза министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По отношение събираемостта на глобите вътрешният министър съобщи, че последните два-три месеца има повишаване на събираемостта с повече от 50 % в сравнение със същия период за миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: камериМВРскорост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали знаете защо Мерцедес няма да внася коли с ИИ в Бг:):)Защото колите ще избягат обратно в Германия..ХА-ХА Същото ще стане и с камерите..
32
1
 
8
 
! Отговори
Биотехнолог преди 3 месеца
Мене ми е чудно как някакви бачкатори масово излизат с кокаин на тестовете, коката е 100 Е грама , а излиза масова дрога в БГ. и как няма и едно кило кока хванато от години в Бг, а веки втори с кокаин в кравта според теста ? Дефектни тестери или народа зе замогна резко за последните неколко години ...
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Програмистът съм с близо 800 коня комби. Ново, не някаква осма употреба избушена RS6-ца. Карам бързо, когато условията го позволяват. Не карам нагло, не се предреждам по светофари, наказвам наглеци. Видят ли колата и се оcиpaт. Странна черта на българина да види скъпа кола и да се оcepe. Робско мислене. Глоби? Нямам такива, използвам Waze. Всъщност, имам една-едничка глоба- падна заради златния ми талон. На магистралата с 235 при разрешени 140. Късно видях камерата, бях се заблял.
30
0
 
6
 
! Отговори
Т.Пратчет: преди 3 месеца
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"
29
0
 
11
 
! Отговори
gg преди 3 месеца
Целта не е да се намали травматизма, както казва ушевия. Защото не работи. Целта е да се дерат и тероризират българите.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поне едно нещо в патрулката ще има интелект...
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До Че Говадада и пробите му изчезнали от лабораторията
26
0
 
8
 
! Отговори
AI training преди 3 месеца
Алгоритъма трениран ли е да пита "Охоо... Ко ше прайм ся?"
25
0
 
3
 
! Отговори
До Че Говада преди 3 месеца
Пропусна и че шмръкнал след инцидента да се успокои, не е шмъркал докато е карал.
24
0
 
17
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 3 месеца
Да върнат тестовете и за полицаи !!! Тези тестове за химия дават според производителя 9% грешка. Как може да има риск от 9% да лежиш невинен в ареста и да ти отърашат жилището и една година докато чакаш кръвен тест да си престъпник- официално и ти отнемат колата и книжката ? Полицаите излизаха 20% на тестовете дрогирани и правиха стачки и няма вече тестове за тях само за народа гавра и фашизъм!!!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ам е би, радвайте се на следенето и дебненето ! Честита ви цифровизация ! Всичко е за "ваше добро " , да не си помисляте друго !
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 23, напротив! ИИ ги превъзхожда всички в МВР. Така че е добра новина.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КАТ и Изкуствен интелек. Това е ОКСИМОРОН
20
0
 
27
 
! Отговори
Че Говада преди 3 месеца
Семердджиев си ляга с полицайки над 200 дела му висят, кара с над 200 в града никой не го закача догато не уби две момичета. Даже полицайка ходи стълба да му слага да се прибере героя. Посред нощ с порят ноща разни луксозни коли и тях никой не го закача. Тормозят само бачкаторите сутрин като отиват на работа и вечер като се прибират.
19
0
 
19
 
! Отговори
фейк такси преди 3 месеца
То пътища няма те камери слагат. Някакви ограничения и смешни знаци са наслагали примерно изведнъж ограничение 40 км за изхода на изоставен някакав стар лагер обрасъл в гора няма пизход вече след завой на главен път за Великотърново. След завоя чакат да вземат книжките униформените-чист капан. Колите отпред скачат на спирачките веднага и ей ти верижни катастрофи.Трябва да им се забрани да залягат по храсти и след завой- по рефлекс колата от пред набива спирачки рязко-катаджиите са опасни така!
18
2
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 3 месеца
Четете ги правилно тези закони де.Абсолютната давност е 4.5 г.Двете години е неиздаден фиш от констатацията на нарушението.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има резон. ИИ дори в тази си примитивна форма е по-умен от фуражките. Да се стягат и да се преквалифицират, защото скоро ще са безработни! И без това от тях никаква полза!
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много скочила събираемостта на глобите - почнаха да пращат по вайбър честитки. Тъкмо баща ми получи една, за кола на негово име, която е бракувана преди година и половина! А глобата е от преди година и девет месеца. Рекох му да не я плаща, докато не му я връчат. Остават три месеца. После - фииииуууу, няма глоба. Ама явно много хора не го знаят и тичкат да плащат за тоя, дето прави като вятъра.
15
1
 
9
 
! Отговори
ОБаче преди 3 месеца
Е хубаво да ги използвате по предназначение за гонене на джигитите, а не за пълнене на бюджета, защото преди месец получих фиш за скорост от 52 Км/ч защото камерата била зад знак 40 на път който има ограничение 70 км/ч в продължение на почти цялата отсечка /без тези 50 метра с ограничение 40 /
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денонощно трябва да сме информирани, относно новостите в най-корумпираната структура в галактиката. То няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата му. Между другото от осем стоянки струвало да ти изчезне фотографията,ако не изглеждаш добре на снимката. То все пак на една заплата кара ли се, кредити от по половин милион евро не се плащат със смешна милицифайска заплата.