За повърхностното и привидното и разделящата ги емоция

Първи ще видим последния спектакъл от репертоара на Von Howard Project
Обновена: 4 апр 2013 16:49 | 4 апр 2013 16:48, Петя Славова
0
За повърхностното и привидното и разделящата ги емоция
Von Howard Project. Снимка: Dance it!

На 5 април София ще стане домакин на най-новия спектакъл на известната компания за съвременен танц Von Howard Project. Представлението се казва Surfacing и е дело на американския хореограф Крисчън вон Хауърд.

Surfacing се впуска в интерпретация на света на повърхностното и привидностите на външността и изследва физическите и емоционални граници, които ни разделят. Саундтракът на спектакъла е пулсираща електронна музика, а светлият дизайн на Майкъл Джарет, който е стартирал кариерата си в танцови институции като New York City Opera, Alvin Ailey American Dance Theater и New York City Ballet, ни понася по впечатляващ начин извън измеренията на залата.

Хореографът на Surfacing Крисчън вон Хауърд е преподавател по танц и хореография в университета Virginia Commonwealth и в едно от най-престижнижните училища за танц – Алвин Ейли (Alvin Ailey School) в Ню Йорк. Вон Хауърд е танцувал в множество компании, сред които “Footprints Dance Co.”, “Fred Benjamin Dance Co.”, “Daniel Gwirtzman Dance Co.”, “Alpha Omega Theatrical Dance Co.” и др. Негови хореографии са поставяни на различни места по света, вкл. Германия, Япония, Колумбия, Южна Корея, България.

Крисчън вон Хауърд пристига за втори път в България, а повод за това е участието му в Танцова работилница Dance it!

Днес тече четвъртият ден от седмото издание на Танцова Работилница Dance It!. Интензивната програма ще завърши със спектакъл на 7 април в Театър „София“, в който всички участници ще презентират новопридобитите умения. Освен нови умения и техники, всички участници ще се борят и за пет стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари