Научен театър разказва за прилепите

Организация 36 маймуни представя театралната инсталация "Ева Бехщайн"
Обновена: 4 юли 2011 12:20 | 4 юли 2011 12:20,
0
Научен театър разказва за прилепите
Момент от “Ева Бехщайн”. Снимка: V. Atanasova

Организация 36 маймуни ще представи научен театър във Водната кула в кв. Лозенец.

Проектът “Ева Бехщайн” е театрална инсталация с научно-популярен фокус, която разказва за живота и обществото на една забележителна прилепка от вида Myotis bechsteinii.

Част от целите на пърформанса е да популяризира знанието за спецификите на живота на застрашения вид прилепи Miotis bechsteinii, населяващ и територията на България като по този начин допринесе за опазването на редкия бозайник.

Авторският текст е написан изцяло на базата на научни изследвания* (автор и режисьор Гергана Димитрова), като под формата на увлекателен разказ ни запознава с основните специфики на този уникален вид бозайници и социалната система, която той е развил.

Публиката бива буквално „преведена през“ историята на Ева от учен-прилеполог, който разяснява научната перспектива, а множеството стъпала на Водната кула се преодоляват много по-лесно, когато музикантите засвирят и актьорите заразказват.

Още по темата

С участието си във фестивала „Арт Фест Водна Кула” 36 маймуни ще отбележат годината на прилепа (2011).

Входът за всички е свободен.

В постановката участват Росица Дичева, Петър Генков, Петър Мелтев, Галина Алексиева, Сергей Глинков, Антония Хубанчева, Елена Шопова, Гергана Димитрова и Ясен Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: 36Ева Бехщайн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари