Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове

Всеки пети учител на Острова е бил ударен или обиден от ученик
28 мар 2024 21:53, Елка Василева
129
Учениците в Англия все по-невъзпитани – плюят, хвърлят столове
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често, предаде кореспондентът на БНР.

Учител заяви за Би Би Си, че справянето с поведението на учениците е една „безкрайна битка“. Профсъюзът на учителите цитира свои членове, че положението се е влошило още повече след пандемията от Ковид-19. Министерството на образованието пък обяви, че е инвестирало 10 милиона паунда в поведенчески центрове в подкрепа на училищата.

Учителка в начално училище в продължение на 35 години заяви, че дори децата в предучилищна възраст плюят, псуват и хвърлят столове в класните стаи.

Ако имате три или четири деца с такова поведение в клас от 30 ученици е много трудно да въведете ред, посочи учителката.

Друг учител разказа за случай, когато изгонен от клас ученик се е опитал да нахлуе обратно в стаята с бухалка за крикет.

Проучването показва също, че се засилва и разправата на родители или настойници с учители и директори. Има сведения и за физическо посегателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
40
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 месец
Вместо 10 милиона паунда в поведенчески центрове, да бяха похарчили хилядарка за китайски дрянови гьостерици че да им подгреят зaдните части, да видят какво значи ред и дисциплина!
74
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова е лошо в Англия. а е толкова прекрасно в русия. Но интересно защо децата на русофилите учат в Англия.
73
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Англия никой учител не би си помислил да проявява агресия към ученик, какъвто и да е поводът. Обиди, удряне се считат за насилие. А у нас немалко учители още бият децата дори в детската градина, за да ги "възпитават".
72
6
 
17
 
! Отговори
Резултат преди 1 месец
В Англия поне журналистите са по-обективни и информират за истинския проблем. В България медиите постоянно атакуват и. компроментират учителите. В Англия и профсъюзът работи по проблема, а тук нищо не правят за условията на работа на учителите. Да не говорим за възраста на учителите. На снимката са млади учителки, а не дами около пенсията, които нищо не ги интересува, но някои са се задържали над 20 години в порочната образователна система.
71
0
 
33
 
! Отговори
Напомняне преди 1 месец
Нормално, погледнете какви от ре п ки , са плъзнали там, няма и помен от добрата стара Англия , където имаше уважение и дисциплина . Изгониха емигрантите от близкият Изток, че им създават проблеми, но приемат от техните бивши колонии, все едно ония са с някакво мислене. Черни кюмбета, индийци, пакистанци, се подвизават там, но с нула гънки в мозъка.
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на мен ми идва между 21.00 и 22.00 по К1 да хвърля телевизора през прозореца,кой умник измисли тая банда банда.
69
0
 
19
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 месец
Пусти шамари...?! Копилаши,с копишаши
68
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато бях ученик, ако учителят повишеше тон, цялата класна стая млъкваше. Родителят и учителят се възприемаха като авторитети, а сега се налага схващането, че са някакви потисници прилагащи "вербална агресия". Пореди тази причина сега жънете каквото сте си посяли.
67
1
 
21
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Няма нищо общо с пола. Напълни се с "хора" от третият свят. Заради д***и***ва***ците е така. Наръгванията с нож зачестиха и често се долавя миризма на камили.
66
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Децата се делят на две групи - невъзпитани и нашите.
65
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е кво се оплакват? Като искат още от детската градина да ги учат да си сменят пола и че всичко, което поискат им е позволено, то ще трябва да приемат и страничните ефекти. Учителките в Англия активно участват в това модерно "възпитание", така че да си приемат и последствията без да мрънкат.
64
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-вероятно е хвърлят столове от нерви. В групата на сина ми преди повече от 15 години имаше едно дете, което хвърляше столчета когато изпадне в нервна криза. Това нямаше как да се случи преди 35 години когато а си посмял да хвърлиш предмети в класната стая, на момента са привикали родителите и пердаха не ти мърдаше. Ама здрав пердах още в коридора на училището. На обед учителски съвет и те изключват от у-щето. Сега е модерно да се дава шанс на различните. Нервните са с привилегии.Бият учители.
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрах как това е наш проблем, та сте решили да ни занимавате с него?
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Теория на счупените прозорци (на английски: broken windows theory) е теория, разглеждаща малките нарушения на реда не само като индикатор за криминогенната обстановка, но и активен фактор, влияещ на нивото на престъпност, като цяло. Тя е формулирана през 1982 година от двама американски социолози.Названието идва от примера, който авторите привеждат: Ако в една сграда е счупен един прозорец и никой не го ремонтира, то след определено време в тази сграда няма да остане нито един здрав прозорец.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как няма да е хаос? Вижте на снимката тапет на статията на какво прилича помещението, в което се обучават децата! Толкова нахвърляно и претрупано, че е невъзможно да се съсредоточат. Няма как в такъв безпорядък в помещението да се очаква, че ще има някаква дисциплина или ред. Това е почти като Теория на счупените прозорци (на английски: broken windows theory. разглеждаща малките нарушения на реда не само като индикатор за криминогенната обстановка, но и активен фактор, влияещ на нивото на прест
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като гледам снимката сякаш става дума за Африка. Все едно англичанки са пристигнали в Африка, за да образоват децата.
59
0
 
2
 
! Отговори
Гадна Твар преди 1 месец
Такав *** като тази тук в Англия едва ли има другаде по света
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толерастията до това води. Подобно на Швеция където дори тон не се повишава на дете. И то ги прави луди. Там са се усетили че подхода е грешен ама късно. Едно време тук в училищата дисциплината беше желязна. Споменаването на родителите ти да дойдат при директора беше доста неприятно. Пък да ти завъртят два шамара не беше чуждо. Пък сега съученици набият дете. Биячите излизат жертви после-психолози се занимават с тях,не знам какво. Объркана работа. Престой в тву намества психиката!
57
0
 
3
 
! Отговори
Типично преди 1 месец
Най-ниското стъпало от магнитуда на футболното хулиганство са викове и юмручни боеве, а в най-интензивната си форма се стига до размирици и конфликти с бухалки, бутилки, камъни, ножове или огнестрелни оръжия. Понякога вследствие на сблъсъците на стадиона феновете панически се опитват да избягат и се е случвало хора да загинат на трибуните след срутването на огради или стени. В най-крайните случаи се случва да умрат хулигани, полицаи и близкостоящи хора.
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Либерала не понася да критикуват англосаксонците, едни лъжи ще изпляска, че ссср, че сталин, че не знам си какво. А всъщност без ссср и сталин и англия нямаше да има.