Стефан Данаилов: Животът е прекрасен!

Актьорът за пръв път говори открито за болестта си
Обновена: 6 яну 2014 14:18 | 6 яну 2014 12:06, Петя Славова
73
Стефан Данаилов: Животът е прекрасен!
Стефан Данаилов Снимка: Булфото

„Никога не съм се интересувал от т.нар. най-лоши заболявания.“ Така един от най-обичаните български актьори и бивш министър на културата Стефан Данаилов  откровено говори за здравословното си състояние. Пред в. „Преса“ той споделя как разбира за болестта си - лимфом, в началото на ноември, въпреки че още в края на февруари актьорът усеща, че нещо странно се случва с него.

Появата на непрестанна хрема и кашлица не се оказват достатъчни да си направи по-сериозни изследвания, докато накрая именно ролята му в сериала „Фамилията“ му позволява да види подутина в лявата страна на шията си.

„Инстинктивно се пипнах и усетих, че лявата ми жлеза, левият лимф е надут. Пипнах се и от другата страна, хванах двете жлези - твърди като камъни!“, спомня си актьорът.

Споделя симптомите си с депутата Емил Райнов – бивш зам.-министър на здравеопазването в кабинета на Станишев и негов личен лекар. Именно той го кара веднага да си направи кръвни изследвания.

Стефан Данаилов още помни деня, в който разбира за болестта си. „Петък. Звъни ми доктор Вълов, младо момче, много ме уважава, и чувам гласа му: „Професоре, трябва да ви кажа нещо.“ „Кажи бе, мойто момче“, отговарям бодро. - „Трябва да ви направим биопсия.“ И тук всичко приключи. Главата ми се завъртя. Замръзнах на слушалката. Гръм от ясно небе! „И колкото се може по-бързо!“, продължи гласът на д-р Вълов. Рекох си: „Дотук бях, камбаната бие!“, разказва Ламбо.

Скоро актьорът разбира, че все пак има шанс. „От лошото това е най-доброто“ , казват докторите – лека форма на лимфом. Назначена му е химиотерапия, но не това притеснява актьора, а големите жълти заглавия, написани уж със съжаление, но повече – с некомпетентност. „Неприятно е да ти припомнят, че си пътник“, обяснява Стефан Данаилов и категорично заявява, че още не е готов да развее бялото знаме.

Дори напротив. Оптимизмът му не секва, следвал го е още от неговата младост. Продължава и да работи. Говори с продуцентите и сценаристите на "Фамилията" за болестта си. Има готовност да снима момент, в който и героят му Арнаудов да има здравословни проблеми.

Актьорът вижда разлика между себе си и персонажа му: "Арнаудов се бори да влезе в парламента, докато аз не се боря за това. Но аз нямам усещането на болен човек. Дразни ме само седенето вкъщи. Не мога да общувам със студентите си, което ме притеснява. Аз съм бил много активен цял живот и сега ми е чоглаво", споделя още Стефан Данаилов, но така и не забравя усещането, че "животът е прекрасен!“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
44
 
5
 
! Отговори
Карл Маркс преди 10 години
При смъртта е истински комунизъм.Там всички са равни.Два на един парцел и малко червей и толкова.На БСП/ БКП уредяват редиците...ама много бавно.
36
9
 
16
 
! Отговори
Realist преди 10 години
И да се излекува, след десетина-двадесет години ще умре от нещо друго. Пожелавам му, разбира се, да се излекува от тази болест, защото е мъчителна.
35
5
 
19
 
! Отговори
rav4e преди 10 години
nqma zloba v BG ima zloba v sofiq i ot tam idvbat vsi4ki problemi na Bulgariq....
34
2
 
51
 
! Отговори
стефанов преди 10 години
болеста се лекува аз се изликувах кураж
33
2
 
54
 
! Отговори
приятел преди 10 години
Ламбо,дръж се .........!
32
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скъпи Данаилов ,аз мойте близки и приятели от цялото си сърце Ви желаем здраве. Знам, че ще се излекувате. Прегръщам Ви. Кураж!
31
4
 
16
 
! Отговори
анономен преди 10 години
Ами пич,къде оперираха сестрата на Борисов?А Борисов къде го оперираха ? Като пътници от простият народ ли?Май не. Оперираха двама прости хора , като ВИП клиенти....
30
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България никога не е имало фашизъм.
29
19
 
7
 
! Отговори
чичо боис преди 10 години
Дaли неговото лечение е същото кaто нa някой ,пътник от простия нaрод??
28
9
 
9
 
! Отговори
НЕ КОМУНИСТ преди 10 години
До Анонимен: НАИСТИНА ,В БЪЛГАРИЯ ,СЛЕД 1989 ГОД. СА СЕ НАВЪДИЛИ МНОГО ИЗ'ОДИ ! НЕ КАЗВАМ ,ЧЕ ПРЕДИ ТОВА ГИ Е НЯМАЛО -НАПРОТИВ ,ФАШИСТИТЕ СА БИЛИ СРЕД НАС ,НО САМО ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА СА ЗНАЕЛИ ЗА ТЯХ ,НИЕ СИ МИСЛЕХМЕ ,ЧЕ СМЕ ПРИКЛЮЧИЛИ С ТОВА СТРАШНО КАФЯВО ИЗЧАДИЕ ! НО ,ЕТО ТОВА ИЗЧАДИЕ ТУК ,ГО ДОКАЗВА ! ЗНАЧИ ,НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ, ИМА ОЩЕ КОГО ДА ИЗРИТВАМЕ НА СМЕТИЩЕТО -НЕ САМО КОСТОВЦИ И БОЙКОВЦИ !
27
23
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Debora1 Песента "Ако си дал" се изпълнава от ***. И второ, песента е очевидно античовечна, защото застъпва тезата, че човек се ражда лош. Тук вече авторът е за бой, но от човек с руско име Иля какво да се очаква...
26
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като депутат и министър данаилов е виновен за разграбването на родината ми
25
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нищожни малки, жалки но много злобни човечета се скъсаха да пишат гнусни пожелания към Данаилов - най-добрият от бълг. артисти ! Драги ми 10 Жоро, ами първостепенните роли са за първостепенни артисти, а второстепенните - за второстепенни ! Успех бате Стефко, стискаме ти палци, обичаме те и сме сигурни в благополучният изход !!!
24
3
 
57
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Пожелавам Ви успех в лечението, Г-н Данаилов! Бъдете смел и упорит, има надежда!
23
3
 
44
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Чета коментарите и защо толкова злоба! Всеки "народ" си заслужава съдбата. Не могат всички да го харесват бате "Ламбо", но толкова злоба не може да има в нормален човек. Като не го харесвате не гледайте филмите, в които играе. Със сигурност, обаче ще остане в историята, със своите роли, а Вие какво направихте и какво създадохте. Успех Ламбо в борбата с болестта.
22
1
 
24
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Ако си дал на гладниядори трохица хляб от своя хлябАко си дал на скитникадори искрица огън от своя огън.Ако си дал на милатаот своето сърце.Ако си дал на чуждитеживот от себе си, не си живял на празно !!Ако си взел от славата на някой друг.Ако си чул от клюкатаи я повториш...,Ако си враг на подлия,но го послушаш..,Ако си ял от залъка на свой приятели го забравиш.. - Дали е трябвало изобщо да се раждаш ?Ти закъсняваш понакога истинно,но винаги идваш при нас. **Иля Велчев
21
1
 
24
 
! Отговори
жена преди 10 години
бъди смел,ще се пребориш и с това
20
4
 
30
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Не мога да разбера откъде е тази гнусна злоба в някои от коментарите.Егати низките същества...
19
50
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 10 години
Збогом Ламбо!
18
14
 
26
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
еДИНСТВЕННИЯТ И най подходящ човек, като президент на България е Стефан Данаилов.