В Стара Загора готвят двойно увеличение на Зелената зона

Така щели да бъдат намалени колите в центъра
21 фев 2024 14:12, Красимир Ангелов
25
В Стара Загора готвят двойно увеличение на Зелената зона
Снимка: Община Стара Загора

Двойно увеличение на таксата за паркиране в т.нар. "Зелена зона" в Стара Загора предлага общинската администрация.

Досега един час паркиране в централната градска част струваше 1 лев. Ако промените бъдат приети, един час престой за автомобил вече ще струва два лева.

Пред Радио “Стара Загора” зам.-кметът Радостин Танев коментира, че това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част, като припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт.

Предвижда се повишение и на годишните карти за бизнеса. От 500 стават 1000 лв., което излиза по 2,74 лв. на ден, уточни още зам.-кметът.

Танев допълни, че вече са отстранени и проблемите с повечето паркомати в града.

Работи се и по проект за цялостна нова система за паркиране в града. На автоматите ще може да се плаща с карти, ще има възможност да се виждат и свободните места за паркиране.

Общинските съветници от партия „Възраждане“ в Стара Загора се противопоставиха на предложението по време на специална пресконференция.

„Ние мислим, че има други мерки, които могат да бъдат направени, за да бъде ограничен трафикът в града. И вдигането на цената на „зелената зона“ няма да доведе до спирането на коли в центъра“, заяви общинският съветник Галин Динев.

Според него въпреки приетата нова транспортна схема на градския транспорт в града „той не е удобен за голяма част от гражданите“. От думите му стана ясно, че само 21 на сто от гражданите на града използват градски транспорт, за да отидат до работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"има 12 партии. Герб и ПП са малцинство. Ей до това води като се гласува за спасители на енергетика, евро, русия, украйна дрън дрън. Гласувахте за измислени партиики, Е не са ви виновни герб и пп" - Гръюнисе, ама преди това и децата си гръмни шибек смотан.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"припомни, че сегашната цена за час престой от един лев е дори по-евтина от билетчето за градския транспорт." - Нека нямащи те, да са облагодетелстваби, за сметка на имащите... Извратен!
19
0
 
3
 
! Отговори
До кога преди 2 месеца
Това е насилие и рекет върху гражданите които бяхме излъгани за по добро бъдеще но уви...само проблеми които гонят и млади и стари от най скъпия град в Бг...без покритие...Те нямат нищо човешко а камо ли нещо за развитие на града..
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е така е, перки/вятърни мелници, панелки слънчаци, зелени зони на двойна цена, затваряне на ТЕЦ, старозагорци ще са по зелени и от ЕС и градините с доматите на покривите.:))
17
0
 
3
 
! Отговори
Заралия до 14 преди 2 месеца
Жиката е кмет за 4-ти мандат. Пуска гювеч и на другите партии, но това не променя факта, че той е от ГЕРБ и управлява общината. Администрацията е от негови хора.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези т....нари що не го казаха това преди изборите
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който е тарикат спира колата между блоковете там не пипат паяците да на преберат кола на някой от блока щото ще ги съди
14
2
 
4
 
! Отговори
Рендету преди 2 месеца
Всичкото Съдии у Ст.Загоръ си направихъ Самоотвод от делото на Бабаитъ нарязал момичето, от Пловдивски съд също много "дипломатично" им върнахъ делото с формулировкатъ 4недостатъчно доказателсва"! Хубав град, бил съм там, Прекрасна държава беше Бг, но "Био-Матрялъ" излезе многу калпав и развален!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 2, колегата ти го е написал. Кажи нещо за възраждане , бсп итн,,,,,
12
3
 
4
 
! Отговори
сс преди 2 месеца
В Ст.Загора в общината има 12 партии. Герб и ПП са малцинство. Ей до това води като се гласува за спасители на енергетика, евро, русия, украйна дрън дрън. Гласувахте за измислени партиики, Е не са ви виновни герб и пп. Даже имаше някакви симпатяги от възмездието идва. Дойде. Язък за града
11
6
 
8
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 2 месеца
Тия от Стара Загора са тотал щета.Дори куче не бих си взел оттам
10
0
 
18
 
! Отговори
Ivan преди 2 месеца
"това се прави, за да се намалят автомобилите в централна градска част"-дрън,дрън -това се прави,за да може общината да събира двойно повече пари.Няма нищо общо с намаляване броя на автомобилите.Те или ще останат същия брой(което е най-вероятно) или ще се преместят малко настрани от зоната,за да създават проблеми на постоянно живеещите там,които просто няма да има къде да си паркират колите(какъвто е моят случай)!Така,че не се опитвайте да заблудите никой-на всички е ясно какви ги мъдрите!
9
0
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 2 месеца
Е, седмата поредна сила, ама жената на Янко. Нали ти е достатъчно това за обяснение...?
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нова транспортна схема... Смях на парцали, дето може да повярват само хора от някой друг град. В Стара Загора трябва редовен транспорт до 3 крайни квартала - Железник, Зора и Кольо Ганчев. Евентуално и до Севера. Ама такъв няма. Те наблъскали всички рейсове по Гурко и се чудят защо са празни...
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като новата джендърка стана председател на Обс всичко тръгва надолу в града. Как може 7-*** поред сила да определя дневния ред и защо големите партии се "подложиха"?
6
1
 
13
 
! Отговори
4 преди 2 месеца
За пръв път чета за нова транспортна схема.Пбликувайте я!Градският транспорт не е нито бърз , нито удобен!Тръгнете особено в почивен ден от Зора и Железник за Аязмото-невъзможно,забранено е!Кондуктори и контрольори иначе бол!Оставка!
5
1
 
23
 
! Отговори
Просто питам преди 2 месеца
Вярно ли е това, което целият град говори: Живее ли кметът на Стара Загора през половината седмица в София?
4
1
 
13
 
! Отговори
Намалявайки колите преди 2 месеца
в центъра обикновено значи увеличаване на колите около центъра. Демек - все тая.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставка!
2
3
 
16
 
! Отговори
Заралия преди 2 месеца
Така става, щом съгражданите гласуват за Живко Памперса. ГЕРБ и ППДБ са едно и също нещо. Затова гербаджиите прокарват налудничавите им зелени идеи. Електрически автобуси, тротинетки, зелени зони. Кога ще обложат вторите автомобили и жилища с по-голям данък?