20,30 евро е средната цена за нощувка на къмпинг в България

Най-добрият у нас е край Велико Търново
3 май 2024 16:26, Анисия Иванова
22
20,30 евро е средната цена за нощувка на къмпинг в България
Снимка: БГНЕС, архив

Сред къмпингите в България с най-голяма популярност се радва този край Велико Търново, посочва специализираният сайт camping.info в прессъобщение.

Платформата посочва най-популярните къмпинги в над 30 европейски държави на основата на повече от 230 000 отзива от над 150 000 къмпингуващи.

Средната цена за нощувка на къмпинг в страната ни е 20,30 евро, отчита още платформата, като в това се включват разходите за място, превозно средство, електричество и местни данъци по време на най-натоварения сезон.

„Къмпингуването в момента е много модерно и секторът процъфтява“, посочва Максимилиан Мьорле, главен изпълнителен директор на платформата с централа в Берлин.

Цените за къмпингуване в Европа варират от 39,24 евро на вечер в Италия до 13,52 евро в Албания. Най-близки до българските са цените в Естония (20,86 евро) и Словакия (20,23 евро), съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Българиякъмпингцена
Още от Видео прогноза
Утре ще е облачно, температурите ще са 15° - 20°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ше спя край къмпинга тогаз без пари :)))
17
1
 
5
 
! Отговори
Полезното с другото преди 2 седмици
Хотел звездоброй . На село със забавления и кинология и тежък брутален фитнес . Слънчеви бани и колтучене на домати. Вечер сомелиерски презентации . Сутрин рано спа в градината.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има много хубави кемпери, ама цената им а така, че освен ако не си с години на пътя, не виждам, как ще им избиеш парите, ако просто ги даваш за хубави хотели и говоря - хубави-хубави, където от летището те забират.
15
3
 
7
 
! Отговори
Манол преди 2 седмици
Аз като се затъжа за природа и бивак опъвам палатката в двора паля огън пия и на лягане опъвам и жената. Безплатно и супер удобно
14
1
 
6
 
! Отговори
Иво преди 2 седмици
Миналата година бях на къмпинг в Словения, през юли- цена 17 евро на човек- в бунгало
13
3
 
3
 
! Отговори
Дяволското Гърло преди 2 седмици
Аз предпочитам да спя в дяволското гърло на Велико Търново и да пердаша Теодора Духовникова + приятелката на Евтим Милошев- полицайката. Добра тройка ще сме. какви мръснициии сааа, не е истина.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо цените са в евро, а не в лева ?
11
3
 
3
 
! Отговори
е добре де преди 2 седмици
аз като къмпингуват от години защо никой до сега не дошъл да ми каже, че съм му на частния имот, а ако случайно дойде ще пием по една ракия, ще изядем по една пържола и пак ще се разберем, ако ли пък не, повече там няма да ходя.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Миналата година гледах едни цени от сорта на 100 лева на ден за тясна стара каравана. И се чудих въобще кой ходи там. Наредили такива до река Ропотамо. Кое парк, кое терен, нищо не се гледа нищо не се знае, но някой им го позволява. После дойде дъжда и ги отнесе и издави. Ако аз отида на безопасно място с палатка, където и да е, ще дойде някой от тези шефове на караваните да ме гони.
9
3
 
13
 
! Отговори
Г-жа Хазартова преди 2 седмици
Са това цена на човек ли е или на палатка??? Ако е на човек не си струва много много!!! Миналото лято за 100 кинта на вечер нощувахме с мъжа ми на женевското езеро! Стая 30 м2 със всички удобства, та чак сауната беше безплатна!!!
8
0
 
8
 
! Отговори
ПО ЗАКОН ! преди 2 седмици
Предполагам че и за гъбо-събирачите сте чували излизат май месец и се прибират септември октомври -- те спят във хотели за да им е по-приятно( майтап ) 90% говорят лошо български -може пък да са някакви чужденци ? Шо ли пък не почнат да им взимат по 50 лв за къмпингуването ? Ама трябва армията да събира таксата .
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо ли плащам по-малко в чиста и уредена Гърция?
6
9
 
5
 
! Отговори
Катя преди 2 седмици
Всяка година пращам мъжа ми да заведе децата при майка му и да остане малко там да я види и отивам за една седмица с приятели на къмпинг. Печем се голи, плуваме, лудуваме, после се прибирам и чакам моят да ме заведе на море.
5
1
 
16
 
! Отговори
ПО ЗАКОН ! преди 2 седмици
И във гората не може ! Всяко парче земя е на някой преди да опънеш палатка трябва да намериш собствеика и да получиш разрешение -- ептен кофти е да опънеш палатка във национален парк всеки със зелени дрехи може да те разори ! Макар че във балкана върлуват грамадни банди дърворезачи и какви и не събирачи построили цели лагери -- ама те са със покровители ! И за тях няма закони и не се говори все едно че ги няма ,ама ги има ,,,,
4
2
 
11
 
! Отговори
Хитър биснесмен преди 2 седмици
Където видя пътечка строя хотел и почвам да крещя срещу свободните къмпингари ,че са замърсители и със моите приятели от администрацията им намираме цаката !
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До да бе, 60 кинта. Бандитите ще те изкарат незаконен.
2
1
 
8
 
! Отговори
да бе, 60 кинта преди 2 седмици
а не мога ли да си разпъна палатката в гората и да не давам тези пари на селски тарикати.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да да шейшет лева (на ден !!!) за да спя на гола поляна сред комарите ? Да не са откачили ?